duminică, 31 octombrie 2010



HAPPY HALLOWEEN !!!

sâmbătă, 30 octombrie 2010

O scurta prezentare a unui " vis " ,Volvo VT 880.
Comentariile sint de prisos !

vineri, 29 octombrie 2010

Inca o saptamina pe drum,uffaaaa...in ultimul timp fac intern cu regim de international !!!
Dar dupa cum se stie,soferul stie cind pleaca,nu si cind se intoarce ,trec imediat la completarea jurnalului.

Marti.

Ploua din nou,de fapt a plouat toata noaptea,iar la Modena nu cad nici un semn de imbunatatirea a timpului,imi ramine doar sa sper ca pina la Riva o sa se opreasca ploaia,ca de nu o sa fac o baie pe cinste.....pina string prelata,ajung ca un pisoi ud fleasca !

Noroc ca pe la Verona norii au terminat apa si o iau aiurea catre Milano,pare senin catre Trento,iar cu lumina slaba a dimintii intrezaresc culmile muntilor cu o mantie alba de zapada proaspat cazuta....peste 800-900 m a nins serios.

In coborare catre Riva,un torent,sau mai bine zis un suvoi de apa a purtat in strada, grengi,pietre,nisip ....totul dupa o curba lejera,franez destul de brusc incerc sa ocolesc amalgamul ala ...dar simt ca ceva nu e in regula imediat dupa ce am trecut.....BEEEEPPPPPP,cu litere de tipar ......si incep sa fac pomelnicul sfintiilor ....am un colt de calcar pe dreapta /interior.....sufla destul de incet asa ca pot sa descarc si sa ajung in garaj pentru a schimba anvelopa ,intre timp am avizat deja ca am nevoi de interventie la prima ora .
Descarc fara probleme,pe dreapta,inca nu este pus la punct sistemul electric de comanda....semiremorca noua.....ajung la garaj,unde meecanicul sare ca la F1,si am timp sa fac micul dejun ,cu graba insa.

Camparta - Bologna,yaaaaaaa,din nou in Romagna, deja este tarziu,am sa gasesc trafic pentru 2 sectoare de lucrari....uffffaaaaa,coada si toata lumea nervoasa,insa la Bologna ajung cu 15 min inainte de inchiderea de pranz,nu se descarca intre 13-15.00,din cauza locatariilor din zona.....toata lumea are dreptul la liniste.....insa seful de zona nu vrea sa stie de nimic....la 15.00 ,pina atunci faci pauza !

Nici ci interventii la "imparatie" nu reusesc sa rezolv nimic, asa ca il trimit undeva si im vad linistit de cele doua ore de relax.
La 15.00,descarc linistit,cu scuzele sefului,care venit cam spasit....se vede ca fost un pic sapunit de superiorul sau...dupa care o tai direct catre Ravenna,sper sa nu gasesc balamuc in port , altfel iar fac recensamintul sfintiilor .

Norocul meu ,nu gasesc pe nimeni,asa ca intru direct la rampa,si incarc cu calm....ala care a mai ramas pentru ziua de azi ,acopar cu plasa de protectie, chem clientul pentru confirmare ,dupa care imi pun un country si nu mai vreau sa stiu de nimic .

Seara o sa se termine undeva in zona Tortona,o sa vad insa daca mai gasesc loc in Autogrill,ca altfel o sa dorm pe marginea drumului...pardon,in pat dar intr-o parcare de urgenta.
Asa s-a si intamplat,parcare ioc,imi gasesc un loc in zona de tranzit intre Brescia-Torino si Milano-Genova,la lumina , dupa care imi vadde treburile gospodaresti,cina,documente,ordine interioara si un somn binemeritat.

Miercuri.

Desteptarea pe la 7.00,ca un adevarat trucker,o cafea redusa,adica un pocket coffe,verificarea de rutina si on the road, ca am de pedalat azi.

Livrare in zona colinara de Asti,apoi incarc la Bagnolo Piemonte,cu destinatia hommmeeeee....sper sa ajung acasa in seara asta,dar este inutil sa fac socoteli si planuri.
Castino,un satuc de deal,sau colina,inconjurat de vita de vie si plantatii de aluni,o zona frumosa cu o strada intortocheata pe fundul vaii raului Belbo,imi face placere sa testez semiremorca cea noua....rezultatul este positiv,se comporta f bine .



Descarc destul de repede,fac cateva poze,si apoi o iau din loc, trebuie sa trec cateva dealuri pina la Alba,unde ajung in strada pentru zona Cavour,am timp printre curbe si pante sa fac si o poza doua....vita de vie este de o rara frumuseste ,o tonalitate de culori care incanta ochiul.....insa produsul , un vin Barbaresco,incanta alte parti ale corpului....nu spun care !




Pauza intermediara,folosita si pentru pauza de masa,timpul devine inchis si se face frig....cred ca soseste iarna in avans prin partile astea.
Am de facut doua incarcari,una simpla,ir ultima mai complexa un pic,marfa vrac si paleti,si trebuiesc aranjate cu cap,altfel nu au loc.

Pozele obligatorii,dupa care plec catre casa,casa la modul general, sau mai bine zis catre provincia Trento,ramine de vazut unde ajung cu orele.....daca se poate bine, daca nu ....asta-i viata de artist !!!
O pauza de cafea la Piacenza, unde fac un pic de calcule,dupa care decid sa opresc dinozauru' la Peschiera,o cina calda si un pic de barfa .....hmmmm, destul de multumit pentru azi .

Joi.

Dupa masa copioasa de aseara,am dormit ca cei mici dupa baie,asa ca de dimineata cind suna telefonul nu marai deloc,m-a trezesc destul de odihnit si bine dispus.

Trec prin garaj,fac plinul,o cafea si un corn cu lapte ,dupa care urc catre Fornace,unde las incarcatura de pietre si cobor catre Camparta....cu destinatie ghiciti voi ,ca eu deja incep sa pun beeppppp.....Bolognaaaaaaa !

Si cum intru in A22,incepe circul....trafic si cozi peste tot...Affi,Nogarole,Mantova,Carpi....nu se mai poate asa, adevenit un chin pentru toti,camioane, masini mici , cred ca si pentru avioane o sa devina o problema .....a survola valea Adigelui !!!
la Bologna ajung la 13.00,nici nu sper sa descarc,am experienta de zilele trecute,insa am parte de o surpriza placuta....cum m-a vede sefulet-ul ala mic,m-a si invita la "rampa".....nu pot sa cred .
Se poate deci,cu putina bunavointa si efort mental minim,ok ,multumesc satisfacut si imi iau picioarele la spinare...noooo, coada cea noua....eeeee,in fine plec catre Modena,unde prin zona am trei incarcari.

O alta zi de alergatura,strada nationala si regionala,timp pierdut la prima,la a doua recuperez ceva iar la a treia pun bepppppp/uri la greu .

Vine si noaptea, si gasesc din nou coada aia infernala catre Verona,incerc sa stau calm, fara agitatie si nervi,pun muzica si cint mai ceva ca un manelist....country in olandeza.....hehehehe,incercati si voi,dar atentie la limba,pericol de fracturi !!!
Parchez aproape ultimul,fara sa mai fac plinul la rezervor, pentru maine imi ajunge sa fac turul in Val Pusteria si Val Aurina, sper sa fie soare,pentru ca sint superbe peeisajele !

Vineri.

Din nou plecarea la ora 7,eeeeee,inginer fara diploma .....imi place dimineata asta,aer curat si un soare timid, dar care se anunta destul de zglobiu in urmatoarele ore.
Egna,prima livrare,si deja sint in intarziere,trafic si lene,dar recuperez eu pe nationale....la Bressanone este frumos,din toate punctele de vedere,soare,iesire libera de "blu".....insa dupa cativa km incepe ceata si o perdea de nori la joasa altitudine,gasesc urmele de zapada de la inceputul saptamanii,si pina la Campo Tures nu mai am nici o speranta de imbunatatire a vremii.






Asa ca incep operatiunea de "curier rapid", 5 palete la unu, 6 la altul , 6 la Brunico, si uite asa pe la pranz termin si eu cu ziua de azi......uuuuppps,am uita,ca sa nu ajung devreme acasa,mai fac o locala Mezzolombardo - Bolzano,cu fier pentru termovalorizatorul cel nou!!!



Asa ca pina la 18.00 nu este chip sa parchez,incarc la Camparta pentru Milano,un loc nou,dupa care pot sa reintru in garaj.
Plec catre casa trist,Andrea imi comunica ca mama Ana nu sta bine, iar sperantele sint minime ....spun o rugaciune in gand ....mai mult de atit nu pot face .
In week-end vine ploaia....poate mai spala din pacatele noastre !!!

luni, 25 octombrie 2010

Afara ploua si este ceata,timp pentru lupi, imi este somn.....ufffaaaa,trebuie sa plec.....musai de dimineata ,altfel nu reusesc sa fac nimic astazi !
Doar cu tractorul pe ploaia asta,o chestiune care te pune pe ganduri....o figura de F1 o poti face imediat....insa fara probleme ajung la Mantova,ploaia se mai rareste iar pina la Fano sint ca un Mig 29,depasesc tot ce misca ,are numar si stergatori de parbriz....intre timp ploia a inceput din nou !

Prima parte a programului a zburat,asa ca -webasto on-, si pauza pentru o ora ....un somn dulce ,ca si al celor mici dupa baie .
Ajung in sfarsit la Marina di Montemrciano,su mai pe scurt la RAO,de unde trebuie sa preiau noua semiremorca, care la prima vedere pare destul de aratoasa si solida .



Ok, sint convins, desi inca imi plinge inima dupa cealalta semiremorca,se monteaza numarul de imatriculare ,verificarea de rutina,lumini ,frane, basculare....gasesc cateva piulite nestranse pe la aparatori,insa personalul este prompt si rezolva imediat defectiunile .
Ultimele semnaturi,primesc si o sacosa cu daruri,pixuri,sepcute,o salopeta si o agenda....Mos Craciun a venit mai devreme la RAO,dupa care imi iau coada la spinare......hheeee,in directia SanMarino,acelasi loc de saptamina trecuta.....Gesso,unde semiremorca primeste botezul si prima incarcatura.....sa fie intr-un ceas bun !

Incarcatura sistemata,acoperita cu prelata.....iarasi vine ploaia,opresc pentru cateva poze ,dupa care o tai catre Rimini cu toata viteza,semnalul telefonic este slab pe Montefeltro,si mai am 30 de min pina la directa de la radio....IN Blu,desigur .


Ok,Ida si Marco sint prezenti ,continuam cu problemele soferilor,cu viata de zi cu zi,cateva sfaturi si cam atit pntru azi.....continuarea in saptamina urmatoare .
Va pupa nenea !

duminică, 24 octombrie 2010

Slice of trucker life !



Compania americana Peterbilt a decis sa faca cadou 4 camioane Cascadia a tot atitia soferi,cu conditia ca acestia sa tina un jurnal de bord public ,un blog ca al meu,si in anumite zile sa relateze la radio cite o " bucatica " din viata lor.....hmmmm,cam seamana cu campania radio IN Blu....numai ca eu nu am un camion nou !!!
De fapt de aici vine si numele ,slice - felie !
Sint 3 barbati si o femeie,fericitii castigatori,un fel de super soferii care au in palmaresul titluri precum " soferul anului "
Intreaga lor aventura poate fii urmarita pe site-ul dedicat ,http://sliceoftruckerlife.com,si pe blogurile celor patru fericiti.
Precizez ca toate patru camioane sint decorate ,cu motivele alese de soferi,si sint echipate full/optional !
Aventura si profesionalism,o viata dedicata camioanelor si mindria de a fii american,cam asa se poate definii acest show !

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Cu scuzele de rigoare, saptamina care abia s-a incheiat nu am avut timpul necesar pentru a posta ,am ajuns acasa marti seara,obosit si tracasat, am avut o tentativa de a scrie ceva , dar imi cam fugea imaginea.....ca la televizorul lui bunicu', ala cu lampi....asa ca am lasat balta totul si am fugit la odihna.
Ok,acum am timpul necesar,asa ca ....on the road again !

Saptamina am inceput-o luni de dimneata, da de dimineata de mult ,pe la 2.30.....cind unii inca mai viseaza,eu cuplam semiremorca incarcata pentru Milano si o porneam la drum .
Prezenta obligatorie pentru ora 6.30 , altfel nu se mai poate intra in santier,din cauza traficului si a " desteptilor " , care parcheaza pe unde apuca .

Dupa aceea,o incarcare ratata la Rho,imi lipsea prelata,iar plasa de protectie nu era suficienta.....pina cei din birou imi gasesc alta cursa,trebuie sa merg la Arona,unde am de incarcat casutele Tendline,ufffaaaa,iarasi injuraturi si blesteme din partea localnicilor,plus o privire ucigasa din partea unui " militian ".

Din nou in parcare, schimb semiremorcile si plec catre Borgomanerro,prin zona am returul,pentru zona Imola,materie prima pentru gresie si faianta !!!

Stradute de deal,circulatie destul de " furtunoasa ", ajung ,incarc,apoi o iau usurel catre Bologna.....asa ca un punct virtual ,pentru ca ajung doar la Fiorenzuola....gata cu programul.


Marti ,desteptarea si dupa toaleta de dimineata pun cap compas inspre Imola,unde ajung la fix,sint primul la descarcat,nu sint probleme,asa ca dupa livrare imi continui drumul inspre Ravenna, dar mai intai o halta in parcare si un mic dejun copios.....energie pentru bateriile lui VT.


Incarc in port....imi era dor ....click -ez citeva poze cu un vas in manevrade iesire din port ,dupa care plec catre casa.....insa surprizele nu se fac asteptate, trebuie sa descarc in firma ,ufffaaaaa, dupa care amde facut doua incarcari pentru Roma,insa pentru Sorin.....iar el imi incarca semiremorca mea cu lemnaraie pentru Ancona !

Film de actiune nu alta,si printre picaturi si injuraturi termin si eu pe la 19.00.....asa ca voi pleca destul de tarziu dimineata,dupa pauza obligatorie.


Miercuri dimineata plec insotit de colegul Sorin,pina la Bologna mai sporovaim putin,asa trece timpul altfel .
Micul dejun il iau la Fano,acolo fac si pauza .....musai cu placere,dupa care ajung la destin atie fara probleme, soare si cald,o dimineata splendida....incerc sa nu pierd timp prea mult, insa inainte de miezul zilei nu reusesc sa termin .

De la Ancona, trebuie sa merg la Gesso,linga San Marino,imi place la nebunie cursa asta .....peisaj super,iar despre San Marino.....va invit sa il vizitati.
Timp pierdut si aici,buncarul este gol,trebuie sa astept sa fie pregatit materialul necesar....beeeeppppp,si mai fac cateva poze.

In sfarsit dupa doua ore plec de la Gesso,cobor catre Rimini,si cu muzica buna ajung pina la Affi,imi lipsesc 75 de km pina acasa,insa nu pot ajunge , descarc la Riva.....km in plus nu pot face , asa ca webasto on ,si saibenpausen !

Joi,incepe o noua aventura,din nou la Milano....ufffaaaa,orasul asta imi ruineaza viata....dupa ce descarc la Riva,trec prin garaj pentru motorina, acte,etc....apoi sus in cariera,incarc si tot cu muzica plec catre Lombardia .
Am uita ceva , de ieri seara am un nou coleg de " camera ",un dinozaur-dragon ,peluche, dragut foc.....dragoste la prima vedere.


Depozitul ATM Precotto,mare si bine organizat.....insa locul pentru piatra este un cosmar,printre linii de tramvai, fire de tensiune,fiare si vagoane .....de nervi uit sa mai fac poze cu locul respectiv ,poate alta data....semnez documentele ,apoi fuga spre Settimo Milanese unde las semiremorca goala,Arona m-a asteapta cu drag....schmitz-ul cu casutele trebuie sa ajunga la Legnano,in piata orasului .
Si dupa cum banuiti,doar eu sint in zon pentru acest transfer,cursa contracronometru,si cu cateva minute de intarziere fata de program,ajung la destinatie.

Poze, cateva glume cu echipa ,dupa care imi iau "coada "si o transfer la Settimo....cosmar nu alta,sau film cu Bruce Wilis !!!

Secventa este urmatoarea ,decupleaza,cupleaza,muta semiremorca,decupleaza,cupleaza,parcheaza semiremorca,decupleaza si la fine culeaza din nou.....si apoi gata si programul.
Se doarme la Milano in seara asta , dau o fuga la un centru comercial in zona,pentru cateva cumparaturi apoi cina si tv,plus un somn fara vise !

Vineri ,din nou la drum,inspre Biella, dupa care in zona incarc nisip special,un fel de sticla macinata fina, ca sarea de bucatarie, necesara pentru industria de sticlarie din zona Trento,Mezzocorona .
Cam 20 de camioane asteptau in liniste sa descarce la poarta stabilimentului,repede in pat si trag un pui de somn .

Cu cele mai bune intentii,mai devreme de 9.00 nu reusesc sa termin ,asa ca dupa tot balamucul matinal,o pun de un mic dejun, dupa care plec catre casa .
Surprize,surprize.....am ajuns sa concurez cu Andreea Marin.....trebuie sa fac o cursa fulger de ciment la Trento,dupa care incarc un tipper trailer,la CAPA,ultima cariera din varful muntelui .

Cred ca pina la urma toata munca asta are si o rasplata,luni merg din nou la Ancona,unde m-a asteapta noua " coada ",o semiremorca noua,marca RAO .

Cam atit pentru saptamina asta,a fost mult....a fost putin.....nu mai stiu nici eu,important este ca am terminat-o cu bine .
Poate imi gasiti voi un nume pentru noua mascota ....astept provincia !!!