joi, 31 mai 2012

Ale dracului tiparnite, nu se potrivesc toate zilele , azi am schimbat ceva ...locul de descarcare , am trecut pe alta latura a santierului de la Marlengo....dar in tipar lasam tot asa , ca altfel am muncit de pomana cu lectia de tipografie .

O sa creada lumea ca sint cam dus cu pluta ....de fapt mai rau,sint dus cu cargo-ul ,ala mare pentru camioane ....da cine baga in seama gura lumi ,important este sa fie sanatate , ca de restul au grija alti .
Pai lectia s-a cam dus , atentie mare la culori si fonturile folosite ....in plus , grija cu diagramele , ca alea sint cele mai importante ....respectati programul kids !

miercuri, 30 mai 2012

Pentru astazi avem in program urmatoarea tema :
-cum se poate copia o zi de munca , si multiplica pentru tot restul saptamani .
Deci , luam una bucata zi de munca ...aia de ieri , o sucim pe toate partile pentru a intelege unde incepe si unde se termina , o masuram bine te tot ....nu cu metru' bre, cu ceasul ,dupa ce am decis cit sa fie ziua de azi, pregatim o ustensila de taiat .....de preferat foarfeca sau cutter, nu incercati cu fierastraul , ca are dinti si face taietura mare....cu alte cuvinte maninca ceva minute .
Ok , in concluzie , scoatem din ziua de ieri una ora , ca nu ne trebuie .....apoi pregatim scanerul sau fotocopiatorul, fiecare cu ce are in dotare ....si facem mai intai o copie de proba ...alb negru , corectam orarul daca nu pica la semne .....si pregatim o copie in culori .
Uffaaaa, a cam trecut timpul pentru lectia de azi , dar continuam dupa o scurta pauza pentru o poza .....
.....continuam cu lectia noastra ......parca eram la chestiunea colorata ?
Dupa ce am vazut cum iese si proba color, luam tot materialul in geanta , si pornim catre tipografie , sau un copy-center mai ieftin , dupa buget coane Fanica ...doua la primarie,dpua la scoala de fete,unu la biserica .....ptiu drace , ca am gresit programul din telecomanda ....deci , unde am ramas ?
Aaaaaaa, la ce tiraj sa facem chestiunea , o saptamina ,doua .....citeva luni , ce-i mult nu-i bun, si ce-i bun nu este pe saturate , tragem pentru inceput o saptamina de proba ,apoi mai vedem .

Atentie la meteo insa , se anunta ploi zilele astea ,deci aveti in vedere poze cu nori si ceva baltoci prin santiere, ca da bine la ochiul sefului.
Gata si pentru azi .....restul maine !

marți, 29 mai 2012

Dupa cum am spus de ieri, ptr azi trebui sa cam scot limba …100 m garduri, am definit bine situatia , dar cu rabdare le fac pe toate …doar rabdare , ca tutun numai cumpar de prin 2004…l-am lasat …iarba dracului …duca-se pe pustii !
Prima activitate a zilei, o semiremorca de descarcat, subansamble din Elvetia. plec cu o rezerva de timp de 30 ', poate vine si macaraua mai devreme si terminam afacerea repejor .
Dupa plan , treaba merge snur…vine si meseriasu' cu macaraua , ca trenul romanesc ….cu intarziere, noroc ca il dirijez si scap imediat de fierataniile alea …semn bun ….sper sa mearga asa toata ziua .
Inapoi in garaj , in locul Rao-ul cuplez un Paganini,ca al meu este prin Austria si o tai spre Merano, unde am o alta livrare …prefabricate de data asta …..aici cum ajung , cum sar baietii pe incarcatura …..lipsesc travele de sprijin , asta-i noroc chior bre….pe ale mele le pun jos si ma dau afara din santier .

Pffffuuu, treaba serioasa nu altceva , echipez semiremorca pentru o incarcatura vrac si ies din nou in A22…dau peste un adormit care viseza inca , noroc ca la Trento il las in plata lui , altfel ……il dade-am pe mana sfintiilor .
Livrarea la client ...serios , dar cam slab organizat , un singur loc de descarcat , cu banda transportoare spre siloz, si culmea , inaintea mea o tipa buna rau cu un Volvo albastru ...na , ca sa vezi ghinion !

Fuguta la Dueville, incarc in timp record si catre casa taica ,ca sint obosit rupt ...mai vorbim maine fratilor .

luni, 28 mai 2012

Aerul proaspat al diminetii combinat cu cel de brad al incarcaturii mi-au reamintit de padurile de acasa, de muntii nostri ,si de diminetile petrecute la volan pe meleagurile natale .....na ca am cazut in melancolie .
Fuga la cafea , ca altfel ma apuc de bocit ca muierile , dau o tura de control, apoi usurel ies din coltul de pedeapsa ...ala din vie , ca e cel mai linistit loc din garaj , nu te deranjeaza nimeni, nu iti atinge oglinzile ,sau mai rau .....si iesi cind vrei , nu depinzi de colegi.
Am 2 livrari , fara probleme cred, il pun pe UGO la treaba, si dupa indicatiile lui o iau din loc , insa ploaia asta matinala devine nesuferita rau ...ufffaaaaa, si vara cind vine ?

Primul client , in mijlocul unui sat, al doilea in mijlocul campului ...hahhahha, astaia au avut ceva in comun....eu insa gasesc o zona industriala cu umbra , si o pun de o pauza de pranz combinata , adica papica si somnic .


Dupa amiaza , incarc panouri ptr constructii, o cursa ptr extern, dar cum dino este euro 3, la nivel inalt s-a decis sa predau incarcatura unui cu euro 5.....ma cam scoate din sarite chestia asta , mai ales ca e vorba de nepotu', ultimul mohican .....care nu prea le are cu 13.65 m....si are o destinatie de toata frumusetea , de ce dreq trebuie sa faca scoala cu semiremorca mea .....sa speram ca va decurge totul bine .



Parchez si plec acasa , fara chef de vorba .....maine 100 m garduri , ca azi am tras pisicu' de coada .
La buna vedere !

vineri, 25 mai 2012

Astzi programul este mai usor, pe linga casa....ne invartim in jurul cozii precum Grivei prin ograda , numai ca este destul de stresant , trebuie sa alerg ca sa ma pot incadra , am oarece treaba dupa amiaza, deci pas alergator si gura mica azi .


Am totusi citeva emotii la gater, dupa amiaza incarc lemne si acolo se foloseste un altfel de orologiu ....al lor masoara la 2 ore ....cit pe ce sa ratez intalnirea programata , noroc ca cel mic a fost prezent la datorie...taximetrist de serviciu, si a facut o cursa contracronometru pina in oras .
Cam atit pentru saptamina asta , trag linie si socotesc ....luni,marti ......vineri , a mers binisor , pot spune ca sint multumit, acum odihna pina luni , dupa care mai vorbim.
La buna vedere

joi, 24 mai 2012

Ma frate , chiar ca te apuca somnul pe ruta asta , noroc ca la Milano era un pic de balamuc, asa iti mai pui putin singele in miscare ….ca de la cafeaua de azi dimineata , alta activitate mai de soi nu am avut .


Era sa uit , de azi am trecut oficial la pantaloni scurti , ca trece luna si tot cu minteanu' umblu pe drum …..ca tot a plouat,a nins …..soare cu portia …..dar poate sa vina si frigul din Alaska, declar oficial ca am trecut la program de vara …cu toate cele aferente …..bere rece , gratar si inghetata …fructe cit cuprinde si somn cu clima pornita ……heheheheeheee !
Salutari tuturor !

miercuri, 23 mai 2012

Pe nepot, il recuperez la prima livrare , era de unul singur si se lupta cu plasa de protectie ……a pus-o fara rost pe incarcatura , dar o sa-i prinda bine….invata trucurile meseriei .

Ramane pina la urma intepenit , nevoit fiind sa il trag afara …asta asa , sa vada ce important este ajutorul colegiilor , si sa invete sa respecte natia noastra , ca in lumea asta este loc pentru toti .
Incarcam fara probleme, ofer o cafea la bar si pina la destinatie snur , ca altfel nimerim in ora de varf, si pe stradutele alea de munte este deja o problema …..avem parte si de citeva lucrari …fibra optica sa traiasca.


Cu rabdare se termina si ziua asta , trebuie sa recuperez tot, paleti..scanduri , etc ….ma cam apuca transpiratia , dar nu am incotro , ordinu' este ordin .
Maine dimineata , incarc pentru Torino, plictis total la cursa asta ….sa vad poate gasesc un coleg ceva …..ca altfel adorm .
Va pupa nenea .

marți, 22 mai 2012

O seara linistita , o friptura un spritz si gata …la somnic , ca era nevoie de odihna ….mai ales ca zi am de umblat putin mai mult …in limita bunului simt , insa …si a programului, bineinteles .



O incarcatura de plasa de sarma sudata …hahahaahah, tip Buzau …care trebuie livrata unde se termina lumea ….mai mult sau mai putin …in Val Passiria .
Si cum se preconiza de dimineata , timpul este excelent,fac o plimbare pe o miriste in apropiere….ce miros placut de iarba cosita ….imi umplu plamani cu aer curat de munte ,si imi multumesc din nou ca am renuntat la tigari .
Seara vine usurel, numai am timp si de alte activitati , decat sa intru in garaj si sa inchei ziua ……maine , din nou la munte , dar pe alta vale , insotit de ultimul coleg venit ….il trec la catastif pe post de " nepot " ….ca suna frumos.
Noapte buna natiune !

luni, 21 mai 2012

Toarna de azi noapte fara oprire, ploaia asta nesuferita imi da dureri de cap, nu ajunge cutremurele de duminica …..bine ca am ajuns la Misano Adriatico , ca am mai uitat de stres ….am reusit un test drive cu noul Actros, un spectacol a fost cursa de camioane, ceva obiecte promotionale si inca 2 sepcute la colectie .
Astazi este Sf. Constantin si Elena , deci profit si urez tuturor care isi sarbatoresc ziua numelui, un calduros " La multi ani " si toate cele bune ……aaaaaa, am uitat …si mie la fel .
O fuguta la Merano , printre picaturi ….ce sa faci , in centrul orasului, ca iar se uita lumea dupa mine ….se monteaza standurile pentru un Zilele vinului ….hmmmm, iar raman doar cu reclama ….ca de restul au grija altii .


Pe urma , Torino …..ca de inceput de saptamina , sa mearga treaba bine ….cu calm insa , anunt sosirea pe seara la livrare , se accepta fara probleme …si de acolo m-a retrag frumos la Carisio, pentru a sarbatorii evenimentul ….ziua …..numele bre …ca si eu sint Costica !
La buna vedere !

vineri, 18 mai 2012

Sfarsit de saptamina lung ...mai lunga decat coada pisici de miercuri , dar asa-i in tenis ...cine serveste primul are avantaj .....si cind esti la primire , nu iti ramane decat sa boscorodesti si sa astepti si randul tau .
O cursa rapida pina la Torino ...de unul singur , cu muzica de toate genurile...cafea si pui rece....ce sa zic , pina pe seara sper sa ajung acasa ....dupa ce scap de cozile din Milano si Bergamo .


Simbata , vizita medicala ...apoi program administrativ , dar duminica .......Misano Adriatico ma asteapta , curse de camioane si peste 100 de camioane decorate ....spectacol nu altceva !
Un week-end pe cinste !

joi, 17 mai 2012

Nu va puteti imagina ce miros lasa o incarcatura de flacoane din plastic,care au avut diverse " chestii " in ele, detergent, sampoane,ulei..etc, daca il simti ...mirosul , te opresti si te gandesti ....ma frate, asta stie ca umbla cu bomba dupa el ?
Toxica nu, de fapt este o incarcatura cu regim special....asa ca daca se intampla sa va intalniti cu mine , stati departe ....ca nu se stie niciodata .
Livrare fara probleme, dupa care ....mai am un singur dor ....sa-ajung in port sa mor ....eeeee, am gresit , sa incarc ...sau sa mor de ciuda pe mal cind vad pestii cum defileaza prin apa , ca imi venea sa sar imbracat dupa ei .



Ati mai vazut vreodata o defilare la tv ....macar alea de la 23 august ,asa defilam noi prin port intre cintar si locul de incarcare ......nu a fost un camion care sa aiba tonajul just .....de injuraturi , nu mai pomenesc ...erau nene pe banda rulanta , plus un dus la urgenta ....au dat drumul imbecilii la aspersoare , sa nu se faca praf de la carbune ...mama lor !
Cu chiu cu vai , si cu lopata in mana , am terminat si azi cu munca ....fizica , ca pina acasa mai am ....de pedalat .
Va pupa nenea !

miercuri, 16 mai 2012

Marti si miercuri am cam tras pisicu' de coada, in sensul ca programul a fost destul de lejer , si cum sint obisnuit sa profit la maxim, mi-am cam facut de cap .....ca doar cine a spus chestia cu pauzele lungi si dese, a stiut el ceva ....in rest putina ploaie si vant cit cuprinde .
Am avut parte si de o surpriza pe inserat , in parcarea de la Fiorenzuola, pe A1 in directie Bologna, doua camioane franceze, Scania , o minunatie de masini ......recunosc ca am sarit din cabina in pijamale , eram deja la tv , ca sa fac o serie de poze .
Pentru restul activitatilor, sticla recuperata si ,materiale plastice.....am trecut la noua ramura de activitate .....no comment !




Noapte buna tuturor !

luni, 14 mai 2012

Iarasi la muncaaaaaa, cind vine vacanta aia …..peste 3 luni,imi raspund singurel cu cafeaua in mana ,in timp ce fac controlul dinozaurului , lasa ca nu mori pina atunci .
O livrare la munte , in zona Val Pusteria , am informatiile necesare de vineri seara, deci totul ok ,pentru noi, eu si Massimo, colegul de la Esse , care imi face companie azi , de fapt el descarca primul ,eu ultimul, este un santier mic, un garaj subteran cu o anexa ptr materiale .
Aerul este curat, destul de rece 7-8 grade , insa o surpriza imi incalzeste inima …..o Scania Amber, ceva de vis ….nu pierd timpul si trag cideva poze, restul duminica la Missano Adriatico….dar asta este alta poveste .
Multumit de captura , numai fac mare caz de restul zilei,timp pierdut cu ghiotura, o alta plimbare pe alta vale, un transfer de materiale pentru o serbare populara ,si ultimul dintre mohicani , eu, incarc in cariera pentru maine .
Vise pufoase !

vineri, 11 mai 2012

Prin Bolzano de dimineata erau numai palarii verzi cu pene negre, de cocos de munte, tipica palarie a alpinilor, campere,rulote,lume multa ,steaguri si politie peste tot , ca sa fie tabloul complet .
Am scapat repede de incarcatura de aluminiu, omul mobil avea chef de munca cu noaptea-n cap , i-am multumit frumos si am fugit imediat din zona , deja era balamuc .


Pun cap compas Riva , si pregatesc Iphonul pentru poze, am un timp excelent ,si sper sa prind citeva instantanee, superbe , asta asa printre picaturi …am de livrat o incarcatura de ciment prin campiile veronese….hmmmm, ceva flori de camp sa fie .
Pranzul si pauza de somn , la soare …ca soparla , cu un miros de iarba cosita si o armata de greieri care se certau abitir pentru un loc pe scena din imas .

O halta la Vicenza, prefabricate, o cafea cu Fabio, om bun la toate , apoi cu calm prind drumul catre casa …actele la dispecer,motorina in rezervor si gata , a mai trecut o saptamina .
Un week-end pe cinste tuturor !

joi, 10 mai 2012

Dupa un pic de socoteli, decid sa plec imediat posibil, adica cu pauza minima , este singura sansa pentru azi , dupa livrarea matinala ,un drum cu piatra …..Trieste ,si tot de acolo si returul .
Accidente,trafic destul de congestionat,cozi prin orase, cam sumbra situatia ….la sfarsit de saptamina se sarbatoreste ziua vanatorilor de munte la Bolzano, o sa fie un chef pe cinste .
Exact cu 5 k inainte de locul de destinatie ,alt accident …o masina a intrat intr-un autobuz de scoala, noroc ca acesta era gol,altfel se putea intampla o tragedie cu copii la bord , mai ales ca impactul a fost destul de violent .
Descarc si Incarc fara probleme, in port , am timp sa fac citeva poze, astept declaratia vamala si go planet, ca este tarziu .

Nu era insa ultimul accident cel de la pranz, la intoarcere aveam sa gasesc altul ,la Vidor …un tamponament intre un camion si doua autoturisme …destul de sifonate , alea mici ….bestia doar bara spate strambata .


Pauzele lungi si dese, cheia …fericiri la soferi….deci profit si execut un mic program administrativ de seara ….dupa care intru in garaj , fara surle si trambite , doar cu un country in surdina .
Noapte buna !

miercuri, 9 mai 2012

Am adormit repede, ce sa fac ,oboseala si-a spus cuvantul , dar sint in forma azi , poate termin repede cu livrarea la fabrica de plastice , ca de acolo merg la Genova ….portul meu preferat .

Am avut insa alta surpriza, o pauza de 3 ore …..sa vezi ce program imi iese azi …citeva masini in fata ,si gata , sare totul in aer , insa mai am o speranta …sa mearga totul struna in port , altfel pot sa imi fac meniul si pentru seara asta .
Cit am stat la descarcat , am gasit un coleg de la Milano, italian, bine educat si jovial…am vorbit despre munca noastra si clipele placute oferite de ea…am ras pe saturate .

In port am vazut ca cineva din nou ,acolo sus , imi zambeste ….incarc din prima incercare , acopar carbunele cu plasa de protectie, am timp si pentru un pranz excelent , un ness-cafe , apoi la drum .incerc sa livrez si sa reincarc in aceasta seara , urmand ca maine sa descarc la fabrica de ciment …….incercarea moarte n-are !
Va pupa nenea !

marți, 8 mai 2012

Dupa intamplarile de ieri, am urcat de dimineata in cariera , cam fara tragere de inima, stiind ca voi avea de alergat , o livrare si incarcarea pentru maine, si poate sa ajung mai aproape de destinatie, destul insa pentru o zi de munca .

Pina la Trieste nu am prea multe de comentat, cald ,frumos,trafic pe masura …noroc ca ajung in parcare la Gonars, un somnic imi prinde bine, insa fac o greseala
,am uitat sa inchid telefoanul ,si cind era mai bine …….incep sa sune ,ufffaaaaa, noroc ca era tizu' Alin, ca altfel nu raspundem de injuraturile proliferate .

Cum am scapat de pietre, o iau incetisor catre depozitul de materiale plastice recuperate ….ca aia este incarcatura mea ,flacoane de plastic , de la diferite produse…sampoane,detergenti,etc,etc .
Sa vezi cite chingi o sa pun,cel putin 10 buc , si pe deasupra si prelata ,sau prelatile ,ca am un set din 2 bucati ….cine vine cu mine la palestra .

In sfarsit, termin cu documentele, asigurarea incarcaturii, fac o poza si plec catre Piacenza….sau ma rog ,pina unde se poate ….am ajuns pe inserat la Sirmione.
Noapte buna tuturor !

luni, 7 mai 2012

Pe extern este pauza, a stat si ploaia ...astazi este soare,deci in concluzie daca vine timpul frumos se apuca lumea de munca , adica pe santiere .....atunci au nevoie de prefabricate ....si cine este mai expert intre experti de santiere ....nu va spun, va las sa ghiciti voi ,eu intre timp am de livrat o incarcatura pentru statia de asfalt, dupa care o sa ajung la fabrica de .....prefabricate .

Cafeaua de dimineata nu prea a avut efect,ramine doar sa mai incerc cu una dupa ce am incarcat in compania colegilor ,la umbra salcamilor abia infloriti ,pe Valsugana , clikc o poza ca amintire si go planet ca deja este tarziu , nu pentru mine ,un altul aare aproape o ora de intarziere.....ufffaaaaaaa, uite cum se duce pe apa sambetei programul nostru....sincer sa fiu pe Adige , ca ala trece pe la Merano .


Masa de pranz , fara dans si dar , in zona industriala, un pui de somn asa de control dupa care imi vine randul la descarcat ....ultimul muschetar !


Nu imi ramine decat sa parchez linistit in garaj , intarzierea de la pranz a fost fatala.....se incarca dimineata ....din nou in cui cu programul .....Gibo, schimba ritmul ca ne maninca alti pensia !
Noapte buna tuturor !

sâmbătă, 5 mai 2012

Volvo Trucks - Volvo Ocean Race !

Ploaie,acte ,asteptare ,nervi,iar ploaie ,somn , gata actele , iar nervi ,vine macaraua ,sta ploaia ,intru la descarcat ,iar ploaie,termin cu livrarea ,sta ploaia ,ajung in cariera,iar ploaie,termin cu incarcarea,sta ploaia ,ajung in garaj ,incepe vantul ,plec din garaj ,iar ploaie ,parchez la Scania .......hopa, ce sa caut eu la Scania ,adica sa intru de buna voie la inamic .....da , intru zambind, astazi sint semifinalele la concursul "Young European Truck Driver 2012", nu se putea rata un asemenea eveniment, dau o raita prin raionul comercial,o gluma doua cu personalul,apoi direct la probe .
Prind una live, adica la fix,fiind 30 de concurenti, probe destule si diverse , totul se desfasoara pe durata intregii zile .





Poze ,un mini clip video,si o tai catre casa fericit , ce noroc au astia ca sint over 40, altfel le luam Scania din semifinale .....tare bancul nu-i asa ?
Va pupa nenea !