miercuri, 30 noiembrie 2011

Am dormit bine,fara vise,ca eram obosit ...afara este din nou prezenta nelipsita ceata...deja face parte din decor, si cred ca o sa mai fie inca pentru mult timp.
in cariera era inca intuneric cind am urca, dar nu este frig,hmmmm,cam atipica iarna asta ,cel putin pina acum .


Ceata si aglomeratie , muzica si voie buna .....pauza si surprize-surprize...trebuie sa cintarim marfa ....ufffa astia nu au incredere deloc,bravos natiune, cintarim, dar se fac 20 km in plus,si 45 min gaura la buget ....cine plateste ?
Pauza la benzinar, mincare si un ceai cald...plus un pui de somn ..la soare ,ca un adevarat t-rex .


De aici , o iau catre Riva del Garda, o plimbare ,timpul este inca frumos dupa amiaza, am si rezerva de timp , incarc clinkerul si plec catre casa.
In garaj schimb semiremorca,ma procopsesc cu Rao-ul lui Marian,care are inca montate inaltatoarele.....hmmmmmm, poate ma asteapta vre-o cursa cu mere ...cine stie,pina una alta jolly Shariff urca la incarcat,iar eu plec acasa ...era si timpul !
Va pupa nenea !

marți, 29 noiembrie 2011

Desteptarea tarziu, nu am de ce sa alerg azi,ca tot nu ajung acasa,defect profesional,
livrarea la sticlarie,motorina in garaj,cafeaua si cornul ,o fuga la ARR-ul italian pentru seria noua a semiremorci RAO...apoi sus la munte ,incarc tot pentru Fornovo ,dupa care mai vedem ce o sa fie .





Am de lucru din nou cu ceata si impiedicatii de pe drum ...si numai bine ajung la Mantova, unde ... executam saibbenpausen,adica ...Noapte buna !

luni, 28 noiembrie 2011

Uffaaaa...iar la munca , asa de luni dimineata cu noaptea-n cap, ca de stitii voi bine vorba aia cu calatorul...sau cu ziua buna....!
Destinatie Fornovo, sau ma rog prin inprejurimi, se dubleazalinia de cale ferata Parma - La Spezia, si munca noastra este de baza la acesata activitate...pai cum , o sa intrebati ?
Simplu,fara piatra nu se pun traversele de cale ferata,si deci nu exista a doua linie...asa ca porfirul spart este ideeal , si unde se gaseste acesta ....ghici matale,ca eu deja stiu .
Bun,am si compannie azi,Razvan, unul dintre cei mici ....baiat bun...dar ne cam de de furca ceata intre Mantova si Parma, plus intunericul si umezeala....pierd timp pretios azi, dar asta-i iarna la camp .


Livrare fara probleme, gasim la fata locului si restul de pluton...aia au fost mai vrednici ca noi...apoi schimb semiremorca cu al mic, el preaia 13.65 si eu tipper-ul ...ordine de la imparatie ....trebuiau schimbate de vineri ,insa am preferat sa o lasam ptr azi.

Fuga la Milano, dupa binemeritatat pauza ,am de recuperat casutele de la Legnano, dupa care ma lupt cu traficul pe national spre Bergamo-Brescia....incarc cioburi de sticla, hmmmm, o sa fie distractiv daca nu este curata semiremorca .....are nenea grija insa de etapa asta ...cu matura !

Pauza de noapte la Peschiera , in parcare ...masa ,dansul si felicitarile by dinozauru'.
Noapte frumoasa !

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Meteo !

Ultimele date meto pentru Romania !

Cer: Partial acoperit.

Precipitatii: Nu sunt.

Vant: Calm.

Vizibilitate:





jud. Arges pe DN 7C km 35+700-75+000 la Capataneni vizibilitate redusa sub 30 metri.
jud Buzau pe DN 2 km 138+000-142+000 la Ramnicu Sarat vizibilitate redusa sub 30-50 metri.
jud. Buzau pe DN 2 km 147+870-152+430 la Ramnicu Sarat vizibilitate redusa sub 100-150 metri
jud. Buzau pe DN 22 km 2+800-30+000 la Ramnicu Sarat vizibilitate redusa sub 150 metri.
jud. Dolj , Gorj si Valcea izolat ceata cu vizibilitate redusa intre 50 - 100 m.
jud. Arad la Arad pe DN7 si DN79, Pecica pe DN7 si DN7B si la Varfurile pe DN76 si DN79A vizibilitate 150-250 m.
jud. Caras Severin la Moldova Noua pe DN57, DN57A la Oravita pe DN57 si DN57B la Bozovici pe DN57B la Caransebes pe DN58 si DN6 la Lugoj pe DN6 si la Maureni pe DN 58B vizibilitate 50 - 100 m.
jud. Hunedoara la Deva, Simeria, Soimus pe DN7 si la Brad pe DN76 si DN74 vizibilitate 100 - 150 m;
jud. Timis Recas pe DN6 la Sag pe DN58B si DN59 la Dumbrava pe DN68A si la Jamu Mare pe DN57 si DN59 vizibilitate 150 - 200 m;
jud. Cluj pe A3 la Gilau si Savadisla vizibilitate redusa sub 200m;
jud. Cluj a Turda pe DN1, 15, 75 la Morlaca pe DN1, DN1G la Jucu pe DN1C, Nadasel pe DN1F), Mociu pe DN16, Belis pe DN1R vizibilitate redusa sub 100 m;
jud. Bihor vizibilitate redusa sub 150 m, la Stei pe DN76;
jud. Bihor la Magura pe DN75 vizibilitate redusa sub 30 m;
jud. Maramures la Baia Mare pe DN1C vizibilitate redusa sub 50 m;
jud. Maramures la Borsa pe DN18 intre km 165+000-175+200 vizibilitate redusa sub 50 m;
jud. Maramures la Copalnic Manastur pe DN 18B vizibilitate redusa sub 100 m;
jud. Alba la Alba pe DN1 si DN7, Unirea pe DN1, Blaj pe DN14B vizibilitate redusa la 150 m;
jud. Satu Mare la Carei pe DN1F si Negresti DN19 vizibilitate redusa sub 200 m;
jud. Mures la Tg. Mures, Reghin, Singiorgiu de Padure vizibilitate cuprinsa intre 50-100 m;
jud. Harghita la Lunca de Sus si Harghita vizibilitate cuprinsa intre 50-100m;
jud. Covasna la Intorsura Buzaului vizibilitate cuprinsa intre 50-100m;
jud. Suceava, Neamt, Bacau, Botosani si Vrancea pe DN2 si DN 24 vizibilitate cuprinsa intre 100 si 150 m;

BUCURESTI SUD (B) 0° , ALEXANDRIA (TR) 2° , BUZAU (BZ) -2° , PITESTI (AG) 1° , PLOIESTI (PH) 2° , BUCURESTI NORD (B) 0° , TARGOVISTE (DB) 1° , MOROENI (DB) -5° , SINAIA (PH) -6° , PODU DAMBOVITEI (AG) -9° , CHEIA (PH) -9°
CRAIOVA (DJ) -2° , DROBETA-TURNU SEVERIN (MH) -3° , TARGU JIU (GJ) -7° , SLATINA (OT) -2° , RAMNICU VALCEA (VL) -1°
TIMISOARA (TM) -3° , ARAD (AR) -2° , CARANSEBES (CS) -5° , DEVA (HD) -5° , ORSOVA (MH) -5°
CLUJ-NAPOCA (CJ) -5° , SATU MARE (SM) -4° , ALBA IULIA (AB) -6° , BAIA MARE (MM) -5° , ORADEA (BH) -2° , BISTRITA (BN) -3° , ZALAU (SJ) -4°
BRASOV (BV) -3° , SFANTU GHEORGHE (CV) -3° , MIERCUREA CIUC (HR) -4° , TARGU MURES (MS) -3° , SIBIU (SB) -6°
IASI (IS) -1° , BOTOSANI (BT) -2° , SUCEAVA (SV) -5° , PIATRA NEAMT (NT) 0° , FOCSANI (VN) -4° , CAMPULUNG MOLDOVENESC (SV) -6° , BACAU (BC) -4° , BARLAD (VS) -2° , GALATI (GL) 0°
CONSTANTA (CT) 1° , FETESTI (IL) 2° , TULCEA (TL) 0° , CALARASI (CL) 1° , SLOBOZIA (IL) -2° , BRAILA (BR) 0°


Ultima stire :

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA ACTUALIZARE AVERTIZARE METEOROLOGICĂ CEAŢĂ


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră , pe mai multe drumuri naţionale traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă.

În ceea ce priveşte acest fenomen, Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea emisă în această dimineaţă. Astfel, în intervalul orar 9 – 11, în zonele de câmpie şi pe văile din judeţele Arad, Bihor, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, ceaţa, asociată cu depunere de chiciură, va reduce vizibilitatea local, iar izolat sub 50 de metri.

În judeţul Iaşi ceaţa este prezentă mai ales în zona municipiului reşedinţă, pe DE583 Iaşi – Târgu Frumos şi DN24 Iaşi – Vaslui, vizibilitatea fiind sub 100 de metri.

În judeţul Gorj vizibilitatea este de aproximativ 100 de metri pe majoritatea drumurilor, mai scăzută, chiar sub 20 de metri, fiind pe DE79 Ţânţăreni – Târgu Jiu.

În judeţul Neamţ vizibilitatea este mai redusă, sub 50 de metri, pe DN2(E85), iar în judeţul Bacău, pe drumurile din zona de şes.

În judeţul Bihor burniţează, drumurile sunt umede, iar pe unele porţiuni carosabilul este alunecos. Se acţionează cu material antiderapant.

De asemenea, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe alocuri, partea carosabilă este umedă. Preventiv, în zona podurilor, a fost împrăştiat material antiderapant.

Le recomandăm conducătorilor auto ca atunci când vizibilitatea este redusă din cauza ceţii să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire, să circule cu viteză adaptată şi să mărească distanţa în mers între autovehicule, ţinând cont de faptul că pot întâlni porţiuni de carosabil alunecos.

miercuri, 23 noiembrie 2011

Cafeluta de dimineata cu dinozauru' este ceva sfant...un tabiet englezesc , sa ascult cum toarce si sa-i vad ochii ca niste scantei ......luminile de avarie in intuneric , lucru imposibil de inteles de cei care nu au pasiune .

Livrarea de azi fara probleme, la final, noroc ca de la Verona s-a mai incalzit putin,altfel o luam la lopata ....era inghetat tot materialul ...ceata este prezenta, trafic normal,fac o halta la magazin pentru revista preferata....de fapt una dintre ele,ca sint vreo trei ....scap de Padova in miscari, la Vicenza este liniste ,iar la Dueville ajung primul la " rampa ".
Piesa unica ...2,5 m X 8 m / 15 tone, beton armat ....super, a iau din loc imediat catre santierul din munti, zona Cembra - Capriana....ufffaaaa, iarasi pe vagauna aia .










Soare ,caldut ....frumos, masa de pranz o sa o iau la aer de munte, insa socotelile iarasi nu se potrivesc ....terenul a cedat din cauza greutatii, macaraua este in pericol daca incepe descarcarea....si uite cum ne uitam in sus ,eu si Masssimo,colegul de la Esse, pina la urma se decide sa lasam semiremorcile pe loc...asta-i viata de artist.... pranzul il pun la ora cinei,cina la miezul noptii....asta e din cauza foamei,precis !





Fug pina in garaj, la toate modurile,ca eram doar cu tractorul...apoi cuplez o semiremorca mai veche, incarc piatra pentru Milano si parchez regulamentar ,primul linga vie .
La buna vedere !

Calin Crisan & Ionela Pascu - Mi-am luat tractor !


marți, 22 noiembrie 2011

Domnul mesteru'am fost astazi ...maistor bre, mai pe romaneste, am plecat destul de tarziu din garaj,plus ca am avut un traseu care cere multa rabdare.....naveta spre munte, cu " mobila " unui client .....numai piatra si pietricele, ca parca la noul sediu nu avea ,sta sa pice muntele pe el .



Mult de urcat,la fel de coborit....gen broasca testoasa,o specie de slalom gigant, gen Timisul de jos - Predeal...15 km pe sens, toata ziua am reusit sa fac 110 km....record national la munca pe deal !
Apoi am incarcat pentru maine .....si parcat dinozauru' in garaj , la odihna, ca el era obosit saracul la cit a tras pe stradutele din Val di Cembra azi .
Noapte buna tuturor !!!

Invartita !


luni, 21 noiembrie 2011

Milano ...mon amour...uffaaaaaa, sint satul de tine pina peste cap, dar nu am ce face.....decit sa plec cu noapte-n cap,si sa sper ca nu gasesc balamuc de luni dimineata.
Cafeaua,cornul si rondul de dimineata...webasto on, ca este destul de rece, apoi cu cintec inainte ...la drum !

Plictiseala totala,nimic nou pe frontul de ...nord, am clienti obisnuiti pe lista, vreau doar sa ajung devreme acasa, nimic mai mult .
Milano,Bergamo,Brescia,Rovereto.....orasele cheie de azi, sau ma rog,pe acolo pe linga ele .
Noapte buna natiune !

Francesco Napoli - PIANO PIANO !


sâmbătă, 19 noiembrie 2011

BAG-ul Romanesc !

Din 4 decembrie, ARR si RAR nu mai au atributii de control.
Cine va efectua controalele din transporturi?
Atributiile de control ale Autoritatii Rutiere Romane (ARR), ale Registrului Auto Roman (RAR) si ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) vor fi preluate, incepand din 4 decembrie, de o institutie specializata, infiintata printr-o ordonanta publicata vineri in Monitorul Oficial.
Noua institutie, specializata in control, se numeste Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) si este infiintata ca institutie publica cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), confom OG nr. 26/2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 625, din 2 septembrie 2011.


ISCTR va controla:

conditiile de efectuare a transporturilor rutiere, a activitatilor conexe transportului rutier si a activitatii de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere;
conditiile de siguranta a transporturilor rutiere si de protectie a mediului;
starea tehnica a vehiculelor rutiere;
masele si/sau dimensiunile maxime admise pe drumurile publice si masele totale maxime autorizate;
tariful de utilizare si tariful de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

Printre altele, inspectorii ISCTR vor avea dreptul ca, la efectuarea controlului in trafic, sa:

sa imobilizeze vehiculul rutier in conditii de siguranta si securitate ale transportului si, daca este cazul, sa procedeze la ridicarea placutelor de inmatriculare pana la indeplinirea conditiilor legale pentru continuarea efectuarii transportului;
sa suspende dreptul de utilizare a vehiculului prin retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare;
sa retina urmatoarele documente: licenta de transport, copia conforma a acesteia, certificatul de transport in cont propriu, copia conforma a acestuia, licenta de traseu, autorizatia speciala de transport, autorizatia de transport international sau documentul de transport persoane prin servicii ocazionale, precum si orice alte documente in legatura cu desfasurarea activitatii de transport rutier sau a activitatii de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere.

ISCTR este finantat din venituri proprii care se constituie, pe de-o parte, prin virarea de catre ARR si RAR, in contul ISCTR, a unui procent din cuantumul tarifelor incasate echivalent cu media procentelor alocate de catre fiecare dintre cele 2 structuri pentru activitatea de control in ultimii 2 ani, in vederea acoperirii cheltuielilor necesare infiintarii si organizarii institutiei.

Pe de alta parte, ARR mai trebuie sa vireze lunar un procent de 60% din cuantumul tarifelor incasate pentru serviciile specifice prestate, iar RAR, un procent de 30% din cuantumul tarifelor incasate pentru serviciile specifice prestate, in contul ISCTR, in vederea functionarii acestuia.

Potrivit actului normativ, ISCTR are in structura sa organizatorica 8 inspectorate teritoriale, fara personalitate juridica, conduse de cateun inspector sef, in timp ce conducerea ISCTR este asigurata de catre un consiliu de conducere format din 5 persoane, al carui presedinte este inspectorul de stat sef.

Personalul ISCTR, alcatuit din inspectori si alte categorii de salariati, va fi angajat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata, iar incadrarea inspectorilor se face prin concurs, in raport cu pregatirea profesionala si cu aptitudinile candidatilor.

Conform Ministerului Transporturilor, organizarea activitatii de inspectie si control in cadrul unei singure institutii va imbunatati substantial cadrul actual in domeniu si va permite, printre altele, ca actiunile de inspectie si control sa fie desfasurate numai de catre inspectori cu o pregatire profesionala care sa corespunda standardelor europene si care isi vor insusi bunele practici in domeniu implementate la nivel comunitar.

De asemenea, vor fi corelate si interconectate bazele de date ale celor trei institutii care au in prezent atributii de control in trafic (ARR, RAR, CNADNR), iar controalele vor putea fi programate unitar si eficient, astfel incat sa acopere intreaga retea de drumuri publice.

PREVENIREA FURTURILOR DE ŞI DIN AUTO

Acuitatea diversificării, aprofundării şi sporirii eficienţei măsurilor preventive este determinată de dimensiunea mereu crescândă a infracţiunilor, de profesionalizarea mediilor criminale de circulaţie rapidă infractorilor şi mişcarea acestora în spaţii foarte largi. Încercând să pătrundem în concret vom aborda câteva aspecte legate de prevenirea furturilor de şi din autovehicule.




Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte vă prezentăm câteva cauze şi condiţii care favorizează acest gen de infracţiuni:

neglijenţa posesorilor de autovehicule, cu ocazia parcării şi asigurării acestora;

în multe cazuri, posesorii de autoturisme le parchează în locuri neamenajate, nepăzite şi neiluminate ceea ce favorizează activitatea hoţilor;

aici se încadrează şi posesorii "care uită" la vedere în interiorul maşinii lucruri tentante, ca: genţi tip "Diplomat", telefoane mobile, aparatură electronică, poşete de damă;

sunt situaţii în care autoturismele sunt lăsate descuiate şi chiar cu cheile în contact ori, datorită unor defecţiuni sunt lăsate perioade îndelungate de timp în diferite locuri de unde pot fi tractate sau dezmembrate;

încrederea acordată de unii posesori de autovehicule faţă de persoane necunoscute;

nedotarea autoturismului cu dispozitiv antifurt;

nu trebuie uitat că orice sistem electronic de alarmare nu poate fi decât binevenit sau dacă nu trebuie folosit un sistem de blocare al uşilor cu chei neconvenţionale.


Pentru prevenirea acestor evenimente nedorite, direcţia de prevenire a criminalităţii recomandă posesorilor de autoturisme:

contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare, antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care odată activate descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;

asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;

a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;

ca proprietarii de autoturisme atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme, exemplificând în acest sens: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip "Diplomat", aparatură electronică, etc.;

ca autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice, în locuri izolate din punct de vedere al traficului de persoane;

poansonarea roţilor autoturismelor în scopul identificării de către proprietar a acestora în cazul furturilor.

NU UITAŢI !!!



Spărgătorii vor profita de fiecare clipă care o manifestaţi prin neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, dar mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi, vă scuteşte de neplăceri.



IMPORTANT:

Păstraţi acasă actele şi o fotografie a autovehiculului! În cazul când veţi fi victima unui furt auto, aceste documente sunt extrem de utile poliţiei pentru căutarea şi regăsirea rapidă a acestuia - inclusiv prin intermediul internetului.



Aveţi încredere în experienţa Poliţiei!!!

Veţi beneficia întotdeauna de sprijinul nostru pentru protecţia dumneavoastră şi a bunurilor care le deţineţi.

Apelul de urgenţă este 112.







IGP.RO

vineri, 18 noiembrie 2011

Ieri seara, am terminat cam brusc programul, in termeni legali cei drept,insa in varful Apenninilor...ufffffaa, parcare neadecvata,noroc ca este luminata bine, ce sa fac mai mult,accidentul ala din tunel nu mi-a last prea mult sa aleg ,ori pauza....ori out !
Am dormit bine fara surprize, dupa o cina copioasa si un vin parfumat ,desert si cafea ......imi permit , 11 ore pauza, asa ca nu vreau sa aud comentarii .
De dimineata, o iau din loc, fara probleme pina la Modena,unde gasesc un inamic letal ...ceataaaaaaa, ca nu vezi mai nimic, dar cum cunosc A22, bag radarul Doppler in functiune si trag tot cu 90 .
Nogarole , 15 min si un pui de somn .....ca ursuletii cei mici in barlog.....sint deja obisnuit cu programul asta .....o sa fac si restul de pauza in garaj...la cafea, si pina la Bressanone nu opresc nici daca trage Garcea cu AG.7...hehehehehe, nu ia foc marfa mea !!!



Livrare fara probleme,apoi din nou catre sud,adica spre casa.....neeeeeee, spre Self,am un transfer de fier in Mezzolombardo....poate dupa aceea sa gindesc la sfarsitul programului....strazile sint inguste...centru istoric adica....boooooo, no pb!
De aici sint asteptat la gater....moroshanu' on the road .....iarasi incarc lemmne si busteni,scanduri si sipci .....importanta este sa termin devreme, ca sint obosit ,dupa 3 zile pe drum.
La buna vedere !


CANON - Trifoi cu patru foi !


joi, 17 noiembrie 2011

Cam racoare de dimineata,doar 3 grade, noroc ca peste zi se incalzeste …altfel , ceai si gogosi pentru a pune in miscare organismul.
La 7 fix, intram pe poarta clientului, care era deja prin curte si isi freaca mainila multumit,stie ca dupa mine isi poate regla ceasul , si cit el descarca eu am timp pentru micul dejun…de factura montana, iaurt si sandwich-uri cu salam ….azi sint infometat mai rau decat un T-Rex .

As fii putut sa jur ca toata linistea de dimineata avea sa se sfarseasca …..coada spre Roma, in 30 de minute reusesc sa fac 2,5 km …record partial , noroc ca erau ultimi km inainte de centura capitalei, de acolo este doar un joc, autostrada spre Civitavecchia, cu calm si …..pauza de cafea .



Pe national este ok, ajung la destinatie la ora pranzului…rezonabil, nu am cuvinte, timp pentru toata lumea, incarc si dupa aceea …..pranzul binemeritat , pozele de rigoare,apoi la drum .





De ajuns acasa , nu ajung in seara asta …..macar sa reusesc sa trec Firenze fara probleme….dar, imprevizibilul loveste din nou…dupa Roncobilacio, accident in tunel…ufffaaaaaaa, ce dezastru, trag in parcare si …fine giornata !
Astazi am facut un sac de poze cu peisajul de toamna……sper sa v-a placa , cit despre restul,mai vorbim maine ……noapte buna !