duminică, 29 iulie 2012

Week-end romanesc !

sâmbătă, 28 iulie 2012

Drive & fun !

Terminat saptamina cu bine, incepe vacanta ...dar hai sa trecem un pic in revista ceea ce s-a mai intamplat in cursul acesteia .
O luam de luni cu munca o livrare de marmura combinata cu porfir, arata bine Rao cu cuburile alea albe ..parca eram prin Alaska in timpul unei furtuni de zapada , sau pe la Rimini ...iarna trecuta ...ca nu existau prea multe diferente .
De la marmura am trecut la ceva mai fragil insa ....sticla , sau mai bine spus ,cioburile acestora , ca incarcatura este de la un centru de recuperare in zona Milano, am cam injurat pe la cintar, omu'mobil nevand utilajul echipat cu cintar trebuie sa faci ture prin curte , pe linga un traseu serpuit care iti pune gumele la incercare , ori mai pui,ori mai dai jos, pina cind esti la greutatea aproape exacta ...ufffaaaaa, ce munca de 2 bani !
Livrare cu marea grija la client, ca de ...sticla taie si in special cioburile mari ....dar cum experienta isi spune cuvantul, scap de incarcatura in citeva minute ,dupa care din nou la drum .....prefabricatele m-asteapta sub un soare torid ...si un praf pina la glezne,demn de desertul african ....lasa ca mai sint citeva zile si scap eu de el .
Marti se anunta agitat, descarcarea panourilor de dimineata, un transfer intre 2 fabrici de ciment si o vizita la gater....moroshanu' on the road....loveste din nou , numai ca fiind in avans cu orele si programul, plec catre destinatie de seara , pentru ca miercuri este si mai mare agitatie .
Deci , se doarme pe linga Torino, descarc pe linga aeroport dupa care de la lemne si scandurele trec la traverse de cale ferata ....munca diversa nu plictiseste taica , te tine in priza tot timpul , numai ca la 14 am programare la descarcat, la Milano ....adica avem , vreo 5-6 camioane toate in coada frumos, cei drept ca eram la umbra ,altfel vai si amar de noi .
Fara probleme in intrare si iesire ...erau citiva colegi cam speriati de santierul respectiv, dar se vede ca erau obisnuiti doar cu asfaltul si rampa depozitului ...treaba lor ....dupa care din nou la ...unde oareeeee ?
La ciobu' srl, ca de , autorizatie este, camion ok este , sofer avem....deci la munca frate , ca vine vacanta si te prinde cu hambaru' gol....trag pina mai pe seara si ajung la destinatie, unde parchez primul in parcare si trec la lucruri mai relaxante ....ordine, pregatirea cinei ...un spritz rece , ca de ....merita baiatul !
Joi sper sa fie mai relaxant , din toate punctele de vedere, mai ales ca dau o tura la munte ,si poate am timp sa fac si cite ceva prin cabina ....mai strang din lucrurile inutile , pe care nu le las in timpul vacantei...inutile pentru alti .
Dar blestemul faraonilor avea sa loveasca din nou ...se descarca ffffff.incet , si doar un Actros nou mai poate sa-mi taie din suparare , nu de alta , dar de aici trebuie sa ajung din nou la gater..cu un program bestial...3 descarcari ptr vineri dimineata o incarcare si daca se poate retragerea in garaj inainte de ora 14 cind incepe restrictia .
Pina la urma am reusit sa fac asa cum mi-am propus , chiar daca cineva nu s-a tinut de cuvant ,si am pierdut ceva timp dimineata ....se vede ca la camp functioneaza o altfel de regula , dar asa-i in tenis, nu mereu cine are minge, castiga partida .
Pe Dino il predau unui coleg , care sper sa aiba grija de el , oricum era multumit ca a gasit in sfarsit o masina curata si pusa la punct .
Dupa aproape 2 ore de roboteala prin garaj, bagaje, una alta ...sfaturi si indrumari ,plec catre casa destul de linistit .....ma asteapta 2 saptamani de relax , timp in care mi-am propus sa nu fac nimic programat ,ca de obicei,ci sa las totul la voia intamplarii.
Va pupa nenea !










sâmbătă, 21 iulie 2012

Drive & fun !

Bine ca s-a terminat saptamina asta , ca altfel imi luam campii ......a fost aiurea rau, incepind de luni si pina vineri, ca sa numai zic ca am avut parte si de un mic incident ...la Nogara,o mamaie care nu a vazut dinozauru', si a facut stanga din parcare ...atit doar cit sa ramana fara oglinda retrovizoare si aripa sa devina ca o oala de sarmale .
Si de aici s-a dus linistea mea , timp pierdut cu declaratia amicala, am pierdut descarcarea inainte de pranz, motiv pentru care am ratat si pe cea de seara ....si uite cum am dormit prin parcarea de la Saint -Gobain , pina la urma nu afost de pomana , am cunoscut un coleg ,cu care am mai impartasit dintre necazurile si bucuriile trecerii noastre pe acest pamant .
Dupa sticla , am trecut la porfir ....asa ca sa mai diversific " meniul ", numai ca totul este contracronometru, conform legilor lui Murphy.....dreq sa le ia .
Plastice si carbune , urmatoarea etapa a saptamani .....o lupta singeroasa cu tantarii pe la Stradella , si o vizita la Genova.....sub aceeasi spada , nu a lui Damocles ,ci alui Mos Timp....macar sint multumit ca ajung acasa in miezul saptamanii , dupa ce las coada la Riva , urmand sa o recuperez dimineata , dupa o scurta vizita la RAR, cu o semiremorca ......uffaaaaaa, iar se pierde timp si devin mai nervos ca inainte .
Piesele de macara , le-am incarcat pe la miezul zilei, dupa care pina la Milano...cross pe autostrada , mai mult in banda a 2-a , tot timpul in depasire , bineinteles,acolo unde este permis .....!
Din nou la centrul de recuperari, nelipsita sticla , sau ma rog , ceea ce mai ramane din ea ,adica cioburile ...numai ca aici se incarca la ochi ,urmand sa cintaresti si sa revii daca mai trebuie sau este prea mult ....am crezut ca o sa vine dimineata , intre depozit si cintar ...prea putin...mai trebuie....prea mult ...descarca ....prea putin ....eeeeee, vafa'....undeva si am plecat sub tonaj de draci .
Cina in parcare cu unul dintre colegi, care intre timp s-a ocupat de cumparaturi , noroc ca mai sint si baietii buni pe lumea asta , somn de voie pina la 7.30 , ca atunci se deschide poarta la beneficiar ....apoi din nou cu toata viteza inainte , catre Vicenza ...prefabricate pentru un centru comercial in constructie , ce sa mai zic , cine pina la urma ..azi,adica vineri , si-a adus aminte de mine ...am avut parte de o pauza de 3 ore la descarcat .dupa care in reprize am pregatit incarcatura pentru luni si am taia-o acasa ...tot sub semnul orologiului, al mic era in intarziere si m-a abandonat prin oras...cu masina insa .
Caldura mare monser, trebuie sa rezist inca 7 zile,apoi ....vacantaaaaaaaaaaa !!!










Ai, hai - Doru Stanculescu

sâmbătă, 14 iulie 2012

Drive & fun !

Din nou sub semnul muntiilor, poate ar trebuii sa -mi schimb supranumele ,din " Lupul singuratic " in "Fiul muntiilor " ...hahahahaha, cine stie , as avea mai mult succes in cariera ......cea jurnalistica !
5 zile petrecute intre muntii si santiere ....aer curat si ploaie din belsug, locatii noi si amici prin parcari , nu pot sa spun ca nu imi place , sint indragostit de strazile inguste , pante ...rampe si alte forme de relief , printre picaturi am trecut din nou pe la ARR-ul italian , cu brio de data asta ....spalatorul de faruri are un efect devastator asupra inginerilor .....hihihihi, chiar imi place ca merge din nou ....o jucarie in plus pentru un copil mare !
Nu sint foarte multumit cind sint pus in situatia de a face pe capul de coloana , nu ca nu as vrea sa-mi aju colegii,dar se pierde timp , si seara vine pe neasteptate ....a dracu' diagrama este rotunda .....daca era patrata , era poate altfel .
Pina la urma ,totul este bine cind se termina cu bine ...sau cum se zice pe noi .....cine rade la urma , rade de unul singur ...termin saptamana asta in forma , poate nu ploua in week-end .....altfel .....domiciliu fortat pentru toata gasca !
Va pupa nenea !!!












BZN - CALL ME


sâmbătă, 7 iulie 2012

Drive & fun !

O alta saptamana a trecut, de fapt a cam zburat timpul fara sa-mi dau seama .....uite asa trec zilele noastre, pe drum, in trafic....diferite locatii..nervi , oboseala ......stress, panica uneori ....ufffaaaa, ce viata de caine ...ca de , mai nou asa este definita viata de sofer ....dormi la cuseta, maninnci conserve si faci pipi pe cauciucurile camionului....depinde de noi , sa dovedim ca sintem de rasa , nu maidanezi !
Ok , gata cu politichia, am avut de lucru cu santierele si in aceste zile, nelipsita conducta fortata de la hidrocentrala ...apoi piatra pentru CFR-ul italian ..... apoi strada noastra de la munte , unde din pacate s-a accidentat unul dintre colegii, din neatentie , care putea sa-l coste scump ......apoi o alta locatie ,tot la munte , nu se poate altfel ...dinozauru' este nelipsit din peisaj ...apoi o incarcatura cu regim special ...azbest dezafectat de la un acoperis , ce sa zic , de toate pentru toti .
Abia astept sa vina week-end-ul , putina odihna nu face rau nimanui , nu-i asa ?
Hai , ca v-am facut capul calendar .....toate cele bune !










Arabesque -Friday night !