sâmbătă, 30 aprilie 2011

În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat 1 mai Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

1 Mai a devenit, în aproape toată lumea, Ziua Internațională a Muncii. Există și excepții, de exemplu Australia, Elveția și Statele Unite, unde 1 Mai nu este o sărbătoare oficială. În majoritatea țărilor vest europene, ziua de 1 Mai este zi liberă.

În țările comuniste, ziua de 1 Mai a fost transformată într-o sărbătoare de stat însoțită de defilări propagandistice. Regimurile comuniste încercau să instrumenteze politic o veche tradiție a mișcării muncitorești internaționale. De asemenea, și naziștii au avut tentative de uzurpare a acestor tradiții. Ziua de 1 mai, fusese transformată într-o sărbătoare a comunității naționale germane, promițându-se construirea unui socialism național, în centrul căruia nu se mai aflau muncitorii, ci arianul considerat un prototip al celor ce muncesc.
1 mai muncitoresc


vineri, 29 aprilie 2011

Am dormit excelent, ploaie si vant...frig si webasto on...unde a fugit primavara aia, parca vad dimineata ca a nins la munte.....asa si era , pe varfuri o mantie alba se observa destul de bine, na ca se intoarce baba Dochia !
In garaj la ESSE, aici am ramas aseara, vine un coleg care merge catre Bolzano, ok, si asa eram singur, o sa fie mai distractiv in doi, oprim la o cafeluta la Bassano,apoi cu chef de vorba continuam drumul.

Am de mers pina la Brunico,acolo schimb macazul si o iau catre munti din nou,vale Aurina, o cunosc ca pe buzunarele mele, pcat ca nu este soare,ieseau niste poze superbe.



Trrrrrr,telefonul....fatalitatea loveste din nou, incarcatura nu este conforma cu comanda, adica travele precomprimate sint mai scurte .....nimic de facut, astept in prima parcare la un ceai fierbinte si un articol din revista...fac si pauza , apoi mesaj de la centrala.....stanga-mprejurrrrrr, si retragerea catre baza.....mama mia ce saptamina de pomina ......nu mai zic nimic , abia astept sa ajung acasa , parchez si predau documentele...uraaaaaa, abia astept weekendul, vine si Mircea ,poate iesim la un gratar, daca permite timpul.
Suita instrumentala - Sufletul neamului !



La buna vedere !!!

joi, 28 aprilie 2011

Al dracu' ghinion, ca il duc in spinare toata saptamina...aseara am pus alarma aiurea,si m-a trezesc cu o ora de intarziere.....imi vine musc din volan de nervi....o tai din parcare ca masina politiei, cu viteza maxima, poate reusesc sa recuperez ceva...insa decalajul la grafic este mare, orele pierdute ieri nu le gasesc pe marginea drumului.

Pina la Riva trag o cursa ca la nebuni.....si din nou blestemul faraonilor lucreaza, un alt camion incarca acolo unde trebuie sa descarc eu , 5 min de rabdare imi cere operatorul.... uffaaaaaa, ce o fi aia ca eu nu mai am de mult .
Cu chiu cu vai ,descarc, reincarc si pachetul ,apoi plec direct catre garaj ,sint deja pe rezerva, insa stiu ce " puteri " are dino, si nu imi fac probleme,motorina....si din nou surpriza, cu toata intarzierea trebuie sa fac cursa programata......sa incarc la munte si sa descarc la Padova,apoi la Vicenza.....m-a uit la ceas....12.45.....blestem toti " faraoni " si o iau la deal, incepe si ploaia, noroc ca lipseste traficul cu desavarsire, incarc in 5 minute si apoi incepe iarasi cursa nebuneasca ....am o jumatate de program sa fac tot turul asta, poate reusesc .
La final,a fost ok, am stat redus handicapul la 45 de minute,livrat incarcatura si incarcat la timp la Vicenza....insa cu alte costuri....mu mai ajung acasa , sint plecat de marti dimineata....nu mai conteaza , imi prepar cina, un pahar de Refosco rece, pauza mare si teatru radio, dupa un film super la televizor.


Paul Stanga - Instrumentala!!!



Noapte buna tuturor !

miercuri, 27 aprilie 2011

Dupa cum sint obisnuit, ajung cu jumatate de ora avans la client.....asta de azi are o locatie de iti vine sa mori, o localitate pe linga Roma, o straduta de acces ......sau mai bine spus o poteca asfaltata.....si vad negru .....2 camioane la poarta, ma frate astia au dormit aici !


Sper sa nu stau prea mult.....app 2 ore, la final....vad ca au pus si carul pe acoperis, sint dusi de tot...noroc ca stivuitoristu' vorbea limba lui Creanga, asa trece timpul mai repede, imi iau picioarele la picioare catre prima incarcare....un pachet,36 km, aproape ce sa zic, numai ca fac 1,5 ore pe GRA, trafic pentru un accident .....macel, nu alta.


Vai de mine,azi o sa fie greu, in sfarsit ajung la destinatie, o alta gaura la periferie...intru cu fata si ies cu spatele , ca dinozauru' nu are loc acolo, apoi din nou in trafic pe GRA....si la miezul zile ajung la Guidonia, trag la umbra...este soare,23 grade...si din nou surpriza...pina la 3 lipseste utilajul, asa ca nu pot incarca .

Ce naiba ,asta e curat blestem.....cine stie cine s-a gindit asa " frumos " la mine , pregatesc pranzul,trag un pui de somn si pina la urma intru in fabrica.....dar cosmarul nu se terminase inca,astept pina pe la 16.00....apoi cu ajutorul unui sofer de al nostru , si un alt sofer italian,sint incarcat in 10 minute .


Tocmai la timp,acopar incarcatura ....si incepe si ploaia, potopul lui Noe....sint obosit si tracasat ,trag tare pina la Valdarno, gasesc trafic din nou,blocaje spre Firenze, intru in parcare, in 5 minute imi inchei munca de birou si fug la masa....apoi putina conversatie pe net,tv si somn de voie .


Spin-Ploaia



Va pupa nenea !!!

marți, 26 aprilie 2011

Dimineata pe racoare .....cinta unul odata, e binisor de pleacat la drum, insa mai intai trebuie sa descarc sticlele alea si mai tarziu o iau din loc catre Cetatea eterna !
Am noroc ,ajung la timp ,dau repede prelata jos, si plec sa-l caut pe seful de depozit....program nemtesc...8 este scris pe factura, la 8 m-a cheama la descarcat !!!

Din depozit vine un miros placut de vin, ceva intre tamaioasa si cabernet.....imi vine sa-mi ling mustatile ca pisica......ufffaaaa, nu le mai am de ani de zile.....termin cu trebsoara asta si goooooo, catre cariera Fornace .

Nici nu stau mult acolo, se misca repede omul mobil, apoi cu calm dar si cu graba, incerc sa ajung pina la Roma in seara asta, timp am suficient,insa m-a ingrijoreaza traficul .


Ceva de nedescris, cozi peste tot....de unde vine tot poporul asta nu stiu, si se spune ca este criza .

Fac o pauza de cafea, in liniste si miros de fan prospat cosit, apoi din nou la drum ....cind se lasa seara sint la portile Romei.....fugitiiiiiii, ca vine dinozauruuuuuuu, trag in parcare si gata pentru azi !

Dimineata pe racoare !


luni, 25 aprilie 2011

A mai trecut o sarbatoare,o alta zi se profileaza la orizont ,am mai imbatranit inca un pic.....ufffaaaaaa,uite asa ajungem la 60 de ani fara sa ne dam seama !!!


Inca o zi de odihna,apoi in nou la drum......as face un tur pe mitica Route 66,sau prin nordul pustiu al Canadei .....as face multe .....insa m-a asteapta dinozaurul in garaj ....azi o sa profit la maxim de soarele primaverii !!!
Mircea Rusu - Dor de ducă...!


duminică, 24 aprilie 2011


E noaptea Invierii, cand clopotele bat, cu lumanarile aprinse, cu sufletul curat, e noaptea sfanta-n care, cu totii murim cate putin ca sa ne nastem maine, mai buni si mai senini. Paste fericit si Hristos a Inviat!
Colaj de sarbe


sâmbătă, 23 aprilie 2011

Dimineata este totul gri, parcarea goala, am ramas ultimul mohican, o iau di loc si pina in garaj imi fac deja planul, motorina, ordine in cabina, spalat bestia si acasa dupa aceea.

Zis si facut, trag o " sapuneala "dinozaurului, o cafea cu sefu' care soseste intre timp , vine si taxi-ul meu, imi iau calabalacul si gata cu saptamina !

Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va calauzeasca pasii pe drumul vietii.
Tatal Nostru !


vineri, 22 aprilie 2011

Din nou la drum, de unul singur...din nou cu gandurile mele, sint putin cam trist, si parca si obosit, abia astept sa m-a odihnesc la sfarsit de saptamina, sarbatorile aici au alt gust,o alta viziune, asa ca nu sint foarte entuziasmat, nu simti aceeasi traire ca si acasa , chiar daca esti alaturi de familie....lipseste atmosfera magica !
Ok, ajung la Milano destul de repede,trag in fata santierului , deschid semiremorca,vreau sa scap repede de aici...insa nu mereu socotelile de acasa coincid cu cele din targ .
Lipseste spatiul de depozitare, cresc blocurile astea ca din pamint, de fapt la inceput era o groapa mare.....si un chin sa ajungi acolo, acum nu mai au loc imprejur .....o sa iasa ceva frumos, promit poze cu produsul final.
Buuuuun, atunci in pat la somnic, dupa o ora o sa vad ce se intampla.....minuneeeeee, o minune, pe la 9.00 eram aproape gata cu descarcatul, multam fain baieti !

Directia Origgio, unde am facut o incarcare de sticle goale....il pun pe Ugo sa calculeze ruta cea mai scurta, apoi cu viteza maxima catre casa, dar.....din nou fatalitatea m-a loveste.....4 camioane in sir indian ....cam zboara entuziasmul ,insa nu imi pierd speranta .....pe la 12.00 sint gata de drum, incarcat si cu actele facute.....dar....uffaaaaaa, dupa ce intru pe tangentiala de nord, nord dau de prima coloana, sa vezi ce macel o sa fie azi.

Intre timp Sorin-Rekinu, m-a anunta ca sint 8-9 km de coada catre Bergamo, insa deja sint oprit ......este un trafic infernal ,mai rau decat ieri, si nu are nici o explicatie ....nici nu vreau sa o fac eu, soferii de duminica au isit la plimbare .
Nu reusesc sa ajung decat pina la Ala, as tenta sa ies din A22 dar dispecerul imi spune ca pe national e jale, sint blocaje la Rovereto, pai atunci am decat o singura alegere, parcarea si odihna....la 45 ' de casa .....vai de noi !



M-a trezesc invaluit de catre Stadler, adica nu, Starent, ca au nr de cehia, dar vorbesc romaneste toti.....plus doi Edy , bravos frate , au ocupat parcarea romani.
Schimb de pareri si impresii cu Mitica si nea Nicu, simpatici amandoi, dar diferiti, unul incepator altul uns cu toate alifiile, apoi imi prepar cina, ofer baietilor un pahar de Lambrusco, dau drumul la Mac si tv, si pina la urma ma predau, Mos Ene este mai puternic, trec la odihna.
Noapte buna !

joi, 21 aprilie 2011

In preajma sarbatorilor, am de facut curse fulger, am verificat si paraverificat....Speedy Gonzales ar da in hepatita...si ca totul sa fie ok,maine o iau din nou catre Milano !
Da sa incep cu ziua de azi, un balamuc demn de filmele cu Stan si Bran , aglomeratie maxima, 4 benzi ocupate cu masini,camioane,camionete,furgoane,motociclete si dracu mai stie ce mijloc de transport...ca o sa fac febra musculara la maini si picioare , ce buna era o cutie cu I-Shift...adica automata....dar eu am ideea mea fixa cea manuala, asa ca ....miscare taica,miscare .

Ajung cu 45' intarziere fata de grafic, no pb , nu transport albine vii si pui de-o zi , trag in santier , vine Sunaj, seful indian , si dupa vreo jumate de ora se apuca de treaba,ei, muncitorii....ca eu iau perna in brate si dau o fuga pe taramul lui Morfeu .
Ma frate ,se misca bengalezi aia ceva de speriat, cu un macaragiu bun, ma cam pun pe ganduri ...nu mai simt miscari de trupe,adica balansul semiremorci si pernele dinozaurului ....deschid usa si uite minunea .....am scap de incarcatura .
Repede pun in ordine semi, pentru o incarcare vrac, apoi cu frica in san.....aglomeratia e in toi la ora asta ,o iau din loc catre Como.....am parte de inca o repriza , si inainte de pranz sint la destinatie.

Incarc in doi timpi si trei miscari, apoi pauza de masa si gooooo home soldiers....adica nu, mai intai la descarcat si apoi mai vedem noi .
Am vazut repede, mesajul de la centrala, din nou la Milanooooooo, blestemul fierarilor de azi dimineata....ufffaaaaaa, si maine la 16 incepe restrictia de circulatie .
Intre timp vorbesc cu driver-ul Mircea si Sorin , sint amandoi in Italia, cu Mircea ratez o intalnire pe contrasens, el coboara de la Bolzano,eu ies din A22, dar o poza se pare ca tot a facut.

Descarcarea de urgenta, apoi din nou la Self....Domenico si Mirco ramin fara cuvinte .....mister Speddy....apoi la o cafea am timp si de putina munca de birou, foi pt maine,diagrame ,etc ....fuguta in garaj , ca este deja tarziu .
Maine e o zi dificila,sper sa nu am probleme !!!
Kenny Rogers - Coward of the county !


miercuri, 20 aprilie 2011

Tot pe drum ,tot pe drum
Ca doar drumul mi-e prietenul cel mai bun
Zi de zi , nopti la rand
Nici nu stii pana unde sau cand
Tot pe drum ,tot pe drum
Ca doar drumul mi-e prietenul cel mai bun
Zi de zi, nopti la rand
Nici nu stii pana unde sau cand........uite asa m-a gindeam azi dimineata, boieru' tot boier,cum zice Eugen , am plecat tarziu,sper sa ajung devreme...o livrare la o statie de asfalt apoi incarc la Marghera, am un container cu vama facuta deja .

Plictiseala si nu prea, muzica buna....app trebuie sa mai pun ceva noutati pe hdd-ul dinozaurului, si printre gropi,telefoane si strazi inguste ajung la destinatie....pietricelele de porfir ramin lipite pe caroserie....si pune nene mana pe matura .....beeepppppppp !!!

Autostrada ok, nu prea gasesc trafic,dar o " cuconita " la bariera de Venezia imi da de lucru, nu fac scandal auditiv, in partea cealalta era o patrula cu un " coleg ", atita mai trebuia sa incep sa sun .....eram al doilea la control...asa ca fac o cruce mare si o tai catre port .




Cu calm , un meserias de stivuitorist,imi scoate marfa din container si o transfera in semiremorca, omul tine cont de greutate , si imi face o incarcatura demna de cel mai tare control ARR !

Pauza de masa o fac pe Valsugana, trag in obisnuita parcare, apoi un somnic pe cinste ....suna ceasul , o iau din loc , vin ordinele pentru maine....fier pentru Milano, buuunnnn, descarc la Lavis si sper ca pe la 17 sa fiu deja in garaj .....la Self am ceva intarziere dar parchez primul ....urrraaaaaaa, sa vezi cate injuraturi imi iau !!!
Mai multe maine, pentru azi va pup !
Gunther - Pleasureman


marți, 19 aprilie 2011

Intre Reggiolo si Carpi,autostrada inchisa....uffaaaaaaa, cum de nu am aflat mai inainte, din obisnuinta nu am mai privit panourile luminoase la intrarea din Trento Nord, se lucreaza si noaptea, sau numai noaptea, cind traficul este mai mic.
Pai, ce se poate face in acest caz, dupa 2 ore trag in parcare si .....saibennpausen, ca face bine somnul de dimineata, nu imi mai aduc aminte la ce sau unde .....booooooo ???
Ok, dupa o ora de somnic, din pat m-a ridic.....si mai conduc un pic.....ia uite poetul national unde era , ajung la punctul de livrare, cu calm asist la actiune,apoi la o cafea mai discut putin cu seful de depozit , un tip de treaba .

De la Bologna, am o incarcare pe linga Mantova, sper sa fie marfa gata, daca nu am de asteptat, fac o bucata de national, hmmmmm, m-am cam dezobisnuit....dau peste " ai nostri " care asfalteaza .....tipi made in ro....apoi ajung la destinatie.




Dupa pauza de pranz , marfa este gata, stai linistit te anuntam noi.....bravos , un altul gentil azi ...cred ca am visat frumos azi noapte .
Imi pregatesc un pranz pe cinste , apoi bag un country, revista preferat si dupa cateva minute .......somnic ....la umbra !
Dupa operatiiunile de incarcare,legare si acoperire a incarcaturii, o iau din loc linistit,am timp destul la dispozitie, mai fac o convorbire cu colegii...la telefon, o poza doua si uite asa m-a trezesc la destinatie .


Pina scap de incarcatura,vine si ordinul pentru maine.....ufffaaaaaaa, iar la munte si la camp, adica incarc in zona carierelor " inalte " si descarc pe linga Rovigo ,maine dimineata .



Poze, un schimb de salutari pe cb cu amicii, il intalnesc pe Dino in zona ,si reintru in garaj fara probleme .
Mircea Vintila - Mielul



Noapte buna tuturor !!!