marți, 30 noiembrie 2010

Ora 7.00,pun dinozaurul in miscare....program lejer pentru azi,am cimentul de livrat,apoi un salt in Camparta,o fuga la Milano.....o pedalata pina la Verona, si acasa la final !
Este frig,noroc ca am avut webasto-ul programat,in cabina este cald si bine,ajung la client la fix,gasesc o bestie portocalie....click cateva poze, dupa care inapoi catre Trento.

Am clipele numarate....trebuie sa ajung la Milano in prima parte a programului,pauza o sa-o fac la fata locului.....sper sa nu gasesc trafic sau cozi....Dodo este inainte,si m-a tine informat asupra traficului.

Pina la urma am ajuns cu bine....multumit,descarc si fac pauza direct pe linia de tramvai....insa fara acesta ...hhehheh,fiind suspendat.
Masa de pranz,fructe de sezon,pt cafea o sa opresc la Autogrill,imi este lene sa fac eu una ....se mai intampla si case mai mari .

Drumul de intoarcere, fara probleme,muzica si cateva replici pe cb, cafea in fuga la Bergamo,dupa care imi vad de strada mea, adica spre Fumane,o incarcatura de clinker cu livrare pt maine dimineata....insa am un feeling straniu,parca vad ca o sa descarc in seara asta ...timpul nu promite nimic bun .
Pina la urma asa se intampla,de voie,de nevoie .....incepe sa fulguie si decid sa descarc in seara asta....bag un album cu U96 si uit de toate necazurile.
Retragerea catre garaj, bag fiara la adapost si plec catre casa obosit .
U96 - War of the world

Asculta mai multe audio diverse

luni, 29 noiembrie 2010

Cea mai nesuferita zi din saptamina...luni...esti mai obosit ca vineri,si nu ai chef de nimic , eu vreau nu vreau azi am de alergat,2 livrari la Faenza,un transfer Ravenna-Modena,si apoi pot sa gindesc ca am incarcarea pentru retur !
Asa ca incep cu inceputul....apa rece,cafea,control, salutari colegilor din garaj,insa plec de unul singur....nu am chef de vorba azi....toane de lup singuratic,si pina la Faenza ascult muzica buna,romaneasca,Adrian Enescu- Highway !
Un album pe cinste,muzica folosita si de Nicolaescu in " Ringul ", daca v-a mai aduceti aminte ,un film frumos,cu un subiect original, drama unui roman,boxer, in timpul razboiului....sofer la batranete.

Scap aproximativ repede de cutiile de plastic ,casoane pentru fructe,gasesc o domnisoara draguta foc,care imi semneaza documentele....avea chef de vorba ....insa pina la urma trebuie sa plec ...ufffaaa, ce viata !
Tot cu muzica buna, de data asta country,o tai catre Ravenna,sperand sa nu gasesc balamuc la Saphir,incarc argila pentru o fabrica de ceramica la Rubiera,linga Modena....am noroc,nu prea sint camioane la incarcat,imi iau pass-ul si direct la rampa pornesc...insa cel de cantar imi taie avantul...nu ai confirmare pt cursa....beeeeeeppppppppp,reped un telefon la birou,si cat ai face din degete " hocu pocus,preparatus " soseste faxul .
Incarc la banda,hmmmm, e bine si asa ,insa trebuie sa fii atent cum iti " aranjezi " incarcatura....inainte - inapoi ,manevre obligatorii !
Gata,am terminat,acopar cu plasa de protectie,este frumos afara,soare 17 grade,asa ca merge si asta....trec pe la barul portului pentru un sandwich urias,o cola si cafea ,apoi cap compas Modena.
La destinatie gasesc un coleg care imi explica mersul cu bicicleta,adica cum functioneaza treburile in fabrica ,e primul transport pentru ei .

Zapada este inca vizibila,cam dansesz prin hangar, dar pina la urma termin cu bine....argila cu apa este mai periculoasa decat gheata.
Pauza pt o banana ,dupa care ,pe carari cunoscute ajung la Kerakoll,unde m-a asteapta un transport de ciment,paletizat si foliat ,asa ca nu sint pb pt transport.

La 17.00,radio In Blu,cu Ida si Marco, care sint curiosi ce am mai facut azi , si vor o plimbare cu dinozauru', promit ca la prima cursa de Roma sa le satisfac dorinta !
Pe seara,ajung la garaj,motorina si parchez la adapost ,nu se stie totusi cum va fii vremea la noapte .
Noapte buna !
Adrian Enescu - Autostrada(Ringul) - soundtrack 1985

Asculta mai multe audio electronica

duminică, 28 noiembrie 2010

Iarna pe ulita !!!

A-nceput de ieri sa cada
Cite-un fulg, acum a stat,
Norii s-au mai razbunat
Spre apus, dar stau gramada
Peste sat.











Instantanee de iarna,facute azi,plus cateva poze din targul de craciun din Trento !










vineri, 26 noiembrie 2010

Astazi a nins la Trento,m-am trezit tarziu, cu ceasca de cafea aburinda am privit pe fereastra cum cad fulgii de nea....un balet fara muzica...pc on,google search ...si am gasit o melodie superba .....cu Margareta Paslaru !

Margareta Paslaru - Ninge, ninge, ninge!

Asculta mai multe audio diverse


Nostalgic dupa dinozaur....pun un video cu un Fh 16 700 hp !
Un sfarsit de saptamina cat mai placut.

joi, 25 noiembrie 2010

Ajung in garaj ca un ...dangan ressha....Shinkansen...adica trenul proiectil japonez...fix la 8.00 !
Schimb diagrama,webasto on ,un tur de control,cafea si am deja nasul rosu....e frig afara ,sper sa nu avem probleme la descarcare .
Intre timp ajunge si colegul meu, schimba semiremorca,si plecam catre Appiano,locul de destinatie,intre timp eu am vorbit deja cu Massimo,unul din soferii de la Esse ,nu sint probleme cu locul, un pic de panta si intrare cu spatele .
Poze de la fata locului, imi vine randul sa intru in santier,Sorin pleaca spre Rovere',urmand sa ne intalnim pe traseu .

De la Appiano catre Egna, strada serpuieste pe coline,printre vile,hoteluri,pensiuni...si vita de vie,zona este renumita la nivel international,iar lacul Caldaro straluceste la orizont...culorile de toamna pastelate fac ca peisajul sa fie aproape ireal,ceva de vis....ar trebui sa vedeti cu ochii vostri pentru a intelege.

Incarc in ultimele 10 min inainte de paza de masa ,uraaaaa,dupa care plec sa-mi recuperez amicul ....doarme in parcare la Rovereto !


Ceraino-Fumane si livrare in avans pe seara....maine ninge ....asa ca e bine sa am camionul liber,pentru orice eventualitate .
Intre timp linga mine parcheaza o " bestie rosie "....uraaaaaa,si sar din cabina pentru cateva poze, cu acordul soferului,bineinteles,un tip de treaba care imi raspunde la intrebari cu placere.

Incarc si o iau catre casa...adica nu, catre Tassullo....acasa o sa ajung mai tarziu ,dar maine o sa lenevesc in pat cit vreau.
Noapte buna !


Ps.

http://rosovivo.blogspot.com/

That's amore !
Un nou blog,dedicat versurilor frumoase,poezii de dragoste ,texte muzicale,video clipuri....un mix de emotii si amintirii !
Va astept cu comentarii !

miercuri, 24 noiembrie 2010

Se apropie iarna ...se simte dimineata mai ales,aerul este rece iar frigul isi arata coltii....hmmmm,previziunile meteo sint sumbre,pentru sfarsitul de saptamina ....zapada !
Ok,sa vina linistita....pentru azi urc catre munte ,la Tassullo unde descarc clinkerul.
Dimineata superba,soare si o priveliste de vis...ceata si zapada pe varful muntilor....opresc pentru 2/3 poze apoi in fuga mare la Rovere',calcar din nou ....ufffaaaa,iarasi ss12 si stradutele spre Verona!

Returul il am tocmai la Vicenza,panouri precomprimate pentru un garaj sau depozit.....tot la munte ....destinul meu este strict legat de munti !
Pauza de 4 ore la incarcat ......dorm, si fac ordine in cabina,am mincat intre timp,si am timp si de cafea.....uraaaaaaa,in fine ,completez incarcatura si plec catre casa.

Trafic lejer ,muzica country si adopt un stil relaxant de condus....cruise control pe 70 km/h ...un vis !
Pentru maine,program cu plecare intarziata...adica pe la 8 .....inginer sef ,livrare in doi,adica am companie pe Sorin .
O seara buna !
Telly Savalas - Some Broken Hearts Never Mend

Asculta mai multe audio diverse

marți, 23 noiembrie 2010

Uraaaaa nu mai ploua....m-am trezit de diminieata si am vazut stelele.....pe cer,nu verzi.....asa ca azi imi doresc cateva raze de soare care sa-mi incalzeasca sufletul ,aflat in prag de era glaciara !!!
Ramine de vazut cum o sa fie ,dar cel putin de dimineata am inceput bine....pina la Merano, nu sint probleme,muntii imi apar ca niste temple decorate....au un alb superb iar aerul rece face bine .

Imi doream un singur lucru , sa nu dau de o anumita persoana....un sef de tura de-a dreptul catastrofic....nu il suport de loc...si am vaga impresie ca sentimentul este reciproc,insa conform legiilor lui Murphy.....il gasesc acolo.

Numai ca e decis sa scape repede de mine,asa ca termin destul de repede cu herr Alex,fac o cursa cu obstacole ,dupa care imi iau picioarele la spinare pina la Rovere',unde incarc calcar pentru Vilaga,o fabrica de ciment pe linga Verona .

Traseu fara probleme,A22 si ss12 ,o masina de la Polstrada m-a depaseste si apoi sta pe post de safty car vreo 10 km....uffffa,sper sa nu le vina vreo idee idioata !Scap de ei si de incarcatura si la 12 trecute fix sint la Cementirossi pt incarcare ....am 2 camioane in fata ,asta inseamna cel putin 2 ore de pauza...asa ca pranzul binemeritat si saibenpausen....adica somn fara vise !
Incarc si acopar cu plasa de protectie,vine seara pe furis ....fara sa ceara voie,iar pina la Trento imi fac de cap.....muzica,telefon...90km /h si voie buna .....ceva rar in ultimele zile !
Maine insa este o alta zi ,asa ca bag dinozauru' in garaj,la adapost de intemperii si plec catre casa .
Noapte frumoasa tuturor !


Ps.
Poate deschid un alt blog pentru versuri si muzica ....keep in touch !

luni, 22 noiembrie 2010

Dis de dimineata am inceput un dialog cu "cerul",ploua din nou...eu am o incarcatura pretentioasa ...asa ca boscorodesc ca o oala "minune "....cine stie ....si uite ca se opreste ploaia...nu am nici un dubiu .....nu eu am fost cauza, insa profit si ajung cu cimentul uscat !

Astazi cam fac un tur de Veneto-Emilia Romagna.....tot 600 km, ca de obicei,dar impartiti pe transe....Illasi,Busolengo,Molinella si Ferrara...ultima pe lista unde incarc kiwi !

Sig Tino, asa m-am simtit azi....semiremorca automatizata....ufffffaaaa, era timpul ...am pus placuta cu " Soferii.ro ",si cam atit .....am uitat de emisiunea la radio,amici mei sint curiosi,de una de alta ....si uite asa trece ziua !
Nu va fac capul mare , insa ,sint multumit ,termin ziua cu bine ....postez versurile unei melodii speciale .....pentru o persoana speciala !

Una rosa blu sulla pelle tua
mi ricordi Londra snob e bionda con un filo di follia
dicono di te... pare che ci stai
che ti scaldi presto che poi tutto il resto e non ti leghi mai
ma se fossi mia io ti legherei
con un laccio al cuore che ti faccia male quando te ne vai.
Io sulla pelle io te lo scriverei
che mi piaci perché sei come sei
col tatuaggio con quella rosa blu
che è il tuo coraggio e la tua risorsa in più.
E ti racconto di me di lei ma chi se ne frega
ma si doveva andare andare così
e non mi accorgo nemmeno che vuol dire ti amo
che si è aperta di più la rosa sul tuo seno.

Una rosa blu che non va più via
dolce e un po' perversa come un po' diversa è la tua fantasia
una rosa blu come non ce n'è
ma una cosa rara sono io stasera che la chiedo a te.

Io sulla pelle io me lo scriverei
l'amore in macchina no non c'è magia
un tatuaggio perché va dove vai
al mare o dove si può purché scappare via.
E mi racconto di te di lei ma chi se ne frega
ma si doveva andare andare così
e non mi accorgo nemmeno che ti ho detto ti amo
quando si apre sul seno la tua rosa blu.

Se fossi mia ti legherei... ma un laccio al cuore non ci sei
al mare o dove c'eri tu mi punge la tua rosa blu
dolce e un po' perversa è la tua fantasia.
Ma una rosa blu sulla pelle mia
me ne accorgo adesso, passo dopo passo
che non va più via.


Va pupa nenea....pe toti !

duminică, 21 noiembrie 2010

ingle bell, jingle bell, jingle bell rock
Jingle bells swing and jingle bells ring
Snowing and blowing up bushels of fun
Now the jingle hop has begun

That's the jingle bel



Cam devreme nu-i asa .....insa la Trento s-a deschis Targul de Craciun,asa ca nu mai asteptati... sa uitam de necazuri si pentru cateva minute sa redevenim copii ..printre globuri,dulciuri si jucarii....insa.....la iesire surprizaaa,pentru cei mari...vin fiert si castane coapte !!!
Pentru o zi sa devenim mai buni

Un mondo d'amore !

C’è un grande prato verde
dove nascono speranze
che si chiamano ragazzi
Quello è il grande prato dell’amore

Uno : non tradirli mai,
hanno vede in te.
Due : non li deludere,
credono in te.
Tre : non farli piangere,
vivono in te.
Quattro : non li abbandonare,
ti mancheranno.
Quando avrai le mani stanche tutto lascerai,
per le cose belle
ti ringrazieranno,
soffriranno per li errori tuoi.

E tu ragazzo non lo sai,
ma nei tuoi occhi c’è già lei,
ti chiederà l’amore, ma
l’amore ha i suoi comandamenti.

Uno : non tradirla mai,
ha fede in te.
Due : non la deludere,
lei crede in te.
Tre : non farla piangere,
vive per te.

Quattro : non l’abbandonare,
ti mancherà.
E la sera cercherà fra le braccia tue
tutte le promesse,
tutte le speranze,
per un mondo d’amore

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Sambata 7.45,sint deja in garaj,colegi mei sint aproape toti,am fost impartiti in trei grupe ...e mai usor asa pentru toti, ca altfel vai de saraci instructori !!!
Asa cum bine banuiam ,gasesc in curte camionul "negru" ....un Iveco Stralis,cu o semiremorca impozanta,tip motor homme F1.....extinsa si cu generatorul pornit .

Ok,gata pentru scoala,dupa o cafea , si prezentarea instructorului Flavio,un tip simpatic si pus pe glume....asa se mai incalzeste atmosfera ....colegul sau Fabio avea sa soseasca mai tarziu.



Nu intru in detaliile cursului.....interesant si educativ....mi-a cam schimbat cateva opinii si pareri despre meseria asta ....la final asta este scopul cursului....incet,incet trebuie profesionalizata si munca asta !
Discutii libere, ca intre " colegi ",intrebari,raspunsuri .....cate unu mai stramba din nas....nu pare prea convins de datele problemei ,ok,ficare cu pareara si convingerea lui.
Spre final urmeaza partea de simulare....gheata,obstacole,probleme tehnice....totul in modernul simulator...unicul mobil din Italia !



Cei doi instructori sint demni de pregatire lor,au facut totul cu profesionalism si din toata inima....le fac o poza finala impreuna cu sefu' !
Concluzia finala ?
Ar trebui propus acest curs obligatoriu.....macar asa reusim sa constientizam pericolele strazii,cum se reactioneaza si cum se previn ele !
Pentru cei interesati ....www.pista-asc.it
Un sfarsit de saptamina cat mai bun !


ps.
Printre picaturi semiremorca este gata,asa ca de luni schimb sigla ...sig.Tino !

vineri, 19 noiembrie 2010

Uraaaaa,o scurta pauza la sfarsit de saptamina,destul de meritata,asa cred.....nu, sint sigur de asta.
Dinozaurul este in garaj, verificat,spalat....sper sa gasesc si semiremorca functionala din punctul comenzilor speciale.
O tura pe net,blog,forum,ziar,reviste de specialitate......relax total....gasesc o stire despre o initiativa demna de lauda....o traduc si postez pe blog,cu cateva poze HD !

"Măsura tensiunii arteriale şi a frecvenţei cardiace, sau o verificare a prostatei, colesterol şi zahăr din sânge în timp ce sunteţi în deplasare pe autostrada. Acum, toţi şoferii pot face gratuit, în două zone de servicii pe autostradă echipat cu noua iniţiativă de Autostrade în Italia dedicat conducătorilor auto.
"O categorie care are mai puţin de a face cu drumul şi cărora le datorăm atât de mult", a declarat directorul executiv al Autostrade în Italia, Giovanni Castellucci, a prezentat la Roma, "unghiul de prevenire", prezenţa ministrului Sănătăţii, Ferruccio Fazio. Serviciul va avea o perioadă de probă de şase luni şi este furnizat de către AXA ASSISTANCE, oferă două staţii multimedia în două domenii majore de serviciu amplasate pe A1 Milano-Napoli: Arda vest, în zona de Piacenza (în direcţia sud, ) şi Prenestina Est, în zona Roma (nord). Mai mult decât atât, datorită videoconferinţe, va fi oferit asistenţă de personal medical specializat, care va prezenta rezultatele analizei, de asemenea, acordarea de consiliere. În lunile următoare va fi activat alte două locaţii."



Un sfarsit de saptamina cat mai bun !
Ps.
Maine am cursurile de specializare....conducere in siguranta,optimizare consum,traseu,etc plus ceva simulator !
Revin cu amanunte

joi, 18 noiembrie 2010

Astazi o sa cam am de tras ....Milano,Genova si retur....un pic de alergatura,uffaaaa,doar un pic ???
Imi gasesc colegii in garaj,fiecare ocupat in felul lui,unul scrie diagrama,altul isi spala farurile,eu trec pe la cafetiera si apoi fac inspectia de dimineata a bestiei !
Hmmm,imi cam vine in minte imnul muschetarilor...

Noi suntem bravii muschetari
Si nu stim ce e frica,
Din viata ne-am facut un crez
Ori totul ori nimica...

Pazea ca vin muschetarii moderni,cu Volvo si Iveco pe post de cai...si cam adormiti, ca a fost noaptea scurta.
Pina la Milano no pb,adica un mic ocol pina la Verona,la Affi eru lucrari si iesirea inchisa,dar pentru noi egal cu zero,cativa km in plus si timp pierdut,nu prezinta interes aceasta problema pentru adiministratia A 22 !
La Milano,il cam speriem pe portarul depoului,descarcam la un depou de tramvaie,dar pina la urma ne lasa sa intram ,in formatie de cate doi....ca la gradinita, dupa care printre beppp-uri si alye forme de exprimare reusim sa lasam incarcatura de piatra sparta,nu prea mai este loc...ca sa nu zic ca lipseste cu desavirsire.

Ok,totul este bine cind se termina cu bine ,Marian pleaca spre Vercelli,eu cu Dodo si Costel catre Genova,si dupa cum era de asteptat,pauza de o cafea si o scurta vizita la.....nu spun unde...rusinicaaaaa !

Ploua din nou, de unde oare atita apa in ultimel zile....vb mai putin pe cb,fiecar cu gindurile sale,sau ne-a coplesit oboseala ?

In port la Genova daca nu gasesti coada,inseamna ca ceva nu functioneaza....insa ca de obicei gasim cateva camioane in asteptare, vreo 10 , asa ca pregatesc un pranz anticipat si apoi la tv, stiri si putina muzica ,printre telefoane,desigur .

Pentru incarcare, trebuie sa faci o cursa cu obstacole invizibile.....sint niste gropi pline cu apa, sau cu piure de carbune ....nu am gasit alta rima .....incerc sa eevit contactele cozi cu asfaltul,insa dupa o vizita la cintar....imi lipsesc cateva tone,la intoarcere evenimentul se produce...rezultatul este vizibil ,lucru care vadit m-a intristeaza....iar pina la sfarsitul zilei am ramas ca un arici nervos !

Un mic accident la intoarcere inspre Milano ,ploua din nou,descarcam la Riva tot printre picaturi ......declar ca munca de azi este de ocnas.....ploaie si carbune ....macinat....dupa care cu o lehamite mare cat Paganella intru in garaj.

Maine este ziua de mentenanta a camionului,plus ca era nevoie de terminat si comenzile pentru semiremorca....,asa ca sint liber , odihna si relax...deja imi propun un somn de grizzly.
Noapte buna tuturor !

miercuri, 17 noiembrie 2010

Munca de noapte este destul de stresanta....si m-a gindesc la cei care noapte de noapte muncesc pentru noi....ar trebuii respectati mai mult, cam asa gindeam aseara in drum spre punctul de lucru din A22,printre picaturi de ploaie si semne de circulatie provizorii.
Nu am avut prea mult de facut,2 curse in 8 ore....ufffaaa,ce pierdere de timp,un somn pe fuga si o incarcatura destul de pretentioasa.

Ok,de abia astept sa termin afacerea asta,nu mai merg acasa ca nu am timp,mai trag un pui de somn si apoi urc catre cariere,la prima ora.

Am un drum de facut la Comano Terme,sau Baile Comano pe romaneste,la munte ...pai altfel nici nu se putea,eu cu T-rex nu avem acces la campie !!!

Asa ca ....on the road again...spre culmile albe de zapada,sun clientul intre timp si cer informatii despre locul de livrare,hmmmmm,am de facut o deviere de trafic ,o minunatie de strada,daca mai intalnesti un coleg.....scoti zarurile !!!





Noroc ca nu gasesc decat un autobuz,asa ca pot descarca in liniste,si fara stress,am timp sa ajung la pranz acasa,si culmea sa incarc si pentru maine dimineata.

Cine se scoala de dimineata...nu are somn , ca-i somnambul....heheheheheh,hai ca o dau in glume,parchez in poole position si plec catre casa cu gindul la un dulce somn dupa amiaza !
O seara frumoasa tuturor !