duminică, 30 septembrie 2012

Week-end romanesc !

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Drive & fun !

Taras -grapis se duce dracu' si septembrie...duca-se pe pustii, o luna dificila si capricioasa ...ploaie ca la tropice , cald....frig ...zapada peste 1500 m , si multa munca , ramane de vazut daca a fost cu folos sau nu .
In rest , toate bune , la locul lor ...dupa o repriza de rosii, am predat silozurile de inox la baza .....nu fara injuraturi si timp pierdut ....ca e mai simplu sa plimbi 3 camioane de la o locatie la alta decat sa raspunzi la telefon ....asa vede viata un responsabil -iresponsabil , cu mintea-n colturi ...el are treaba de dimineata , cum ne permitem noi sa -l interpelam cu asemenea aiureli ....mama lui de dobitoc !
Merano , tur -retur ...mere, pere ....fructe de sezon , numai ca acasa numai ajung ...luni...marti ...miercuri ....joi...., nu ,pardon ,am ajuns joi seara ..dupa ce am facut o exceptie ..o cursa cu carbune de la Cairo .....nu ala din Egipt bre , Cairo Montenotte -Savona ....era frumos sa dau ocol piramidelor cu Dino .....poate se trezeau faraoni ....aia adevarati , ca e plina lumea de clone ...dupa care am facut un salt la munte ,cu fier ptr un santier ....frumos peisajul , ca pentru restul ....vai si amar !
Si ca sa nu uit cum se face transportul in lumea asta , ptr vineri am o incarcatura de la gater ....moroshanu' de ...zona Asti / Torino ....sa nu ploua , ca in rest al de sus cu mila .....si noi cu carca !

App, am facut citeva modificari in structura blogului, sper sa v-a placa !!!



 Va pupa nenea !

 Era sa uit , nu pot sa postez poze , pentru ca Google nu multumeste cu traficul pe care noi bloggeri il dezvoltam , acum vor si bani pentru depozitarea acestora .....o sa vad cum pot schimba platforma .....criza se simte pina la ultima poza ...pardon ,picatura !

Globetrotter !



 " Noul autocamion Volvo FH a fost construit cu un singur lucru în minte: şoferul.

 Deoarece atragerea şi păstrarea celor mai buni şoferi reprezintă cheia către profitabilitate."
 Mai mare, mai rezistentă, mai confortabilă: noua cabină stabileşte un nou standard pentru modelul Volvo FH
 Un mediu de lucru mai ergonomic, confort superior şi spaţiul de depozitare crescut cu încă 300 litri. Acestea sunt doar câteva dintre noile caracteristici ale cabinei noii serii Volvo FH.
Scopul a fost acela de a crea o cabină care răspunde nevoilor şoferului atât în privinţa unui mediu de lucru eficient, cât şi în termeni de relaxare eficientă.
 Poziţionarea verticală a noilor stâlpi din faţă face din cabina Volvo FH cea mai spaţioasă cabină Volvo de până acum. „Astfel, la exterior conturul cabinei cuprinde mai multe linii drepte, dar linia înclinată a plafonului cabinei compensează această modificare.
 Drept rezultat, cabina Volvo FH îşi păstrează aspectul elegant", spune Rikard Orell, manager de design la Volvo Trucks,Volvo FH dă impresia de dinamism chiar şi atunci când este parcat. Această impresie este creată de liniile şi formele panourilor cabinei.
Un exemplu este marginea superioară a pasajului de roată, orientată în jos către faţă. Forma distinctă a farurilor întăreşte această impresie. În ciuda cabinei mai mari, noul Volvo FH continuă să aibă aceleaşi excelente proprietăţi aerodinamice întâlnite la predecesorii săi, nu în ultimul rând datorită razelor de curbură mai mari ale colţurilor cabinei.
  Un lucru care diferenţiază clar noua serie Volvo FH reprezintă oglinzile retrovizoare. „Am eliminat carcasele oglinzilor pentru a îmbunătăţi vizibilitatea. Tot ce puteţi vedea sunt braţele suple ale oglinzilor şi oglinzile reglabile", spune Rikard Orell.
 De asemenea, cabinei i s-au adus numeroase modificări la interior. „Am îmbunătăţit totul la interior. Şoferii petrec în medie cinci zile pe săptămână în cabină. Aşa că trebuie să fie un mediu de lucru optim, precum şi un loc primitor pentru relaxare şi timp liber pentru orice şofer, indiferent de conformaţie, scund sau înalt, slab sau corpolent", spune Ulf Andreasson, manager de produs pentru dezvoltarea cabinei la Volvo Trucks.
 Scaunul şoferului oferă suport lombar şi lateral îmbunătăţit şi se poate deplasa încă patru centrimetri înapoi. Graţie noului sistem de reglare a volanului, acesta poate fi înclinat, cu încă 20 de grade, în comparaţie cu versiunea anterioară. Acest lucru uşurează şi mai mult găsirea unei poziţii de condus ergonomice şi relaxate.
 Un şofer odihnit are nevoie şi de un pat confortabil. Prin urmare, Volvo a mărit lăţimea patului la 815 mm şi a introdus saltele noi.
 Urmăriţi filmul despre noua cabină pe http://www.youtube.com/watch?v=PBbSCig6Xl4
 Multe dintre funcţiile noului autocamion pot fi acţionate de la butoanele de pe volan - inclusiv telefonul şi sistemul de navigaţie. Butoanele de pe panoul de bord au fost poziţionate în ordinea priorităţii, dar pot fi relocate cu uşurinţă de către şofer sau de către transportator. „Noul nostru panou de bord va ridica standardul în industrie. Acesta grupează toate cadranele esenţiale în mijloc, cu instrumentele mai puţin importante în stânga şi în dreapta.
 Prin urmare, nu trebuie să îţi iei ochii de la drum pentru a vedea cele mai importante indicatoare", explică Rikard Orell. Geamuri mari şi suprafeţe neaglomerate Geamurile sunt mai mari decât cele ale versiunii Volvo FH anterioare şi sunt concepute pentru a îmbunătăţi vizibilitatea în spaţii înguste. Panoul de bord are o formă lina şi este făcut dintr-o bucată, dintr-o parte în alta a cabinei. Oglinzile retrovizoare reprezintă un alt detaliu care îmbunătăţeşte vizibilitatea. „Noile oglinzi măresc considerabil vizibilitatea directă, adică am ţinut cont de orice lucru care v-ar afecta câmpul vizual pentru a putea vedea spre faţă şi în lateral", spune Rikard Orell.
 Cabina noii serii Volvo FH este mai mare cu un metru cub. Ceea ce înseamnă un interior mai spaţios şi mai aerisit şi în acelaşi timp, o extindere a capacităţii de depozitare cu 300 de litri. „Cabina unui autocamion este concepută nu doar pentru lucru, dar şi pentru relaxare şi somn. Vedem cabina ca pe o cameră de hotel destinată oamenilor de afaceri. Ar trebui să puteţi lucra eficient în cabină şi, în acelaşi timp, să aveţi asigurat un somn bun pe timpul nopţii, astfel încât să puteţi începe o nouă zi de lucru odihnit şi atent. Designul simplu şi culorile deschise sporesc senzaţia de spaţiu", spune Rikard Orell.
 Sistemul integrat de aer condiţionat de parcare oferă şoferului o temperatură plăcută, în permanenţă. „Acesta nu necesită combustibil pe timpul nopţii. Oferă un flux de aer mai bun în cabină şi este foarte silenţios. În plus, este inteligent: calculează cât de mult poate fi utilizat fără a epuiza bateriile.
Astfel, putem garanta că autocamionul va porni dimineaţa", explică Ulf Andreasson. Datorită faptului că acest sistem de climatizare, disponibil opţional, este integrat în cabină, el nu afectează aerodinamica autocamionului şi nu ocupă spaţiu în interiorul cabinei.
Cabina autocamionului afectează starea de spirit a şoferului şi, astfel, profitabilitatea transportatorului. Dar, în plus, îndeplineşte funcţii suplimentare. „Transportatorii care deţin autocamioane populare printre şoferi, reuşesc mai uşor să atragă cei mai buni şoferi. Şi ştim că şoferii buni sunt unul dintre cei mai importanţi factori pentru creşterea productivităţii", spune Ulf Andreasson.
 Noua serie Volvo FH va fi disponibilă pe piaţa europeană în primăvara anului 2013.
 Comunicate de presă şi ştiri - VOLVO TRUCKS

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Drive & fun !

Mai frate , au asa unii o placerea dracu' sa te vada cum faci 1-2 km cu spatele printre capcanele lor , ca le si vad zambatul pe buze si uimirea din creier .....pai ei nu stiu cu cine au de-a face ...soferi vechi , cu oasele harsaite prin santiere si tot felul de gauri si coclauri ....uite asa am inceput saptamina , lasind cativa cu buzele umflate .In rest fructe ,rosii .....ca am cam ratat campania anul asta, nici nu-mi pare rau ....se poate face ceva si mai la urma, ca , cine rade la urma ...rade de unul singur .Un singur lucru nu reusesc sa inteleg , de ce romanu' nu-i ca neamtu ...si italianu' e tot timpul nervos ?Cine stie , poate pina la urma o sa descopar si asta , ca intelepciunea vine cu varsta , adica cu cit imbatranesti mai mult ,cu atit ajungi la mintea copiilor !. Va pupa nenea !!!
b

PS. De luni o noua rubrica zilnica, "Duhu' si nadufu'" ,adica cite-o poza mai traznita si o vorba de duh in cheie moderna !

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Drive & fun !

Dupa o duminica pe cinste , in aer liber , am reluat activitatea fara probleme , cu o livrare tot la munte ...ca de , asta am invatat , sa bat coclaurii cu dinozauru ca alti autostrazile ...numai ca se incepe saptamina cu o pauza prelungita ....probleme prin santierul cu pricina , vorbim limbi diverse eu italiana , ei germana .....si mai au si pretentii la ajutor ...pofta 'n cui herr, ca spinarea mea nu o plateste nimeni . Se pleaca de la munte spre campie , nelipsita cursa de materiale plastice .....o sa ajung tarziu, dar pina maine la 7.30 cine face pe ingineru' .....dupa care parca vad ca o sa dau o fuga prin portul Genova , ca imi este cam dor de pestii de la banchiza carbunarilor ...tot intru eu cu undita in ei . Sfarsit de saptamina cu o vizita la Capriana , strada noastra prinde forma vazand cu ochii, dupa care o tura la Imola ......nu la pista de F 1 .ci la un client de unde se incarca piersici ptr suc ......Merano ...ich liebe dich !!!

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Drive & fun !


Am inceput saptamina rau....ajuns in garaj , lipsea canistra de apa de la camion, nimeni nu stie nimic .....au fost hotii sau cineva din interior ....cine stie, cert este ca m-am suparat destul de rau,si am considerat asta ca o lipsa de respect si un afront personal , o sa aflu pina la urma ce s-a intamplat , si voi raspunde ca atare .
O saptamina destul de stearsa , fara prea multe evenimente , unde am fost si sint inca fara o resursa vitala...apa...si injur de la o oprire la alta ....am carat de toate , din nou materiale plastice , caramida ,reziduuri non-toxice ,piatra si produse drivate...si tuf vulcanic .
A tot plouat zilele astea, noroc cu lansarea noului Volvo, care mi-a umplut sufletul de bucurie si am avut o seara super ....un pahar de vin si un spectacol pe cinste , acum cu calm studiez noua bestie, caut informatii despre comportamentul acesteia pe asfalt si off-road,si astept si lansarea la nivel national ...sper cit mai curand .
Sfarsit de saptamina pe masura....o incarcatura de prefabricate pentru un satuc uitat de lume in varful muntilor....o sa fac poze destule , sa speram ca tine timpul cu mine si colegii mei .
La buna vedere !









miercuri, 5 septembrie 2012

Editie Speciala !

In aceasta seara la orele 21 se lanseaza noul Volvo,cu un spectacol pe masura si multe alte surprize !


"Noul autocamion Volvo FH a fost construit cu un singur lucru în minte: şoferul. Deoarece atragerea şi păstrarea celor mai buni şoferi reprezintă cheia către profitabilitate.

Autocamionul Volvo FH îi va ajuta să facă o treabă şi mai bună – şi să facă economii de combustibil cu până la 10 %. Acesta include numeroase inovaţii în premieră mondială pentru a conduce mai sigur, pentru a încărca mai sigur, pentru a reduce oboseala şi pentru a creşte productivitatea. "



"Dacă şoferul se poate relaxa şi are parte de un somn bun peste noapte, rezultatele se vor vedea şi în registrele contabile. Este vorba despre eficienţă sporită, mai puţine accidentări, mai puţine deteriorări ale autocamioanelor şi mai multe livrări făcute la timp.

„Un şofer odihnit face mai puţine greşeli şi ne costă, pur şi simplu, mai puţini bani”, spune Rikard Orell, director de design la Volvo Trucks.

Pentru operatorul de transport, o cabină bună reprezintă o condiţie prealabilă pentru a atrage cei mai buni şoferi.

„Şoferii buni sunt din ce în ce mai puţini. Operatorii care oferă cele mai bune condiţii de lucru au un avantaj”, spune Rikard Orell.

În plus, o cabină bună dispune de spaţiu atât pentru lucru, cât şi pentru relaxare. Acesta a fost scopul urmărit la crearea noului Volvo FH "



sâmbătă, 1 septembrie 2012

Drive & fun !


Dupa relax, trebuie si putina munca nu...deci cum saptamina incepe luni....ca nu se putea miercuri , am de facut o descarcare la munte , placerea noastra ....a mea si alui Dino, dupa care o luam usurel catre Appenini cu o incarcatura pentru reparatia strazilor locale .....sa zic strazi , ca pe alocuri imi par piste ciclabile , dar asa-i relieful italian .
Caldura nu se da batuta inca , iar previziunile meteo sint sumbre, spre vineri poate sa apara ceva ploaie ...cine stie insa ....necunoscute sint caiile norilor .
In rest , materiale plastice , materiale de constructii, schele si alte componente , nelipsitele corturi pentru festivitatile de toamna, cu pasaje prin parcuri si spitale...si la sfarsit de saptamina o fuguta la Ravenna, ca poate mi-era dor de port ...printre altele era pustiu si parea parasit ...ce senzatie stranie , parca eram in casa unui mort ...uffaaaaaa,cind se va termina criza asta ?
Am uitat o chestiune un pic jenanta , dar sint decis sa scriu despre ea.....soferii de Saiz- Romania , transport persoane ....au prostul obicei sa-si arate sosetele sau incaltamintea ....punand picioare pe bordul mijlocului de transport, stiiu , si tir-isti fac la fel , o sa zica cineva , insa este un pic de diferenta intre cabina unui camion si salonul unui pasager de 12 m unde il vezi pe secund cu picioarele pe bord si cu ciorapi colorati ...asa la vedere .

Va pupa nenea !