duminică, 25 iulie 2010

Festivalul Medieval Sighisoara !!!

Festivalul Medieval Sighisoara, 23/25>07>2010..o manifestare de succes ,sau cel putin asa gindesc eu.....lume multa,muzica,costume medievale,mincare si restul de bunatati tipice pe toate gusturile, si cam multa bere.....dar era o caldura de cuptor !















o zi de neuitat,muzica buna,o lume nebuna si frumos colorata !!!

miercuri, 21 iulie 2010

Uffaaaaa.......imi lipseste dinozauru`, imi lipsesc colegi, discutiile pe cb, autostrada,prieteni de pe forum........cam multe lipsuri in gestiune, dar trebuia sa vin si acasa.....macar o data pe an sa fii alaturi de familie , merita sa faci acest sacrificiu.
Am promis poze, nu vreau sa par neserios, o sa incerc sa la postez , sint inca fara laptop......mrrrrrrrrrr, dar sper sa-l pun la punct curand.
Asa ca pina atunci, va salut pe toti cu drag !

marți, 20 iulie 2010

Salutari din Romania !
Am ajuns cu bine dupa o aventura de vreo 20 si ceva de ore , ploaie torentiala si aglomeratie pe strazile romanesti.
Cam atit, mai mult va povestesc de maine , plus poze pe blogul Kuga !

vineri, 16 iulie 2010

Ultima zi inainte de vacanta....4.30,racoare si un aer placut....in vie, mai mai, imi montam hamacul .....controlul de rutina, cafeaua si goooooooo, inspre Bergamo, unde am prima livrare, deja calc cu stangul....hehehhehe, clientul meu vroia ca la 6.30 sa fiu deja in curte, numai ca eu decid cand am terminat cu pauza, si m-a prezint la 7.00.....m-a priveste rau, il simt ca sta sa explodeze.....booooommmmmm, dar nu m-a intereseaza .

Decid ca trebuie sicanat un pic ...hmmmmmmmmm, si-a gasit "nasul".....si dupa ce descarca jumatate de remorca imi reincarca patru boxpaleti cu granit, zambeste si semneaza documentele....ok, poti sa pleci !
NU, nu pot pleca, am nevoie de foaie de transport si aviz de insotire......si deja l-am bagat in corzi....pai,pai ....nu am ....rau , foarte rau, fara astea nu plec .
In final imi completeaza o foaie de transport si plec catre " muntii Tatra"....scuze, spre Introbio, deasupra orasului Lecco, un peisaj superb, plus o urcare de cativa km, care iti pune la incercare nervi si motorul.

<


Totul ok, ajung si descarc fara probleme, tipul de acolo e mai " civilizat ", si mai de treaba , semneaza si se duvce la treaba lui, eu ramin sa fac pauza, profit si imi pun in ordine cabina, decid ce ramine si ce nu ramine, si dupa o ora plec catre Brescia....tot pe nationaale ....ufffaaaaaa, se vede ca azi merg mai putin in autostrada.

Ok, ajung inainte de pauza de pranz, si am noroc, intru imediat la incarcat, acte si ramin singur sa asigur faimoasele blocuri de beton, dupa care imi prepar si eu pranzul.....intre timp clima lucreaza, in cabina e ca la polul nord, fac un mini dus, sau m-a balacesc la canistra si trag pe dreapta.....nuuuuu, adica in pat, un somnic de vreo 30 de minute.

Cam greu cu plecarea, era bine in pat, dar trebuie sa ajung si la descarcat azi...ufffaaaaaa, asa ca de final de sezon, si toate planurile mele se duc pe apa sambetei, sa traiasca sefu' !
Cam toata dupa amiaza stau la telefon, si conduc...vb cu toti colegii, ofer informatii.....ce mai, un adevarat profesionist ....aaaaaaaa. era sa uit, azi dimineata am vazut o soferita de la Arad,nu avea cb, insa am schimbat un salut.
De la Bressanone , intru direct in garaj, fac plinul , pregatesc totul pentru luni, evident nu pentru mine.....oficial sint in vacanta de sambata......parchez , predau documentele , fac un instructaj sefului.....eeeeeeee, imi permit ....si astept sa vina pustiu' sa m-a ia acasa !

Cam atat pentru prima parte a anului, sper ca si de aici inainte sa fie la fel, sau poate mai bine...in perioada vacantei, am sa incerc un " special Romania", sau ceva de genul asta, material sper ca o sa gasesc destul !!!!
Un week end pe cinste si sa auzim numai de bine !

joi, 15 iulie 2010

Miercuri

De dimineata incep cu o livrare la Besenello, am de lasat aia 7 bancali care deja mi-au scos peri albi, noroc ca firma respectiva este aproape de Trento,asa ca imi permit luxul de apleca din garaj la 7,15....inginer stagiar.....si in alte 15 min sint din nou la drum, spre Mezzolombardo. unde mai am o livrare fulger,asa sper eu, dar pina la urma , omul mobil se descurca bine , si termin repede.


Ok, fuga catre Albiano, unde trebuie sa incarc pentru Koper/Slovenia, nu prea stiu ce , dar no pb, sint obisnuit cu surprizele, plus ca mai mult de 24 t, nu pot incarca .....traiasca transportul extern ....trag la rampa, unde incepe " circul ", sint trei camioane la incarcat, eu unul de la Brescia, si un polonez....si un boxpalet la unu, apoi la altul ...si tot asa in aproape 2 ore reusesc sa incarc , ceasul este 11.45, si plec si eu catre Slovenia....ufffaaaa, cald de mori....trafic aproape inexistent si pina la Trieste fac o cursa de toata frumusetea, intre timp am luat legatura cu clientul......care mi-a trimis un reprezentant la granita italo-slovena....lipseste girofarul, ca eram " transport special " cu stafeta cu tot .



Ajuns la destinatie.....deja mi se vorbeste cu " signore".....boooooo, domnule in sus , domnule in jos....ma nu cumva am gresit filmul.....foarte de treaba oameni, am descarcat repede si dupa ce am terminat cu pauza, reintru in Italia cu calm, parchez in zona portului Monfalcone, si in 5 min sint la masa, un mic restaurant in zona , se maninca bine , se plateste putin, si daca ai noroc ....asa ca mine ...repede gasesti pe cineva cu care sa stai de vorba..

..un sofer de bisarca.....simpatic si vorbaret, associat la Highway Truck Team, ca si mine ...si aproape doua ore sporovaim verzi si uscate...ufffa este deja tarziu, las motorul cateva minute cu clima la minim, dupa care dau drumul la ventilator...si o tai spre lumea lui Mos Ene ......pina maine dimineata nu vreau sa mai aud nimic !



Joi

Hello moto.......bepppppppppppp, am uitat sa inchid telefonul de bord...si suna inebunit pe la 6.45 de dimineata........beppppppppp, noroc ca este Dodo, altfel era jale mare....avea nevoie de cateva indicii, asa ca il iert, dupa care direct la cafea ajung.....bunaaaaaaaa rau, asa de dimineata.
La 8 trecute fix, ajunge si speditionerul meu, imi da bonul de incarcare si go planet in port la incarcat, trec bariera in tara nimanui, fac cantarul ....ochesc un Stralis de la Klanatrans....si gresesc ca nu il fotografiez imediat.....la iesire imi pleaca de sub nas....beeeeeepppppppp.....l-am ratat !

Asa ca trebuie sa m-a multumesc cu " o austriaca ", rosie ca focul !!!

Incarc lejer, imi iau documentele, las o copie la vama, si multumit o iau catre casa....pauza de vpranz planuiesc sa o fac in zona Feltre, la umbra.....dupa cere descarc la Trento si trebuie sa fac 4 incarcari pentru maine ....ufffaaaaaaaaa.....asa ca inainte de concediu !

Dar cum stau bine cu moralul, trec cu vedere si spre seara deja parchez in vie ....acte de predat, acte de ridicat....o cafea si spre casa ca sint deja obosit .

Maine mai vorbim, acum va urez noapte buna !

marți, 13 iulie 2010

Marti 13......ufffaaaa, nici nu se poate mai rau, dar cum nu prea cred in superstitii, incep ziua cu zimbetul pe buze..... imi venea sa pling de somn, si dupa 2 tentative in final reuseste si telefonul sa m-a trezeasca...parca tot mai bun era cocosul ala ....pina gaseam un papuc sa arunc dupa el, deja somnul era departe .....poate imi aduc unul din import, romanesc .

Ok, azi am descarcat la Bressanone, nelipsitele piese pentru tunelul italo-austriac, iar dupa caldura de peste noapte, aerul rece al diminetii este o binecuvantare, si cum eram asa ginditor hop ca apare si Dino....la ce ora ai plecat, beppppp, ca altfel urla cna -ul, sau cenzura......nu ai vazut ca sint si eu incarcat ?

Pai cum sa nu, ca eu stau sa inspectez camioanele dimineata, si uite asa descarcam amandoi si pornim spre casa....eee, nu asta e mai pe seara...spre Camparta, dar mai intai oprim un pic la Lavis , unde o cafea este obligatorie...de ce ?.....pai am descoperit un bar cu o ...bella bimba.....da morireeeeeee, asa ca o sa devina un obicei dimineata sa luam cafeaua acolo, chiar daca este in afara traseului cu vreo 2 km....ce mai conteaza !

Dupa incarcare, imi reglez camera , si pina jos la semafor fac un videoclip, am impresia ca nu am mai facut unul pina acum cu urcarea din cariera, sau poate e prin arhiva, pe undeva...ies in autostrada si " afum-o vere, ca e durere ", un convoi exceptional provoaca o coada destul de lunga , dar scap repede de el si pina la Carpi, mai un telefon, mai o replica pe cb, timpul trece.

Ajuns la destinatie, omul muncii, adica cel care semneaza de primire era inca la post, si din graba si neatentie ...reusesc sa ramin blocat in pietrisul care cedeaza sub rotile dinozaurului.....beeepppppppppppp, prelung si din toata inima , noroc cu Sorin, care a ajuns dupa mine ...montez repede tot tacamul, cablul si in doua miscari ies di situatia critica ......dupa care descarc linistit.

Un Renault sa traga un Volvo.....cine a mai vazut , dar azi am lasat capul in jos si am multumit colegului pentru ajutor, fara el eram cam sifonat.....1-1, imi reaminteste el, m-ai scos si tu o data din incurcatura.....urraaaaaa, am uitat , are dreptate , asa ca devin mai linistit.
Drumul pina la Parma il facem impreuna, dupa care eu merg catre La Spezia, ies la Fornovo si incarc la Leca sistemi, o caramida speciala din beton , nu stiu unde este folosita, o sa vad maine.

Pina la urma reusesc sa mai incarc un ordin, inca cativa bancali pentru un alt client...sper sa nu devin o specie de curier rapid, asigut marfa si din nou la drum....catre casa ca deja e cam seara.

Sun la dispecer pentru programul de maine, si aflu ca incarc pentru Slovenia , cu retur din zona Monfalcone...booooo, e ok, asa ca maine am activitate comunitara.....ajung in garaj , plinul, o cafea , un schimb de documente ...deja visesz la un dus si un vin alb.....asa ca va urez noapte buna !



Ps.
Maine seara pauza pe blog, pc -ul meu este inca la reanimare.... deja simt ca trebuie sa comand o coroana ....scuze si pe curand !

luni, 12 iulie 2010

Ole'......au invins spanioli......s-a terminat si acest World Cup....or sa mai vina si altele , imi pare rau pentru suporterii adversi.....eu am fost fan GERMANY,dar asa-i in fotbal ...mingea este rotunda , ca daca uzezi una patrata ajungi ca ROMANIA ...la sapa de lemn !

Am zis-o.....ok, asa ca trec direct la ziua de azi, luni,numaratoarea inversa inainte de vacanta, lume noua prin garaj....Dodo si Cornel au revenit , vestile nu sint tocmai roze....asa ca las totul deoparte si m-a concentrez asupra traseului...Albiano-Vimercate-Brescia, zona de livrare o cunosc bine , asa ca dupa ce incarc si ultimul sacon ( un sac extralarge ), pun stampila pe documentele de transport si cu cintec inainte ....mars !

Pe drum recuperez unul din colegi,trece-m prin zona de lucrari din A22, asa draga noua..... si pina la Affi am cu cine schimba o vorba pe cb,de acolo fiecare merge in alta directie, Costel la Modena, eu la Milano....m-a rog, la periferia orasului.

Trafic ok, cald de mori insa, noroc cu clima ....ca de nu era jale mare, dupa Brescia pun mana pe telefon si avizez clientul, defect profesional, si ala cind aude ca sint cu un " fix " de 13,65 m o ia prin balarii....bepppppppp, si incepe vaicareala ....ca a cerut autotren, ca are nevoie sa descarce in doua locuri...bla bla bla .....ok, ai rabdare sa ajung la fata locului, si o sa vede-m cum " dregem busuiocul ".
Strada o stiu, insa nu-mi aduc aminte zona respectiva, dar la ora prevazuta sint acolo, tipul era prezent la intrare, nr 1, ca de fapt erau 2, si iarasi sare in sus.....eeeeee, o sec ca daca nu-ti convine eu fac stanga imprejur si directia Trento....ramine masca, nu cred ca astepta o reactie de acest fel, si in 3o de secunde stabilim descarcarea la poarta 2, unde intru cu spatele ...floare la ureche, deschid obloanele si nu prea stiu pe unde sa intru din cauza calduri....noroc cu apa din canistra, calda, buna de un " dus ".

Dupa descarcare o iau usurel catre Brescia,spre IPA, unde am returul....caldura mare monser !...gasesc vreo 3 camioane in fata, uffffaaa, maine iar trebuie sa plec mai devreme la Bressanone....dar no pb !

Cu chiu si vai si multa sudoare termin de ancorat marfa, ce bine era asta iarna prin zapada , mai trag o balaceala la canistra si plec catre casa.....telefonul de bord prinde viata....colegii mei au cate ceva de povestit....si pina la Trento nu mai opresc, am o clima polara in cabina, ar fii fericiti si un pinguin ....fac plinul si trag dinozauru' in vie !
O seara frumoasa tuturor !

vineri, 9 iulie 2010

Desteptarea pe la 7.30,colegul nu mai are somn si bate in cabina.....dar il linistesc repede ,pina la 8.30 nu misc dinozaurul din loc......asa ca prepar o cafea si mai stam un pic de vorba .

La ora " h" plecam in tromba,eram parcati in zona de lucrari , practic pe pod,in prima banda a autostrazi, fireste inchisa traficului .....la Verona schimbam autostrada si o luam catre Vicenza .....unde in zona avem de incarcat pt azi.....prefabricate din beton pentru zona Pergine ,lacul de Caldonazzo ,o zona superba !
Dupa ce asigur incarcatura ,imi prepar pranzul, colegul este si el aproape gata,asa ca dupa aceea plecam catre casa......de fapt catre Bosentino,si dupa aceea acasa,doar o fuga ......din nou in autostrada in noaptea asta !

Tot drumul este ok, muzica si voie buna ,o cafea la Bassano,unde gasesc un Magnum.... pozele sint obligatorii....dupa care fara probleme ajungem la locul stabilit.....trag camionul in pozitie si trec la devalizarea unui cires......proprietatea clientului !

Dupa caldura indurata si o ora de asteptare , cobor catre garaj.....seful era prin curte ....si trag dinozaurul la spalat ......ca nu pot umbla cu el asa ....sporco !
Iau kuga si o fuga pina acasa nu strica, dus, cina in anticipo,si un pic de somnic.....si pe la 19.00 sint din nou in garaj.

Trupa este aproape gata,Mihai,Costel,Constantin,Sorin,Zoran...si eu.....Gottardi Team in actiune !

Multa voie buna, si cateva ore de asteptare inainte de a intra in zona de lucrari.....asa ca viva veselia !

Dupa miezul noptii terminam si noi, si pina ajung in garaj fac plinul si parchez, se face 1.30.....ufffaaaaaa,iar este tarziu...si intre timp pica si Massimo,aaaaaa, era el ultimul " mohican "....cateva cuvinte si goooooo,acasa ca sint frant de obosit !
Mai am o saptamina si intru in concediu....urarrrraaaaaaaa .....pina atunci va urez un week-end placut !

joi, 8 iulie 2010

Miercuri
Agitatie prin garaj , o intreaga trupa de soc, in 4 mergem la descarcat, si Sorin are acelasi traseu,asa ca " tot inainte ", ca pionierii, eu ultimul din coloana.....dar ultimii.....stiti voi ce vor face !
Deja este cald la Trento, insa inspre munte aerul este rece si proaspat....bucuria mea, asa ca m-a simt ca un peste in apa ,mediul montan imi face bine .....ca intotdeauna !!!!

Toti in coloana, Gottardi Team la atac ,si cu o gluma doua timpul trece ,ajungem la destinatie,manevrele de rigoare si eu trec la bucataria .....de campanie....unde pun de o cafea,spre bucuria baietilor !
Mai o poza, mai o gluma , ramin singur.....colegii pe masura ce au descarcat au plecat fiecare la treaba lui, eu am alt program ......descarc din nou la Piacenza, dupa care incarc blocuri de gasbeton, un tip de caramida autoclavizata, pentru Sluderno,in val Venosta, aproape de granita cu Austria si Elvetia....uraaaaaaaa,o strada de munte care imi place la nebunie .....o sa m-a distrez pe cinste ....poze si ceva clipuri video .
Ok,am terminat si eu, ies din nou in ss12 si pina la Bolzano imi gasesc imediat companie,un coleg italian ....cu care discut de toate,politica si social....multumit il salut si imi continui drumul catre Trento...unde sint asteptat ca la boxele de la F1,totul pregatit si abia am timp de o cafea ....semiremorca este gata, janta noua si cauciuc la fel de nou.....bravos !

Din nou in Camparta, dupa care " on the road ", de unul singur.....nu m-a deramjeaza foarte tare, sint obisnuit....lupul singuratic.....dar nu rezist si intru din nou pe cb cu un alt coleg, tot bastinas.....acum urmarim sexul frumos,in trafic , am parte de cateva " imagini " apetisante ......caldura mare domne' !!!!

La Pontenure,incarc asigur totul si multumit o iau catre casa,intre timp am avizat clientul , asa ca maine la 8.00 sint asteptat pt livrare .....trec prin zona Desenzano destul de repede ,din cauza unor lucrari de reparatie la un zid de sustinere ,se formeaza cozi si deseori accidente !
Motorina si parchez linistit, las actele in birou si plec acasa !
Nu ratati ziua de maine !

Joi

Dimineata insorita,semn bun.....abia astept sa ajung la Merano,unde incepe distractia.....de fapt incepe strada de munte, pante, tunele,locuri inguste .....pe placul nostru, al meu si al dinozaurului !!!

Prin livezile de meri deja functioneaza aspersoarele...au multa grija tarani din zona de munca lor.....ma gindesc la saracul taran roman......ufffaaaaa, mare mai este diferenta .

Astazi am un program mai lejer,sau asa pare ...livrarea de dimineata, apoi incarc fier la Mezzolombardo pentru un santier din Lavis,iar pe seara merg in A22,ultimile 2 poduri rulante sint gata pentru montaj !!!

O zi splendida,si profit din plin, poze si video , iar la intoarcere intalnesc un Man, de la Piztaler,o firma elvetiana care are cam toate camioanele frumos decorate, il fotografiez din mers,ca nu a oprit pe nicaieri si ajung la Selfprecast in timp util ,incarc si merg direct in santier,1o km de distanta,dupa un pranz frugal....caldura de vina,trag un pui de somn la racoare in cabina.

Dupa amiaza intru in garaj din nou,trebuie montata aparatoarea de noroi la remorca si cele doua lampi laterale, asa ca profit si trag o fuga acasa ,un dus pe cinste si o masa la fel ,dupa care m-a reintorc la dinozaur,este gata......asa mai merge .

Impreuna cu Costel si Giovanni,in seara asta merg in A22,am vb deja cu responsabilul santierului, fapt pt care Costel zice ca sint un sef bun.....heheheheh,si la Rovereto se ajunge la ora fixata, asa imi place .....punctualitate !

Si cum sint un sef bun....o sa fac doua curse,orarul se prelungeste si pina maine la 8.30 nu misc camionul din parcarea improvizata....podul peste raul Adige, zona de lucrari unde am transportat subansamblele.

Noapte buna sau mai bine buna dimineata.......eeeee, cum vreti voi !