miercuri, 31 martie 2010

Trucking by Trento !!!

Ma trezesc de dimineata,nu va mai stresez cu ora, ca sigur erati in lumea lui Morfeu.....ajung pe o ploaie rece in garaj ....wwwwrrooooooommmmmmmmm si dinozauru toarce linistit, obisnuita inspectie e dimineata, fara de care nu pornesc la drum.....viata mea in primul rand si a altor participanti la trafic este pe primul loc !!!
Intre timp soseste Beppi , " mosul " nostru,sofer veteran, un tip de nota 20,eeee, un profesionist de scoala veche !!!
O cafea si pentru el,dupa care pleca in directie Milano,timpul trece repede, cand esti in compania unui amic.....parca nici ploaie rece nu ne deranjeaza....app de ploaie , astept sa vad mantaua alba a muntilor,peste 800 m altitudine a nins din nou.....zapada mieilor !!!

Gasim un accident in zona Telgate-Seriate,si la 7.oo, sintem in fata punctului de descarcare.....care este deja plin,noi urmand sa incheiem livrarile in acest loc.

Fara probleme,doar sintem profesionisti din toate punctele de vedere,descarcam si imi iau ramas bun de la " mosu' ".....pleaca in zona Varese, eu ma intorc catre casa,pina la Calcinate sint 30 de minute....eeeeee.....sper sa nu gasesc aglomerat ???

Ajung la destinatie...nici vorba de aglomeratie....sint singur ...dar astept 30 de minute pt confirmare- incarcare , cineva a uitat sa trimita un mail cu programarea.

Incarc si ....goooo....in spre Bressanone,nu prima de a face pauza de pranz la Ala -Avio.....masa si un somnic....dar ma trezeste Giovanni, acelasi traseu dar in intarziere .

Plec singur, si dupa Bolzano nord gasesc o coada inimaginabila,app 10 km,din cauza lucrarilor la un tunel....vai / vai .....cum ramai fara timp pe diagrama !!!

Si ca totul sa fie complet, gasesc o cisterna " nemteasca " care merge cu 60/h....ori e drogat ...ori a incarcat peste limita.....multumesc in gand ca ies in 2 km, ca altfel nu garantam pentru "sofer ".

Descarc fff repede , il las pe Giovanni in locul meu si plec catre Trento....norii de la orizont nu promit nimic bun ???

O sa prind iar o repriza de ploaie,si asa se si intampla......ploua cu galeata,sper ca la Trento nu e asa rau.....si cum cineva acolo sus ma iubeste.....se opreste si ploaia......grazieeeee !!!
Incarc in Camparta,la coborire il intalnesc pe Loris,maine mergem impreuna....uraaaaa...am companie...si intre plinul de motorina si documente ma salut cu Massimo,Beppi si Fabrizzio.....app maine 1 aprilie o sa tin telefoanele inchise......deeeee,nu vreau sa pic in plasa nimanui...parchez in vie si plec acasa !!!

O seara frumoasa !!!

marți, 30 martie 2010

4.00 ies din garaj savurand o cafea,azi sint singur, ca de obicei," lupul " e solitar !!!
Ce bun ere cocosul ala,il injuram de dimineata si ma simtem mai linistit.
Autostrada este aproape libera, nu sint probleme, iar catre Ferarra este un pic de miscare, astazi se anunta ploaie......dimineata este superba...dar timpul se poate schimba in cateva minute !

La Cona il gasesc pe GianLuigi,are baiatul asta un orar , ceva de speriat, eeeee, lucreaza pentru el.
Descarc aproape instantaneu, si dupa fix 5 min sint din nou pe drum,ca asa imi sta bine !

La orizont se vede Padova, dar si un lung sir de nori avea-u dreptate cei de la meteo, traversez orasul, aproape ca " pup " o duduie cu un Focus, grabita ceva de speriat,reintru in autostrada si la limita de timp,parchez in fata la Valbruna,produse siderurgice linga Vicenza.

Fac pauza si intru la incarcat, cei de la poarta imi indica zona, dar din lipsa de spatiu, iarasi Giani, trebuie sa merg in alt loc.
O manevra de " expert", si dinozauru' este gata incarcatura....numai ca eu trebuie sa urc in remorca pt a sistema legaturile de fier......nu imi surade ideea, dar aveam sa intampin mai multe azi pe aceasta tema.

Cu injuraturile de rigoare si un pic de " mal di schiena ",plec catre Bolzano.
Pe drum gasesc repede companie,doi tipi haiosi si glumeti ,iar timpul trece altfel, ma intalnesc cu Cornel,este pe celalalt sens, a intrziat din cauza unei perne de aer care nu l-a mai "suportat"....glumesc, ......ploua cu adevarat ca primavara, in rafale si cu un pic de vant, asa pt pofta de mancare.

La Bolzano ,am parte de alta distractie, pt a cantarii trebuie sa decuplez semiremorca de tractor....uffffaaaa,aceasta operatiune se face si la pt " gol ", le acord cateva " felicitari ",dulci ,in limba noastra,si ma opresc in fata depozitului.

Nu imi imaginam ca in mai putin de jumatate de ora o sa incepa un fel de show....dar rabdare, iese Giani.....negru de suparare, a strambat o protectie laterala....loc doar pt roaba in depozit....si intru eu.

Seful de tura, un tip simpatic,la sugestia mea.....muta o specie de carut special pentru fier, lasind spatiu pentru manevra in iesire.....ora 14, schimb de tura, si soseste "partenerul " meu.
Cu care incep a discutare in contradictoriu, si cu morile de vant avem mai mult succes, tipul nu reuseste sa inteleaga ca eu nu sint obligat sa particip la operatiunea de descarcare, nu cum vrea el.....in remorca la agatat lanturile de la podul rulant....se agita ,arunca casca, circ....mai lipsea sa impart bilete la curiosi.
Un alt inteligent, " inginer", nu pre astie ce sa spuna....pai sa vezi, ca asa e la noi, ca o fi...bine ca am renuntat la " cariera ", ca alfel ma associam cu el...heheheheh !!!
Pina la urma nu am de ales, ca scap de nebuni, fac o munca in plus, le multumesc la sfarsit.....decuplez din nou pt cantar si primul lucru cand ies in autostrada ...sun elvetianca, colega noastra responsabila cu legislatia si dispecera de traseu....vreau o foaie de hartie cu lege respectiva, plastifiata pt a pune-o in geam alta data...ramine ca la dentist, nu prea sint la curent cu practicile de la Valbruna....!!!????

Ok, deja ma simt mai bine, si glont catre Camparta, unde il gasesc pe Massimo, ciaoooo....salveeeee...si unu urca altul coboara.....o gluma cu Alessio,dupa care direct in garaj, plinul si parchez.
Maine dimineata am companie,cel mai in varsta dintre colegi,un tip mucalit si foarte de treaba.
Noapte buna tuturor !!!

luni, 29 martie 2010

Cine se trezeste de dimineata........are timp de odihna toata ziua !!!!
Am adaptat si mi-a prins bine, la ora 6.00 eram deja la BBT,Bressanone....buon giorno...salut la interfon....si imi raspunde o voce adormita...la ora 7.00, se descarca.....nu zau, raspund ...de cand ????
Si incep sa marai ca un T-Rex cand e infometat.....ok, dupa o clipa, intra ca deschid portile .

6.30 deja eram " gol ", si in fuga mare reprind autostrada in directia sud,pina la Egna,unde ies in ss12 verso Trento.

Vb putin cu Dodo si Costel,si intre timp ajung la punctul de incarcare, nu inainte de a cere confirmarea lui Sergiu in legatura cu un posibil interzis pt camioane !
Dimineata este superba, soare si aer curat , se simte primavara,fac o poza la cateva ratuste, si pun cap compas Verona,unde la vreo 18 km trebuie sa descarc.

Pe drum intalnesc un conational, il salut pe 22FM,raspunde politicos, si cere informatii despre o fabrica din zona.
In 3 sec il lamuresc , ne salutam si ajung la timp pentru descarcare,imi ramin 15 min pt tot,plus vreo 2 km de facut pina la parcare unde mi-am propus sa fac pauza.
Dar imi cunosc limitele, si cu fix 4.30 min opresc motorul dinozaurului,pun mana pe telefon si incep sa trag cateva poze,eeeee,mai multe !!!

O cafea la bar,un pic de ordine in cabina, scot laptopul din husa,si trag o fuga pe net !!!
Ma salut cu Adrian si Apostol pe forum,bantui prin blogurile mele,si dupa o ora reprind munca.

Ajung la timp pentru retur ,si inainte de 12.oo sint deja incarcat,imi iau documentele si usurel ies catre nationala.
O serie de indicatii la telefon unui coleg,si .......musai trebuie pauza de masa, ca deeee, mai maninc si eu .....cand am timp.....hehehehehe....era o gluma !!!

In parcare gasesc cateva camioane, click / click pe furis, ca lumea doarme, aproape adorm si eu si la un moment dat suna telefonul......ok,gata cu trandaveala,la 14.00 plec catre Trento,ies la Rovereto Nord,hotarit sa fac nationala,in fata aveam un camion imatriculat in Ungaria, 80 km/h.....rusinicaaaaa.....in A22 este interzisa depasirea, nu viteza....dar cum se spune....cate bordeie atitea obiceeie.....ajung la destinatie.

Printre glume ,si cuvinte de lauda la adresa operatorilor,termin si plec catre Camparta.....saracu' Alessio,poate reusesc sa-l pacalesc iar.


De cate ori avizez intrarea in cava,schim accentul si tonul vocii,din 5 incercari imi ies cam 3,bun procentajul....dar e pe faza si ma demasca repede....ufffaaaaaa.
Incarc si cobor in garaj, unde gasesc o debandada organizata,cisterna de motorina blocheaza o pompa,iar cea ramasa este asaltata,dar intru imediat,dupa Nicu, care mi se pare un pic cam ametit,asa e de felul lui !!!
Parchez la locul meu,in vie...hehehehehe....si multumit de ziua de azi plec acasa linistit,nu mai inainte de a preda lanturile de zapada,ca a venit caldura,asa ca ne vede-m maine.
O seara frumoasa tuturor !!!!

duminică, 28 martie 2010

Hoinar prin Italia !!!

Astazi ies un pic din " tipar ",o sa va prezint Autoparco-Brescia Est !

Il gasim la iesirea autostradala , Brescia est, de unde vine si numele,imediat in dreapta , este vizibil si indicatiile sint perfecte.

La intrare se elibereaza tichet,ca la toate parcarile cu plata,dupa care in functie de tipul camionului pe care il conduci, gasesti indicatii pentru parcare.

In partea din dreapta sint locuri rezervate pentru transporturile cu temperatura controlata, se gasesc prize electrice pt agregatul de racire.

In interior,Autoparcul, dispune de un distibuitor de carburanti, statie pt spalare, atelier mecanic si vulcanizare.

Pe linga acestea gasim ,un motel,bar, restaurant-pizzerie,magazin alimentar, dusuri plus spalatorie automata, sala de recreere, doua sali video, totul amenajat cu stil si pastrat intr-o ordine si curateenie desavarsita.

In exterior verdele este in " lumea " lui,iarba si arbusti, flori viu colorate, totul gandit pentru a-ti oferii cateva clipe de relaxare inainte de a porni la drum.

Personalul este de nota " 10 ",te intampina cu zambetul pe buze,totul este
perfect.......imi aduc aminte de mutrele " acre " ale barmanilor din tara noastra.....si mi se pare ca sint pe Marte !!!!

Am incercat sa prind un pic din acest " colt de rai ",desigur pentru noi, soferii, click / click.....o sa las comentariile pentru voi !!!





Preturile sint convenabile , prima ora gratis,iar apoi 0,50 euro pt fiecare ora .
Daca sinteti in zona Brescia, nu ezitati, veti descoperii o lume noua !!!
Pe saptamina viitoare, si un " La multi ani " tutor ce poarta nume de flori.

sâmbătă, 27 martie 2010

Vineri dimineata,incep programul tot ca " directorul", adica la 7.00.....avantaj eu, dar si dezavantaj,ora de " inchidere " se decaleaza .

La punctul de livrare lipseste un operator, si cel prezent trebuie sa multumeasca si clinetii care vin pe banda rulanta.....incep sa maraii ca un doberman, si de undeva din birouri iese un altul care incepe sa descarce paletii cu caramida.
In aproape 1 ora termin si plec catre Albiano, unde incarc pietris marunt 4-8 mmm, pt o fabrica de asfalt in zona Milano-Lecco,cursa de placere, sint deja clientul casei, nu imi fac probleme.

Intre timp soseste Giovanni, el merge undeva la vreo 10 km de destinatia mea, asa ca il astept, in doi trece timpul altfel.

15 min de pauza , si o cafea in zona Peschiera, si intram pe A4 in directia Milano, de fapt nu ajungem,iesim la Agrate,inainte de Milano est,si continuam in spre Lecco.
M-a despart de Giovanni, si in 5 min sint deja in curtea fabricii, care este un pic mai mare decat Dinozauru', hehehehehe, o data am descarcat pe intuneric,dar fara probleme pe mine.

intre timp fac si pauza de masa,aveam o foame de lup.......pardon...de dinozaur,si la ora stabilita soseste si proprietarul...ciao / ciao....te las sa-ti faci treaba, esti obisnuit cu postul....imi semneaza documentele si pleaca fluierand.
Eeeee,ok,daca as gasi in fiecare zi un tip asa de treaba.....ce bine ar fii...!!!!!
Descarc, salut politicos si plec catre Bergamo-Seriate,undeam sa las autostrada si va trebui sa continui vreo 10 km pe nationala inspre Brescia,unde am returul pt Bressanone.

Depasesc tot ce misca,si deja la 15.00.sint gata, incarcat si documentele semnate , dar........la Brescia trebuie sa astept 2 dintre colegii care vor lasa camioanele acolo, si am timp la dispozitie...cam 3 ore, dupa prima estimare.....ufffaaaaa !!!!
Intru in Autoparco, parchez pe locul " meu ", si incep o activitate de tipul.....suflat , sters praf, curatat plasticul cabinei, imi pregatesc hartiile pt luni, pornesc pc-ul, si......surprizaaaaa mare, intre timp ajunge Giovanni, alta " victima " , si el trebui sa astepte,pe Cornel si Sorin....daca nu te ajuta un coleg......cine te mai poate ajuta ?

Avem parte de o degustare in Autoparco,branza, salam si vin alb ....o minunatie, nu spun mai mult ca fac reclama,si in timp record primi " refugiati ",sosesc in parcare,Loris si Carlo,nici nu se se putea mai bine,o Coca-Cola si " on the road " ca deja este tarziu,imbarc clandestini la bord,ies in autostrada si incepe "distractia"

Pina la Ala,unde il debarc pe Carlo,si apoi pina la Trento,ma distrez de minune, glume si bancuri la foc automat.
Termin ziua de vineri multumit,mi-am ajutat colegi, sint un pic obosit dar fericit.
O seara frumoasa si va astept maine pentru a hoinarii impreuna !!!

joi, 25 martie 2010

Dupa cum era stabilit de ieri,la 7.30 ajung la locul e livrare,noul cartier rezidential in zona " ex-Michelin",o padure de macarale, schele, constructii in diverse faze de lucru.

Prima descarcare, 3 paleti x 5 minute,bravoooo......dar ma bucur degeaba,la urmatoare schimb zona, si dau peste oameni-melc,din tipul celor care muncesc doar sa treaca timpul, in favoarea lor bineinteles.
Ufffaaaaaaa, cu chiu cu vai termin in jurul lui 8.40,si contracronometru urc catre cave, in zona Albiano.

Incarc, si dupa o scurta discutie cu proprietarul, despre munca si semnele anului asta, plec catre Modena,de unde voi urca pe valea raului Secchia,spre Passo Radicci, catre Roteglia.
Timpul este excelent, soare si un pic de cald, se anunta in sfarsit si primavara,pe aeroportul din Verona vad un Antonov care incarca,click si goooo,parcurg A22 fara probleme si intru pe nationala catre locul de descarcare.

Nu am mai fost in zona de 3 ani, dar imi aduc aminte perfect locurile.

Punctul terminus este o "discarica ", o groapa de gunoi ecoologica , care folosete gunoiul menajer,pt productia de biogaz....lucru foarte inteligent.

Dupa descarcare fac si pauza de pranz,click/click cateva poze,si repede trebuie sa cobor catre Mantova,in imprejurimi am returul.

Cu doar 15 intarziere,fata de program......traficul este de vina, ajung la "Vela",gasesc deja documentele pregatite, si intru in " piazzale" pt incarcare, operatorul rade....sefule ai un ghiveci ,dar se rezolva,
si dupa aproape o ora , ancorez totul si plec catre Trento,trebuie sa intru in garaj inainte de 20.00,se lucreaza in zona, si de la 20.00-06.00,nu se circula pe strada " noastra"

Cam asta a fost azi,o zi frumoasa de primavara,m-am bucurat putin,un sac de ganduri mi-au umbrit " soarele ".

Cosi e la vita.....cum se zice pe aici....incercam sa mergem mai departe,invatind din greseli, si sperand in ceva care poate nu exista.
Noapte buna prieteni !