joi, 31 martie 2011

Am dormit bine azi noapte,dupa ploaie,aer curat si un rasarit destul de frumos prin partile astea....gasim imediat locul de destinatie,un pod autostradal care are nevoie de reparatii.....ca sa nu spun ca mai toate au nevoie pe Salerno-Potenza !

Dupa ce m-a distrez cu cateva poze, o luam din loc catre Sider, otelaria din zona....incarcam fier in bare 20x20x12 m....buna treaba,numai ca am cam pierdut timp pretios...la pranz terminam cu operatiunile,acte si da-i gaz frate ca vine weekend-ul si ne prinde pe drum .



Plictiseala mare,trafic destul de agitat,si cam dam de " fosile "...Iveco,Scania....si un Man V8, pe care il rad cu 90.....se cam agita neamtul sa m-a prinda din urma ,dar fara sanse.....pina in parcare la Valdarno....avea sa parcheze linga noi...din razbunare cred....termokingul facea destul zgomot !


Pun bucataria in miscare ,pina colegul face un dus,si apoi cinam cu calm ...un vin bun,si o vorba pina mai pe seara.

Peste drum mai erau doi colegi, tot romani , aveau de lucru cu orele de program si conducere....uffaaaaaaa,nici aici nu scap de " universitari ", decid sa nu-i deranjam...le fac doar o poza .
La buna vedere !

Tina Turner -simply the best


miercuri, 30 martie 2011

Nu am mai ajuns la Rao, modificare de traseu....ufffaaaa, ieri nu am putut incarca subansamblul pentru Ancona, prea lung si depaseam gabaritul.....ziua am inceput-o tarziu,si cu chiu cu vai pe la orele 20 am plecat in lume.....adica spre Italia de jos...Potenza !

Am mers decat pina la Firenze, iar la miezul noptii eram deja in pat la somnic....pina dimineata la 9....pauza ceruta de lege !



Uraaaaa,din nou la drum,impreuna cu colegul Gelu, catre capatul meridional al " cizmei "....dar dupa 200 m ,obligatoriu se face pauza ptr o cafea,altfel nu se poate .
Timp frumos,soare si deja trebuie sa ramin in maneca scurta .....uite cum vine vara pe furis.

Orte si din nou pauza, cateva cumparaturi la magazin,il gasim pe Vasile in parcare,pregatea pranzul.....poftiti la masa,ne invita el....multumim ,dar ne continuam drumul .

Traficul este destul de " absent" iar incarcatura noastra nu depaseste 15 t....consumam putin si alergam ca la F 1, ca deabia a inceput sezonul.

Mai fac cate o poza doua, admir abatia Montecassino....un loc care iti provoaca frica....dar si admiratie in acelasi timp.

Batranul Vezuviu doarme, inconjurat de o " palarie " de nori...care par a iesii direct din crater ....click si on the road !

Pauza de seara anticipata,la locul de destinatie ploua de rupe,plus grindina....nu mai descarcam azi ,ci maine dimineata.
Boooooon, masa si odihna, de televizor nici vorba.....nu este semnal.....noapte buna natiune !

....Strangers In The Night !


luni, 28 martie 2011

De multe ori lunea este plictisitoare,dar astazi a intrecut orice masura, dupa cafeaua de dimineata si un drum pina la Rovereto,fara "coada"...unde cuplez una mai veche ...am tot facut ture pina la Ala si inapoi...cam 15 + 15 km pe sens, si uite asa a trecut toata ziua.....sus si jos ...nord si sud....noroc cu Radio InBlu si interviul saptaminal, ca altfel adormeam la volan .

Mai multe sper maine, o sa ajung la Rao,cu semiremorca la reparat ....pina atunci insa....va pupa nenea !

Grupul T - Balada


duminică, 27 martie 2011




Vine, vine primavara,
Se asterne-n toata tara.
Floricele pe campii,
Hai sa le-adunam, copii.

Creste, creste iarba verde,
Ciocirlia-n nori se pierde,
Haideti s-ascultam, copii,
Al ei cintec din campii.

Cucul, cucul striga tare,
Pitpalacu-n lunca sare,
Mieii zburda pe campii,
Haideti sa-i vedem, copii.

sâmbătă, 26 martie 2011

Sambata este facuta pentru odihna, stiu bine asta .....am eu asa un concept despre ziua asta, se pot intampla multe .....si asa a si fost !

Adunarea de dimineata in garaj cu colegii,o cafea,o gluma si hai la munca ....ajung la locatie, cuplez Rao si incarc prima cursa....pina aici nimic deosebit,aparte o trupa de muncitori .....care lasa de dorit, cu telefonul in mana tot timpul,o sa se intample ceva azi .

Pauza de masa soseste repede, seful este bine organizat si primim cate 2 sandwich-uri destul de gustoase,bauturi racoritoare si fructe ...ok !
Dar dupa masa soseste imprevizibilul , clestele scapa un new jersy, bloc de beton -4000 kg direct pe marginea semiremorci.....care cedeaza la soc .....si imi vine sa-l omor pe ticalos .

Cearta si scandal mai rau ca in Parlament la o motiune de cenzura, cu acordul colegilor decid de a intrerupe activitatea si o tai catre garaj ...poate se face ceva dupa amiaza, insa cred ca numai constructorul o poate remedia,fiind in garantie.....si mai gasesc si unul de la Fercam...80 km /h ...economieeeeeee !

Si uite asa se termina saptamina asta , cu nervi si un gust amar !
Pasarea Colibri - Vinovatii fara vina



La buna vedere !

vineri, 25 martie 2011

Dimineata tarziu .....cucuriguuuuuuu, ufffaaa, de unde a aparut si asta .....era cocosul restaurantului....ora 7, aha zic eu e timpul sa o iau din loc ...singur, colegul a plecat de dimineata,are un alt program .

Descarcare la Riva si apoi o fuga in A22....iar mutam mobila .....imi intalnesc colegii pe traseu,mai o gluma ,mai o barfa...timpul trece ....leafa merge, noi in parcare dormim....dupa care decuplez semiremorca si plec acasa doar cu tractorul...maine mai fac o repriza de "fieratanii ".




Surpriza in garaj ....mi se pune un tren de gume noi, urmeaza si la semiremorca dupa aceea....un nou contract de furnizare ...ale mele erau noi ,insa am fost ales impreuna cu un alt coleg...premiul intai cu coronita !

Maine din nou la drum !

joi, 24 martie 2011

Hai la groapa cu furnici,ba-i aici ba nu-i aici .....aici esteeeee......locul meu de destinatie,dupa o cursa de placere inspre Milano,cu eleganta maxima,un trafic aproape absent si cu Massimo pe canalul mutilor,cb-ul nu-i merge ...uffaaaa !

Noroc ca era si Mihai cu noi,asa mai am cu cine schimba o vorba ,doua .....trag in fata santierului si apoi la ...nanipui sau liu-liu....cum spun fetele pe forum !

Soare si liniste spre Genova, ajungem in timpul pranzului, norocul nostru ,imbinam utilul cu placutul,adica pauza de masa cu pauza de lucru....uite ce chestie.


Incarcam cu calm si injuraturi la sfarsit,cintarul de proba indica divers fata de cel de la facturare, dar asa plec ,cu ceva minus ......nu vreau sa aud nimic !

Pauza de noapte la Peschiera,la locul meu de parcare, m-a pregatesc de masa, mai fac o poza doua ,apoi o seara pe cinste cu amicul meu, la un pahar de " vorba" si o tigara ....el, ca eu nu mai practic acest sport .
Noapte buna tuturor !

miercuri, 23 martie 2011

Dupa un somn pe cinste, m-a trezesc tarziu….m-a declar maistor azi…ajung in garaj …..doar Dino mai era prin parcare,astepta cuminte sa vina nebunu'…adica moa' !
Ok, dragul mosului,o cafeluta si o luam din loc imediat….descarc la Rovereto, am pe Loris inainte,nu imi fac probleme pentru detalii,le voi primi de la el …adica,strada, cum se intra …chestii soferesti !
Simplu ca buna ziua, intru pun bestia pe pozitie,iar in juma' de ora gata cu incarcatura ,dispare din semiremorca .

Fuga la Self ca am o noua cursa tot la Prato Isarco….uffaaaaa, ba nu, doua livrari,una in santier,alta in depozit ….hmmmmm, e bun si asa .

Masa de pranz la capu' locului, dupa ce intru in gaura aia ….apoi trec sa supraveghez descarcarea ca tedesconii m-a lasa fara semiremorca .




Pierd mai putin timp azi,si de acolo urc catre al doilea client….si intru in curte,daca se poate numi asa ….am loc doar sa deschid primele obloane…..am incarcat cu cap,ca altfel e jaleeeee mare ,lipsa de spatiu creeaza probleme.

Descopar o placa commemorativa, cum de nu am vazut-o pina acum…trebuie sa o traduc ca este in germana….apoi scap din nou catre Self .
Toata ziulica m-am invartita asa pe o distanta de 100 km intre clienti…..nu am nici o jumatate de program pe azi …sper sa termin mai repede ca dimineata o iau din loc catre Milano, apoi….Genovà, mon amour j'arrive !
Cu Massimo in tandem insa, el are santierul vecin …..e bine asa, nu m-a plictisesc deloc ,iar maine seara o sa am un tovaras la masa !
Walter Ghicolescu - Singur pe drum



De astazi declar aceasta melodie imnul oficial pentru blog !
Saltare taica …si noroc !

marți, 22 martie 2011

Cine a mai inventat si schimbul de documente , nu stiu,insa a fost un mare capcaun….cred ca numai sa -mi faca in ciuda…trebuie sa schimb actele ,pentru ca am o alta destinatie,in apropiere,daca-i musai cu placere !
Ajung la prima ora in santierul unei scoli medii,sau generale , nu prea este activitate,doar un 4 axe cu ceva fiare si el ….insa factorul disturbator era deja prezent…telecomanda aluia bruia telecomanda macaralei….si adio descarcare rapida…termin dupa 2 ore …ufffaaaa, am inceput bine.

Conform legilor englezului ala, sau ce era de origine...Murphy ala...o sa astept toata ziua….cum era de asteptat s-a si intamplat.

Prato Isarco….3 ore ,tot cu fier, de la Self,timp berchet ,masa,tv ,somn…trai neneaca pe bani ….mei insa !
De acolo dau o fuguta toooocmai la Vicenza, o incarcatura de trave de beton,precomprimate…..si alte 2 oreeeee !

Viataaaaa mea, azi am pierdut o gramada de timp,termin seara tarziu plictisit si obosit de atita odihna.
Sa vad cum o sa fie maine, ca tot prin regiune umblu ….poate mai reduc din pierderi .
V-a pupa nenea !

luni, 21 martie 2011

In sfarsit a sosit si primavara....in toate sensurile,astazi am stat in tricou cu maneca scurta ...de prin noiembrie nu mai aveam onoare asta ....soare ,16 grade , si flori peste tot....copacei ornamentali,zarzari,piersici....aproape si magnolia este inflorita ,o splendoare ...iar rasaritul soarelui ...un spectacol !

Cam am un pic de furca azi, 3 descarcari de dimineata....dezleaga,deschide obloane...vine omu'mobil...descarca....inchide obloanele,leaga din nou...ca altfel se duc pe apa sambetei casoanele din plastic...ca am si din lemn ....o aventura , ce mai !
Numai ca am rabdare ...vine odata cu varsta cred ....si nu disper deloc,cu calm reusesc sa fac toate trei livrari ...si mai am si timp de glume cu personalul .



Dupa ce scap de plastice si lemnul pentru gratar...ca eu unul numai acolo l-as mai folosi , o iau usurel catre Padova, si am proasta idee, sa opresc in Autogrill pentru o cafea si o pb a nouliui tv de bord....zic proasta,pentru ca in timp ce m-a pregateam strang tabara si sa plec , ma pomenesc cu Polstrada ....in vizita ...de lucru, ca altfel le ofeream dulceata si apa minerala !

Un control de rutina ,va rugam sa prezentati ......stiuuuu, dar eram in pauza si parca ....marai eu ca Dino la inamicii naturali ....insa vad si perechea ochelaristului...ceva de genul ....dupa blocurile gri ,sintem noi ....o zdrahoanca cu o mutra acra ...ufffaaaa, asta a scapat de la cresa SS-ului ....ok, control sa fie si renunt la riposta .
Ca altfel imi cauta astia cu acul greselile ....si nu am chef sa stau la ciorovaiala cu ei ....28+1 diagrame,permis,CI,CQC,taloane,busta paga,foi de concediu,contracte de munca ....toate cele !
In 10 minute scap de ei,cu recomandarea de a " ierta " pedala de acceleratie....prea umblu cu 90 in cap ...ok , o sa tin cont , si se duc in plata lor.
Au reusit sa-mi strice pofta de mancare , dar pina la destinatie nu ma mai gindesc la ei ,am alte probleme pe cap....cum ar fii un somnic la soare si o para dulce si coapta dupa ce m-a trezesc ...apoi cu calm si eleganta maxima, intru la incarcat ....plasa sudata la 12 m cu 2,5 m inaltime...o bucurie de incarcatura !

Cu incarcatul a mers cum a mers,insa cu actele ...disperare mare...am asteptat app 1 ora, am o incarcatura cu regim special, si pina au facuta toate hartoagele am baut 2 cafele ...daca era pentru extern ..cel putin o zi dura.
Interviul saptaminal la radio In Blu, amici mei Ida si Marco sint nelipsiti,asa ca atacam subiectul primavara si evenimentele externe,cu o pauza muzicala.

Parchez si predau actele la dispecerat, ma simt cam obosit ....de la munca sau de stat ...boooooo, cine stie !
Saltare taica si noroc !

duminică, 20 martie 2011

Duminica.... nu prea am multe de spus,odihna si relax, in familie ,o fuga prin oras, astazi este deschis peste tot...cativa pasi nu strica nimanui !



Va urez toate cele bune !

P.S.

De ultima ora ,de pe site-ul www.Soferii.ro !

"" Soferii.ro " ,lanseaza campania

" VREM SA TRAIM "

Cu scopul declarat de a sensibiliza opinia publica cu privire la conditiile de munca si degradarea continua a acestora in meseria de sofer /conducator auto .
In ultimi ani acesta meserie a castigat noi adepti, din cauza crizei financiare la nivel global,cat si din punctul unui castig imediat in plan material, singura partea care a avut de castigat a fost doar patronatul roman si cel international, prin segregarea acestei " rase ", folosirea platii la km , impunerea de conditii de munca subumane( acceptate de marea majoritatea a noilor veniti ) si proasta retribuire a muncii.
Vrem sa tragem un semnal de alarma, in al 12-lea ceas , numai uniti vom putea realiza ceva, se vor putea imbunatati la nivel national si international conditiile de munca , sa lasam deoparte orgoliul si ideea cu capra vecinului, respectand legislatia in vigoare - ne respectam singuri !

Motive acestei campanii le facem cunoscute tuturor,sint sigur ca sint mult mai multe, pe masura ce vor iesi la iveala,aceasta lista v-a fii completata .

1. Plata soferilor sa nu se mai faca la kilometri parcursi
2. Sa nu mai fim obligati sa circulam fara program
3. Sa nu ne mai fie interzisa depasirea pe autostrada
4. Sa ne fie asigurate parcari pentru odihna in locuri sigure
5. Sa nu mai fim vanati de politie daca oprim camionul pentru 5 min sa intrebam de o adresa
6. Sa avem dreptul sa circulam pe DN1 Brasov-Bucuresti si in timpul zilei ( in afara de week-end)
7. Sa fie eliminata concurenta neloaiala dintre firmele de transport ,prin monitorizarea la nivel national a tarifelor practicate.
8. Sa avem reprezentanti cinstiti la nivelul sindicatelor,care sa urmareasca interesele acestei categorii de munca
9. Sa se faca ca in alte state europene, o separare la nivel de preturi a carburantilor,cel pentru tractionism sa fie mai ieftin,daca este necesar subventionat .
10. Subventiile tip " rabla " sa se aplice si la nivelul firmelor de transport,pentru eliminarea din parcul rulant a "fosilelor " ce inca mai circula pe drumuri
11. Respectarea de catre patronat a prevederilor internationale AETR ,cu privire la timpi de conducere/odihna ,inclusiv cea saptaminala "

sâmbătă, 19 martie 2011



Se poate obtine o reducere reala a consumului de combustibil ?
O intrebare dura, pentru majoritatea autotransportatorilor,care inventeaza tot felul de tertipuri si impun soferilor sa scada consumul de motorina.
Cei de la Volvo insa sint de alta parere, dupa testele efectuate,au definit in 5 puncte ,cum se poate obtine o economie reala la consumul de carburant.

Din revista Globetrotter am ales acest material .

" Ca producători de vehicule comerciale, nu putem face nimic cu privire la preţul de combustibil, dar, la Volvo Trucks am inteles foarte bine impactul pe care îl poate avea cu privire la conturile dvs. finale. FH Fuelwatch nostru este un program care vrea să vă ajute să deveniti cei mai buni în economia de combustibil, reducând astfel costurile de operare. Cumpărarea unui nou Volvo FH Fuelwatch, care include un curs de conducere eficienta pentru sofer, Dynafleet Online cu rapoarte detaliate privind atât consumul ,stilul de conducere, puteţi avea o economie semnificativa în facturile dvs. de achiziţie de combustibil.

Acesta este mediul şi eficienţă - să nu mai vorbim de bani. Reducerea consumului de combustibil este una dintre cele mai fierbinţi probleme în zilele noastre şi aşa este Fuelwatch Volvo de a aborda acest subiect.

-pentru consumul de combustibil optim şi, prin urmare, eficient, este esenţial ca vehiculul sa aiba specificaţiile corecte strâns legate de termenii de utilizare şi modul de transport. Evitaţi inutile întreţineri şi consumul excesiv de combustibil de la început prin configurare corectă a camionului vostru.

-o gamă largă de accesorii Volvo şi opţiuni de servicii sunt disponibile pentru a ajuta la reducerea consumului de combustibil. Pentru specificaţiile corecte de la început, upgrade vehiculul dumneavoastră pentru performanţe optime şi să fie pregătiţi pentru a reduce costurile de operare.

-un curs teoretic şi practic privind modul de conducere eficient este disponibil pentru clienţii prin intermediul instructorii Volvo Trucks. Scopul pe termen lung este de a asigura o economie de combustibil consecventă şi de lungă durată.

-uzura poate agrava încet nivelul de performanţă a unui vehicul. Volvo Truck, prin reţeaua sa de dealeri si ateliere de lucru, oferă o varietate de contracte de reparaţii şi întreţinere care să asigure că sistemele şi setările pentru vehiculul dumneavoastră să rămână la un nivel optim.

-Dynafleet permite operatorilor să identifice locaţia fiecărui vehicul din flota lor, cu un minim de efort. Acesta oferă o mare varietate de funcţii care ajută la îmbunătăţirea eficienţei consumului de combustibil şi creşterea profitabilităţii. Noul Dynafleet este un instrument online care oferă uşor de utilizat o serie de opţiuni de monitorizare a consumului avanzzate. Economia de combustibil al unui vehicul poate fi astfel monitorizat în mod regulat şi consecvent de către ambii conducători auto de către operatorii de logistică cu rapoartele de analiză detaliată a stilului de conducere şi consumul de combustibil. Statisticile arată cantitatea de combustibil rămasă, consumata, timpul de conducere, timp ralanti şi informaţii de a anumite funcţii care conduc la economia de combustibil prin utilizarea a cruise control. "


Cam asa gindesc specialisti ,am ales Volvo pentru stransa legatura dintre marca si locul meu de munca,insa cred ca si in alte companii e cam la fel .

Fabuloasa muzica a Americii Latine



La buna vedere !

vineri, 18 martie 2011

Dupa ploaie si furtuna...vine ea si vremea buna.....si uite ca azi dimineata a sosit .
Soare,caldut...asa o zi timida de primavara, si imi prinde bine ...am cateva livrari de facut pe linga casa ,apoi incarc bestia pentru luni......si cred ca am si vre-o surpriza,ca termin prea repede programul.....o sa vad eu .
Dimineata insa incepe devreme, dl Tiristu,nu mai are somn,sau nici nu adormit...cu gandul la economia Man-ului sau, si dornic sa platesca o datorie de serile trecute ,se pune pe butonat....si cind dormeam mai bine ,numai ca aud tromboanele de la Volvo....adica soneria de la telefon....ufffaaaaaa....nu il injur , ca tot trebuia sa cobor din pat,mai devereme sau mai tarziu .
Cafeaua si toate cele,baie ,apa rece .....brrrrrrr,apoi ajung in garaj , dau plasa de protectie jos...Elias pleaca si el tot in acelasi loc la descarcat ,cum era deja in curte ....respect primul venit si il las inainte .


Am timp de un ceai si o convorbire placuta la telefon ,cateva poze cu Pagannela in plin soare,dupa care imi vine randul la descarcat/incarcat ...adica fac o livrare de la acelasi destinatar in zona Bolzano.




Ca sa m-a destind un pic, era prea frumos afara ,o iau pe SS12 inspre Egna,apoi catre Appiano...trafic redus,cateva lucrari de intretinere ,si ajung la client in timp util .
dupa ce las incarcatura pe maini bune, directia Fructus Meran, unde am de luat o incarcatura de casoane pt fructe.....dar sint de 2 tipuri,plastic si lemn .....ufffaaaa, iar nenorocirile alea din lemn,vechi de pe timpul faronilor .

Nu am ce face ,incarc fara tragere de inima,leg totul bine cu corzi si coltare ,apoi imi permit luxul sa il sun pe Mircea...saracul m-a cautat deja de 2 ori ....insa eram mereu pe jos cu treaba .
Parchez in garaj dinozaurul, bag usor capul pe usa ...cancelariei ....intra ,intra ...se aude, nu fugi...ca nu scapi, avem un camion de incarcat .....atit doar zic, hai ca scap ieftin .
Locatia ?.....Lago Santo si Fornace....adica sar din lac in put....am de facut doua locuri diametral opuse, distanta app 10 km, despartite de torentul Avisio, si o vale destul de abrupta .
Beeeppppp....wrooommmmmm, si hai la deal cu magarusu', si dai si dai si urca pina ajung la " drumul oaselor " ca asa imi parea intrarea aia ...demna de sarituri cu schiurile, concursul regional !



Cu calm pun camionul pe pozitie si sint gata in 15 min,apoi o cafea oferita de omu'mobil , dupa care o iau din loc, ca mai am de calarit muntii astia .



O poza doua,un telefon si nici nu stiu cind ajung la al doilea client....clienta , ca la birou este o tipesa cu niste ochi verzi .....de pisica !
Gata cu actele, m-a indrept catre casa,alimentez magarusul si il parchez, din nou la dino,unde termin cu hartogaraia si munca de birou ....dupa care o iau care casa ,ard de nerabdare sa vad noul tv pt camion....doar vine iepurasul si la el !
Un weekend pe cinste !