duminică, 26 august 2012

Week-end romanesc !

sâmbătă, 25 august 2012

Drive & fun !


Dupa weekend-ul la munte, am inceput o noua saptamina in Brianza .....un transport de piatra ,intr-un loc destul de stramt pentru Dino , dar cu atentie se trece fara a darama o casa si poarta de acces ...numai ca am reusit, impreuna cu colegii sa enervam un muncitor-sef...meridional de origine, si au astia un talent din nastere in a face circ ...mai ceva ca Basescu in campania electorala .
Pina la urma s-a potolit ...ca tot nu avea ce face ....si am scapat de nebun .....cald al dracu' monser . si mai trebuie sa acopar incarcatura cu prelata ...vorbesc de sticle pentru o distilerie altoatesina ...ca de ...o fii bun vinul , dar e nevoie si de ambalaj.
Marti descarc , incarc si apoi direct la doctor cu animalu' ....ca nu merge aerul conditionat si pe caldurile astea o sa cam dau coltu',cine stie pe unde .....am schimbat totul pina la urma, compresor ,filtre ,agent refrigerant...si am facut si o cura de bere fara alcool ...rece de la frigider , din partea casei Rigo .
Pai in conditiile astea , cu 18 grade in cabina pot pleca linistit catre Roma....sau ma rog, pina unde pot sa trag legal .... dupa care se trece la somn .
O livrare la tara, sau pe camp , cum sa mai zic , trag o tura dupa o vila si la umbra am parte de un serviciu impecabil ...stivuitor, transpalet ..muncitori de -ai nostri ,ca era de asteptat , prea erau asa gentili.
Spre casa cu o incarcatura pentru fabrica de ciment si cu o restrictie de circulatie pentru vineri , care cred ca o s-o cam iau din plin , nu am ce face ....asa-i in lumea asta , a transporturilor , insa pina atunci mai am de alergat ....santierele incep usurel sa redeschida portile, deci putina caramida nu strica .
Si uite asa , joi si vineri , tot trag ca ai'nebuni pe scurtatura -scurtaturii ....un drum in mijlocul campului, putin mai lat de 3m...si intortocheat , dar care ma salveaza .....serios, de km si timp pretios , ca in rest tot sambata dimineata ajung in garaj ...la 4 , asa , cind doarme cocosu' mai bine .
Va pupa nenea !










sâmbătă, 18 august 2012

Drive & fun !


Cam scurta vacanza ...uffaaaaaa, trebuia sa fie cel putin dubla ca perioada , dar asa-i in lumea asta ,trebuie sa te supui regulilor .
Am gasit dinozauru aproape ok, cam prafuit si neingrijit, dar am fost multumit ca era intreg, cit despre semiremorca ........hmmmmmmmm, a cam suferit din cauza unui contact " neprotejat " prin carierele de porfir ......bara de protectie este stramba rau .....daca pun labutele pe Massimo o sa iasa ciufulit.
Am inceput saptamina la munte , ca de obicei...deja se vede bine munca noastra la strada cea noua , o sa iasa ceva frumos si sper sa dureze in timp ...apoi CTE , carbune ...iar CTE .....si noroc ca a venit 15,sarbatoare ciu restrictie ...si cum sa ratezi asemenea ocazie , liber miercurea , am fugit la Venezia .....in plimbare .
Pentru sfarsitul de saptamana din nou o cursa de plastice .cu un retur de sticla .....si un transport mai special ...pentru o petrecere pe linga Verona .
A fost lejer , asa ca sa pot reintra in ritm , saptamana viitoare se anunta destul de condimentata ....dar asta-i alta poveste oameni buni !







sâmbătă, 4 august 2012

Romania pitoreasca !


Uraaaaaaa, a sosit vacanta , in sfarsit ....era timpul , asa ca pregatim bagajele, cotocu' cade in grija pustiului....el se ocupa acum de masina familiei , si dupa o cafea si un mic dejun plecam sprae casa ...Romania sosim !
Drumul a fost ok, fara probleme si destul de lejer , de , autostrazi de mai mare dragul pe la altii, insa , la noi ......doar pe hartie inca .
Am ramas insa surprins de drumurile nationale , pe care le-am gasit intr-o stare destul de buna , in afara centurii Arad , unde se cunoaste clar cum sa-u cam dus banii pe apa sambetei ....de citiva ani buni se bate pasul pe loc, iar la cele 2 viaducte nici vorba de investitie....am ascultat la radio ......s-au terminat fondurile alocate .
Si daca tot laud drumurile noastre , merita sa pomenesc si centura Sibiu, sau A1 ,dupa cum era semnalat ......o bucatica insa, dar care se ridica la standarde EU...deci bravo sibienilor .
Pe acasa , toate bune, mai mult sau mai putin, se simte al dreq criza economica si criza politica .....am nimerit in plina furtuna pre/post electorala si referendumul lui Ponta ....vai de noi si mama lor.....peste tot se discuta aceeasi chestiuni.....la tv,radio,piata ....pe la coltul blocului sau la chioscul de ziare .
Ok, nu mai sint pasionat de politica , deci ma dedic unor alte activitati ....culinare cu fum de gratar si bere rece .....la umbra ,impreuna cu cei dragi .
Printre altele , am gacut o vizita la Bran, eram intrigat de o reclama video , reamenajare , etc ,etc ....si am zis , hai domnule sa vedem cum a au schimbat noii proprietari locul cu pricina .
Deziluzie totalaaaa.....pret european cu servicii made in RO, adica au mai pus citeva etichete pe pereti , lume buluc , ca te calcai pe picioare ...in toate sensurile , sio cam atit , nu tu o brosura cui istoria castelului care sa faca parte din pertul de intrare , de ghid numai vb , ca se plateste aparte .....de intrarea vizitatorilor in mod ordonat si pe contingente ......ufffaaaaa, asa or face si nemtii la Neuschwanstein ?
Afara atmosfera este tipic romaneasca , mititei ,fum , bere ,branza,carnati ,soric de porc ....jucarii chinezesti amestecate cu produsele traditionale .....un bordel ,mai pe limba romaneasca .
Sa scap de balamucul asta , am luat-o spre munti, macar la aer curat iti mai revii si poti sa tragi o concluzie ......aveau dreptate in bancul acela ...frumoasa tara avem , pacat de popor .
Ar mai fii foarte multe de spus ,despre partea frumoasa a lucrurilor, insa timpul trece , nu poti sa il opresti , am petrecut citeva zile frumoase impreuna cu cei de acasa , dar ......se pare ca trebuie sa o luam din nou la picior ....conditiile economice din tara sint reduse, deci ......go back to work !
Va pupa nenea !








PS.
Daca aveti timp, intrati in minunata lumea a lui Vlahuta !

http://ro.wikisource.org/wiki/Rom%C3%A2nia_pitoreasc%C4%83