duminică, 29 august 2010

A mai trecut o saptamina,pe care tiris-grapis,am incheiat-o duminica de dimineata.....da, chiar asa ,nu am gresit cu nimic .

Dar sa incep de unde am ramas,adica cu ziua de joi,pe care o incep dis de dimineata,este ultima cursa de Imola,si am hotarit sa merg mai devreme,asa pot mentine noua ordine de incarcare,dar dupa cum stiu bine,pentru a nu stiu cata oara....socotelile nu se prea potrivesc,incarc si confirm ora 14 pentru livrare, dar dupa 2.30 ore sint invitat la descarcat.
Ufffaaaa,ca nu imi ajung turisti in autostrada,care daca agata o rulota dupa masina,maimult de 75-80 km pe ora nu merg....deja am inceput sa-i urasc.....sau am uitat sezonul trecut ,boooo !!!
Incerc sa-mi mentin calmul dar sint deja la limita, noroc cu colegu' Marian, ca mai uit de impiedicati astia de " nemtotei " .

Si uite asa ajung in garaj destul de tarziu,maine se schimba locul de incarcare,voi merge la Alfonsine,in provincia de Ravenna,o zona bogata si cu oameni muncitori,dar cu niste stradute de te apuca ameteala,poate cineva a parcurs SS 16,Adriatica intre Ferrara si Ravenna, o panglica de asfalt aruncata peeste campuri si canale,subdimensionata la cerintele traficului actual,si cred ca are o proasta faima in domeniul accidentelor de circulatie.

Asa cum banuiam ,locul este demn de un rally raid, asfalt, macadam si pamint cultivat cu rosii,dar cu calm si atentie ajung fara probleme la destinatie.
Numai ca pisica neagra,loveste din nou.....am ajuns la 8.00 si am plecat la 16.00.....nimic mai mult, cu un soare care topeste si cu colegii care incep sa apara,si sa puna intrebari.....iarasi s-a stricat masinaria aia blestemata ???

Asa ca plec tarziu,si voi ajunge tot tarziu,si .......beeeeeeeeppp,in toate limbile pe care le stiu,plus in klingoniana,un fel de maraiala guturala tip dog danez incrucisat cu boxer si carlino.....adica ....mama voastra de golani !!!
Pauza o fac la Merano,de alfel sint ca acasa acolo,unde termin de vizionat ultimul dvd din seria jandarmilor lui Luis de Funes, dupa care trag pe dreapta pina cind aud ....boommmmmm,boooommmmm,in cabina ......stiu ca trebuie sa merg la descarcat,si iarsi fac apelul sfintiilor !!!
Sambata de dimineata, trec prin garaj si fac plinul, schim o vorba doua cu sefu', nu prea este in apele lui,mama Anna,a lui, este grav bolnava si sint cam neclare sansele.....dar il incurajez si incerc sa-l scot din apatie .
Plec din nou catre Alfonsine, dar de cum ies in A22 iau in primire traficul si nelipsita rulota......si beeeep si beeeep....de imi epuizez tot vocabularul, noroc ca la Verona schimb traseul,altfel nu stiu cum s-ar fii terminat aventura .
Ajung la destinatia partiala,adica la Minguzzi,fac cantarul si plec catre cea finala,avizez prin cb ca intru in " obiectiv ",dar surpriza....un Man a rata incadrarea pe pista si ajuns in sant.....altul ,mai mare decat cel de la Solarolo.



Imi dau aportul la cu un cablu de tractare , pe care trebuie sa -l recuperez luni,dar toate eforturile nu dau rezultatul dorit,asa ca-l sfatuiesc pe sefu' local sa cheme ajutorul unei macara autostradale,pentru interventii specializate,dupa care plec catre partea diametral opusa a lucului, unde am gasit o zona buna pentru incarcare, cam 2 kmcu spatele si vreo cateva manevre demne de a fii promovate la examenul de permis, cat C.E. !!!
Plecarea tot la 16.00,parca as avea contract cu CFR......nooooo, ca astia au zile de intarziere la mersul trenurilor.....nu conteaza dar o sa ajung iarasi tarziu ....beeeeeppppp,noroc cu colegul Marian, de la Stoco,care imi tine de urat pe drum,asa in doi timpul trece altfel,si nu ne sperie nici ploaia de la Rovigo.

Cale libera catre Bolzano si Merano, dar pe sensul sud al A22 este macel,o coda care incepe prin zona Vipiteno si se termina la Modena,aersisita ,dar totusi se circula greu.
Scap de rosii intre 1.00 si 3.00,noaptea,dupa care trec la somn,o sa intru pe la 8.00 in garaj...uffaaaaaa, si asa o sa scurtez ziua asta cu inca o ora,noroc ca maine am incarcare dupa amiaza,asa ca voi redescoperii bucuria de a fii " inginer ".
O saptamina cat mai frumoasa si sa auzim de bine !!!

miercuri, 25 august 2010

Buna seara tuturor !
Am reusit sa schimb ordinea de incarcare si in sfarsit sa ajung acasa dupa doua zile de extern, heheheh,pe campurile Italiei.

Luni a fost ok, cursa fixa de Imola- Merano, cu descarcare de noapte, plus un somn in doua reprize.
Trec prin garaj, fac plinul si " toate pinzele sus".....sau parca se zice cu " toata viteza inainte".....eeeee, nu conteaza, important era sa ajung in timp util din nou la incarcat, insa socoteala din targ.....stiti voi ca nu se potriveste, asa ca sint obligat sa fac pauza la Castel Sanpietro, unde imi savurez si pranzul, si fac o poza unui coleg de la TirExpress, care isi insirase toata bucataria prin parcare.

Dupa pauza o iau din loc, trec pe la cantar,si ajung in zona in acelasi timp cun amic de la Fercam, un sofer din Macedonia,un tip haios si de treaba .
Dar cum marti sint 3 ceasuri rele, unul deja s-a dus, descoperim pe cel de al doilea......masina de recoltat se defecteaza......un furtun din sistemul hidraulic s-a dus.
Si incepem sa numaram orele. 1,2......cam dupa 2.30 e gata si incepe din nou sa recolteze, asta in jur de 18 seara, dar.......ceasu rau,pisica neagra si furtunul se rupe din nou.....ufffaaaaaaaaaa, gata cu ziua de azi.
Pina maine dimineata nu ramine nimic de facut, doar odihna si atit, im mijlocul campului......rustica chestia !
Fara cuvinte.....avizez forurile competente, Zoran decupleaza remorca si plecam la cumparaturi....Castel Bolognese, unde la un supermarket gasim tot ce trebuie,inclusiv un vin alb bun, doar sintem in vacanta, fortata cei drept.

Seara a fost ok, am mincat, am baut un pahar de vin, am povestit si am ras de ma durea burta.....mucalit rau macedoneanul !
De dimineata insa surpriseeee, cum zice englezuì' , masina era deja reparat si lucra din plin, uraaaaaaaaaa o sa ajung devreme la Merano , plus ca voi ajunge si acasa in seara asta....un coleg de la Stoco, scapa in sant....ufffaaaa, e al doua victima in 2 saptamini.

Trafic de iti vine sa mori, pe A22, si pina La Bolzano tot am palavragit cu Zoran, la Merano intru imediat la descarcat, dau de Marius si Giovanni, si vorbesc aproape non stop cu amicul meu, Marian, si el in drum spre Zipperle incarcat cu mere.

Descarcare in timp record, pauza de o cafea cu Gio, si apoi pina la garaj nu mai opresc, plinul,acte de predat si cel mic vine sa ma ia acasa.
Pina la urmatoarea intalnire va urez " toate cele bune " !!!

sâmbătă, 21 august 2010

Buna ziua tuturor !
A mai trecut o saptamina, stiu ,poate ati asteptat cu nerabdare postarile mele, dar in aceste zile am facut o cursa fixa,Merano-Imola-Merano !
Nu pot spune ca este multa plictiseala, dar nici cu adrenalina nu ajungi la 100%, asa ca voi posta cateva poze mai interesante,un accident in A22,cateva instantanee cu dinozaurul,si nu in ultimul rand noua sigla a blogului, deja inscriptionata pe Volvo !
Saptamina viitoare se anunta acelasi traseu, asa ca daca vor fii schimbari voi interveni, daca nu , voi face rezumatul sambata viitoare !
Pina atunci va urez toate cele bune !!!











P.S.
Am gasit un Vnl la descarcat ,superb, numai ca intunericul nu prea mi-a lasat multe sanse !!!

luni, 16 august 2010

Dupa cateva zile de huzureala,in toate modurile cu putinta,pun ceasul desteptator pentru 7.00....inca nu am uitat de mofturile de inginer,asa ca dorm fara grija,iar la ora stabilita,m-a trezesc,pun de cafea si sun in firma......trrrrrrrrrrrrrr,pauza,nu raspunde nimeni.......ufffaaaa,asta inseamna ca si azi o sa fiu in vacanta,insa il sun pe seful,care imi confirma banuielile.
Nu se poate intra pe camp,asa ca o sa mai dorm putin.....iar pentru restul zilei o sa vad ce activitati voi desfasura.
Cam atit pentru azi,maine o iau din loc,am incarcare programata pentru ora 14.oo,asa ca o sa incep ziua tot cu calm !
Si cum poze nu am,postez o " bestie " care nu mai are nevoie de prezentare !!!

Va pupa nenea si s-auzim de bine !

vineri, 13 august 2010

Miercuri

Dupa cum a ramas stabilit, de dimineata am mers la Pergine la descarcat, stabilimentul se deschide la ora 8.00, asa ca am profitat de o dimineata splendida, cafea si un corn cu miere, apoi gata cu huzureala....osu' la munca.....si am strans prelata cu ajutorul lui Giovanni, care imi tinea de urat......glumesc, descarca si el in acelasi loc.
Fuga mare dupa aceea in Camparta, ufffaaaa, aici era o liniste de mormant, strig, sun ...nimic,dupa vreo 5 min soseste si "omul mobil", era prin cariera cu un Fiat din '900 primavara, am ratat poza ca eram grabit, poate data viitoare.
De aici direct catre Cona pornesc.....spitalul cel nou de la Ferrara, dupa care tot prin aceeasi zona trebuie sa incarc maxibox-urile pentru transportul rosiilor, ca de , nu pot sa le incarc direct in remorca.

Drumul este acceptabil, trafic redus si controale triplate , in 5 km am gasit 3 patrule de la politia stradala...ufffaaaaa, astia nu au vacanta niciodata !
La spital ajung cum nu se poate mai rau, la pranz, cind nu este nimeni si soarele arde ca naiba......dar am un remediu ....clima dinozaurului......pe care si un pinguin ar invidia-o.

Intr-un final vin si cei de acolo, descarc in ultima parcare neamenajata, si o tai catre Ostellato, o comuna prin mijlocul campurilor ferarese, dar care ar putea concura cu cateva orasele de noi, cu case frumos colorate si multa verdeata in jur.
La locul cu pricina, seful de " trib" a uitat ca l-am avizat de sosire, si face pe " mortu' n papusoi ", numai ca el nu stie cu cine are de a face , paarchez camionul si pun mana pe telefon......sun la NATO, NASA,CIA,FBI....la Secu'...si dupa vreo 10 min primesc ok pentru incarcare .....numai ca ......trebuie sa merg la o un client al lor, aproape ....10 km in mijlocul campului.....mama vostra de banditi !

Ok, nu am ce face , merg acolo incarc si o iau usurel pe camp, adica pe sosea, dar tot pe camp......ca pe la noi prin Baragan, numai ca asfaltul este ca pe autostrada aia nou de la Cluj .

Pe seara ajung si eu la Solarolo, un sat de oameni muncitori , pe linga Imola, unde am mai fost si anul trecut,aici eram asteptat de Mirco, responsabilul cu incarcarea, un pusti simpatic si descurcaret, ne salutam si trag la "rampa", este deja tarziu......ufffaaaaa, o sa ajung la noapte la Merano.

Ok, cam 1,5 ore sint pe picior de plecare , mai fac un control de rutina al dinozaurului si ...on the road again !!!!
Pina la Merano trag cam in jur de 4 ore, cu viteza maxima admis si neadmisa, adica ceva de genul atacului de la Smardan, incepe si ploaia, si in sfarsit, pe la 22.30 intru in curtea fabrici Zipperle, unde gasesc aglomeratie ca la vama din Nadlag in zi de sarbatoare !
Fuga la cantar, acte si norocul meu , un coleg care pleca imi lasa un loc de parcare ca la "Senatul Romaniei", ultracentral si cu lumina la cap...heheheheh, deasupra cabinei.
Apoi fuga la bar, un sandwich si un nectar de piersici, un dus pe cinste si ...saibenpausen, cum zice neamtu' pina la 6 de dimineata, cand o sa intru la descarcat.

Joi

Noc,noc,noc,noc.....eeeeee, sint aici .....era omul meu, responsabilul cu descarcarea , care imi ura buna dimineata in stilul " da cu pumnu' s-auda nebunu' ".
Inca adormit , trag la rampa cu un ochi, Polifemul lui Ulise era mic copil, deschid obloanele pe partea dreapta, dupa care cam dupa 30 de minute trebuie sa inaintez cam 1m, cat sa trec de la un box, la altul.
Munca de chiulangiu, dar nu prea ai timp la dispozitie, cand sa zici hopa, fluiera ala din " prepeleac " sa muti bestia mai in fata.
Una peste alta, pe la 8 si jumatate eram gata, din nou la cantar, unde primesc ordinele de incarcare....in campanie nu mai depind de firma mea, sint direct controlat de nemti de la Zipperle, uffaaaaa....si au astia un sistem de inebunesti .
Ok, tot Solarolo, pun cap compas Trento si dau drumul la un country relaxant....intru prin garaj sa fac plinul,dupa care directia Imola , A22 si dupa aceea la Modena schimb macazul , intru pe A1 Bologna, si A14 Adriatica.

Timp record, intr-un program ajung la destinatie...uraaaaaaa, am nevoie de timp ca de aer, asa ca mai folosesc si metode neortodoxe pe camp, ca nu sta nimeni acolo sa controleze.

O gustarica la fata locului, si cu cateva glume timpul trece , incarc si o iau din loc......sper ca azi sa ajung mai devreme , dupa calcule cam pe la 21 trecute fix.
Trafic destul de linistit, pina la Modena ca de acolo ......gasesc pe "tata soferilor ".....neamt corect, care merge cu 80 km /h, imi cam strica programul si socoteala, dar am o rezerva de timp, asa ca voi ajunge pe muchie de cutit la destinatie.

Click - click cateva poze, este un apus superb si fac o halta la Trento , dupa care intru cu surle si trambite in fabrica lui nenea Hans., mai multe surle .....ca este iarasi aglomeratie .
Nelipsitul tur, la cantar, acte, semnaturi......ecuson, bocanci si sapcuta.....dusul salvator, masa de seara si un pic de relax la bar.....unde m-a salut cu un schimb intreg, dupa 4 ani .......te cunoaste lumea.....dupa cere fuguta la somnic , ca iar vine ala si bate in cabina.

A venit, pe la 1 noaptea, ca imi venea sa-l iau la bataie......dar cu calm si multa multa rabdare termin pe la 4 de dimineata, dupa cere trec din nou la somn......pauza este sfanta .....si m-a trezeste Gianluigi la 8 ......hai la cafea somnorila !!
Ploua la Imola, asa ca azi imi iau o minivacanta, las dinozaurul in garaj, are nevoie de intretinere la remorca, o perna de aer care sufla...si acasa in fuga mare .

marți, 10 august 2010

Cam greu de dimineata cu desteptarea, uffaaa, pina imi reintru in ritm, dar cand am iesit afara la aerul racoros de munte.....mos Ene a dat bir cu fugitii !!!
Cei doi " Dino" asteptau nerabdatori in garaj, colegul si camionul,cafeaua nelipsita plus controlul matinal, apoi wrrrrooooommmmmm, in directia Camparta, unde incarcam piatra pentru calea ferata, zona de livrare Bologna, un loc in care am carat acum cativa ani.

Trafic destul de linistit, dar spre sfarsitul saptamini o sa fie un dezastru, toata lumea pleaca in vacanta, iar cei mai periculosi sint " soferii de duminica ", nu tin cont de regulile de circulatie si provoaca intotdeauna accidente destul de serioase.
Ajunsi la Bologna descarcam in graba, pauza de 30 de minute dupa care plecam in graba cea mai mare catre locul de retur cu speranta ca ajunge-m inainte de pauza de pranz.
Numai ca socoteala din targ.....nu se potriveste, si decidem cu unanimitate de voturi sa mincam si mai vedem dupa pentru incarcare....zis si facut, vorba olteanului....dupa o masa copioasa...paste,o friptura mixta la gratar si o garnitura de sezon ,cafea si apa rece ne mutam ......camioanele in curtea firmei respective, care se ocupa cu reciclarea sticlei.

De tot felul si toate tipurile,noi incarcam sticla reciclata si macinata pentru zona Trento unde este prelucrata si transformata in sticle pentru imbuteliat vinul....o afacere de milioane ... de euro !!!

Drumul catre casa este o aventura pe strazile de campie din provincia Verona, o aventura in sensul bun al cuvantului, distractie la maxim si palavrageala pe cb, plus o cafea la Affi , oferita de Cornel, care intre timp ne-a prins din urma.

Obisnuita parcare de seara, motorina , acte de predat si " consiliu' de razboi " cu seful... Andrea,maine este ziua lui...TANTI AUGURI DI BUON COMPLEANNO e grazie che porti pazienza e dividi ogni giorno un po' della tua vita con noi.......si imi face un " cadou " pe masura...heheheheheh,....incep campania la cules de rosii !
Asa ca pe acasa o sa ajung pe la sfarsit de saptamina, o sa umblu pe campurile patriei....adoptive ...si o sa injur toti sfinti din calendar, dar sa fim noi sanatosi....ca pentru restul mai vedem.
Atit pentru azi , va pupa nenea si va ureaza noapte buna !


P.S.
Asta-i noul sistem satelitar si de navigatie al " dinozaurului ", o sa revin cu amanunte !

luni, 9 august 2010

On the road again......sau uraaaaaaaa am revenit in trafic !!!!
Dupa trei saptamini de vacanta in tara noastra draga,azi am reinceput activitatea de transportator.....boooo, ce limbaj de lemn folosesc....adica gata cu huzureala estiva.
Cu noaptea in cap, ajung in garaj unde dinozauru astepta cu calm ,imi vine sa_l pup de bucurie,insa printr_un concurs de imprejurari incep ziua cu Renault_ul lui Sorin.
In sfarsit, asa_i in tenis,imi ajut colegii si in acelasi timp si pe mine .
Livrare in zona Tortona cu retur de la Genova pentru Riva del Garda,o minunatie de traseu,am si companie, nelipsitul Dino,soferul .

Trebuie sa recunosc si in acelasi timp sa multumesc lui Edi,soferul cel nou, care a condus camionul meu ,a mentinut ordinea si curatenia la bord , am ramas foarte surprins....grazieeeee !!!

Tota ziua am vorbit la telefon,la cb, in port,pe drum,la incarcat, descarcat......ufffaaaa mi_a lipsit acest mod de viata !

Masa de pranz la Ronco Scrivia, dupa care o tin lunga pina la destinatie, Buzzi Unicem,unde ajung in timp util ,oooooo, fara intarziere.....inca nu am uitat cum se lucreaza in sistem elvetian.....hehheheheheh !

Retragerea la garaj,motorina,spalat remorca de carbune si in sfarsit pot sa inchei ziua de munca !
Va urez noapte buna tuturor !!!