miercuri, 31 octombrie 2012

Duhu' si nadufu' !

Prevederea este mama intelepciunii !

marți, 30 octombrie 2012

Duhu' si nadufu' !

Fantomas in actiune !

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Drive & fun !

Dupa dusul rece de saptamina trecuta ,sper ca zilele ce urmeaza sa fie mai bune , asa ca ...la munca cu cintec . Nu stiu cine face cartile , dar se incepe cu pauza munca astazi , dupa program la 7.30 trebuia sa intru in curtea unui beneficiiar pentru descarcare , ma prezint la 7.15 in fata portii ...dar nimeni nu era prezent ...se deschide la 8 , imi spune cineva din zona ..bravos nene, nu era mai bine sa mai dorm si eu inca o ora linistit la mine-n pat ? In final mai avea sa am parte de inca o pauza fortata .....la Vicenza, enormul stivuitor , este defect ....echipa a sosit remediere, deci ...instalam bucataria , ne pregatim de pranz, si am timp sa trag si un pui de somn ...apoi cu cal se incarca si plec catre destinatie ...Capriana , strada montana ,aproape gata de terminarea lucrarilor . Luni,marti,miercuri ...aceasi destinatie ,incepe sa intervina rutina, ce sa zic , te plictisesti , ti se ia frate de drumul ala stramt , utilaje, oameni nervosi ...timpul preseaza ....am parte si de un control de rutina din partea fortelor de ordine, fara probleme ,oamenii sint multumiti si imi ureaza cele bune . Cind vin ordinele pentru joi respir usurat ....o iau in jos , catre Benevento , uraaaaaaa...uite cum ma linistesc cu o cursa lunga . Totul facut dupa carte , pauza ..program, relax ce sa zic , asa mai merge , companie pe masura , un coleg de toata stima si respectul, italian , ca ai nostrii numai prezinta nici incredere nici interes pentru moment . Ploaia ne-a cam stricat vacanta , dar cu rabdare reintram simbata dimineata in garaj , motorina ,documente si acasa la un dus si un ceai fierbinte . Saltare' taica si noroc !

Globetrotter !

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Drive & fun !

Fuse, fuse si se duse ...inca o saptamina , in care am avut parte de toate pentru toti , sa pot spune asa . Santierul ala bengos , l-am terminat cu bine , prima parte insa , urmeaza a doua la o data de stabilire , sau cind muncitorii or fii pregatiti sa puna si restul de trave . Ca sa nu.mi ies din mana , inca de luni se doarme la pensiune , dar nu-i bai , am de toate, bucatar ,ospatar, fata-n casa ...deci sint boier ,cum s-ar zice , trag in parcare dupe ce in prealabil am parcat semuremorca aia speciala la proprietar in curte si am cuplat coada Rao ....si trec la treaba ,impreuna cu staff-ul curti . Incarcam materiale semifabricate , pentru un bloc , in Trento , floare la ureche , sa mai zica cineva ca marti sint 3 ceasuri ,pisici negre ....etc , se livreaza fara probleme la ora cuvenita cu destinatarul. In restul saptamanii , am cam batut drumul spre Piacenza , cu pietris pentru asfaltul autostradal , iar la intoarcere caramida ....ca la munte este cerere , si cine stie drumurile mai bine ca mine . Surpriza avea sa vina la sfarsitul saptamanii, unde am avut parte de o scena .....este destul de neplacut sa vezi adevarata fata a unui asa zis " adevarat " prieten ...te ia asa o senzatie de voma si o lehamite de nedescris ...nimic grav , dar care da de gandit . Va pupa nenea !

Globetrotter !

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Drive & fun !

Se zice ca odata cu inaintarea in varsta , devii mai intelept , si ai si mai multa rabdare ....care este definita ca arma celor puternici ....care-s aia frate , ca dupa mine , arma cea mai buna este ciomagul ....pentru stivuioristi,magazionieri si cine stie ce sefulet de departament . Am inceput saptamina prin parcare , cu pierderi grele ....de timp , ca atrebuiiit sa alerg ca nemtii la Verdun, sa mai pot termina ziua in garaj , cu programul la secunda ....mama lor de ametiti . Ca premiu , pentru efortul depus ...depasesc si inaltimea admisa , ca trebuie sa fac miscari cu marfa ca la cubul lui rubik, altfel nu plec pe drum asa . Muntele este frate cu romanu'....acu care munte , numai fac nazuri , important este ca ma simt ca pestele in apa , la altitudine ...ceata , ploaie si frig ....conditiile necesare pentru T-Rex . Si cum eram in grafic , dupa livrarea de dimineata , reusesc pina pe seara sa fac o alta la Pistoia , dupa care m-a retrag in parcare ...la Pontedera ....deschid bucataria de campanie si pina apune soarele , imi satisfac poftele culinare ,plus o bere rece ....mai schimb citeva impresii cu un coleg, apoi somn de voie , ca se cam simte nevoia . Dimineata , cu calm fac ultima livrare , duopa care schimb materia prima , porfirul cu marmura ....aia renumita de Carrara ....iti ia ochi frate nu alta , noroc ca incarc marfa prelucrata ....cu destinatia Verona , nu-i rau , asa ajung si eu acasa , dar dupa ce incarc o partida de mere ,pentru suc . Sfarsitul de saptamina , dupa cum aveam sa aflu o sa-l cam fac tot pe la Verona ,unde particip la construirea unei distilerii / statie imbuteliere vinuri ....nu va face-ti ideii, de abia ne aflam la nivelul -2 . Si ca sa nu uit cum se face o pana , am parte de o explozie la semiremorca aia agabaritica ...blestemele , ca sa zic , cricul ,chiea de rotii ,rezerva si cu cintec inainteeeeeee. Noapte buna !

Globetrotter !

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Drive & fun !

Să te ferească Dumnezeu de prostul care se crede deştept, orbul care nu vede, surdul care n-aude, ologul care nu se mişcă...eu am avut noroc luni de surd , de restul nici nu vreau sa aud...sau sa vad , mai rau de atit cred ca nu se poate . Dupa ce am descarcat sticlele la destinatie, distileria de la Lavis , unde era un miros de vin alb , care te lasa lat .....uffaaaaaa, am avut in plan o cursa la Verona,executata , intocmai si la timp , ca la armata ....urmand ca retur sa am o incarcatura de mere ...simplu ca buna ziua , am zis ..., numai ca m-am bucurat prea devreme...ca de , asa-i cind colegii au nevoie de ajutor , le dai o mana ...a trebuit sa mai fac o tura cu alta semiremorca la incarcat , si uite asa ...cupleaza -decupleaza, ia-o pe camp ca este mai scurt , a venit seara ,noaptea si implicit am ramas amanet la Merano . Mai rau de atit , ce se poate intampla ,zic eu ...ajung maine linistit acasa ...si cum niciodata sa nu spui niciodata , se cam duce pe Adige sperantele mele ...incarc lemne la gater, cu destinatia Pavia, sau ma rog, prin imprejurimi ....de acolo voi prelua o cursa cu doua locatii si o singura destinatie ....este deja miercuri , ramine pentru joi si vineri sa umblu in spinare cu una bucata turn macara , cu pietre de rau pentru pavimentul unei piete si cu ...caramida pentru doua depozite ....dar asta este deja pentru luni . Va pupa nenea !!!





Globetrotter !




Volvo Trucks preia conducerea în ceea ce priveşte dezvoltarea de lanţuri cinematice pentru autocamioanele.
Noul Volvo I-Torque respectă cerinţele Euro 6 şi oferă o dinamică excepţională. În plus, împreună cu I-See, I-Torque reduce consumul cu până la 10%.
 Reglementările dure Euro 6 pun presiune pe proiectanţii de motoare pentru a răspunde noilor standarde fără a avea un impact negativ asupra consumului de combustibil. Cu toate acestea, noul lanţ cinematic Volvo I-Torque, care va fi introdus în producţie în Europa în toamna anului 2013, respectă cerinţele Euro 6 şi oferă o reducere importantă a consumului de combustibil.

Aşa cum sugerează şi numele, explicaţia din spatele proprietăţilor excelente ale I-Torque constă în cuplul ridicat, combinat cu un nou schimbător de viteze automatizat, ce transmite continuu fluxul de putere. I-Torque furnizează un cuplu de până la 2800 Nm şi funcţionează la turaţii reduse ale motorului, ceea ce-i conferă o operare silenţioasă. „O turaţie mai mică înseamnă mai puţine cicluri de injecţie şi de ardere, precum şi mai puţine frecări. I-Torque funcţionează în plaja de turaţie în care motorul D13 este cel mai eficient, între 900 şi 1200 turaţii pe minut", spune Mats Franzén, director al departamentului de strategie privind motoarele, de la Volvo Trucks.

 Două componente pentru putere şi dinamicitate
 Puterea ridicată oferită de sistemul I-Torque este dezvoltată datorită celor două componente cheie - noul motor D13 Euro 6 care furnizează 460 CP/2800 Nm şi o nouă versiune cu ambreiaj dublu a transmisiei automatizate I-Shift. Un sistem turbo cu recuperare de putere cu grad ridicat de eficienţă, un program software nou, tehnologia Common Rail şi recircularea gazelor de eşapament (EGR) sunt câteva dintre funcţiile noi care fac acest motor mai eficient şi care reduc impactul asupra mediului. Schimbător de viteze cu ambreiaj dublu

 Noul schimbător de viteze este denumit I-Shift 2. Cu acesta, Volvo Trucks este primul producător care oferă o transmisie automatizată cu ambreiaj dublu pe un autocamion de mare tonaj. „Datorită sistemului cu ambreiaj dublu, furnizarea cuplului nu este întreruptă, nici măcar în timpul schimbării treptelor. Ca urmare, motorul poate funcţiona în zona optimizată îngustă, asigurând o acceleraţie rapidă şi o dinamică excepţională. În plus, scad atât zgomotul, cât şi consumul de combustibil", spune Astrid Drewsen, manager de produs pentru I-Torque. „Se simte ca şi cum ai avea două schimbătoare de viteze. Când mergi într-o treaptă a unui schimbător, următoarea treaptă este deja selectată în celălalt. Schimbul efectiv al treptelor este foarte rapid şi survine fără întreruperi în transmiterea puterii", spune Astrid Drewsen. Economie de 10% cu I-See I-Torque reduce consumul de combustibil cu până la 4%. Când este combinat cu I-See, tehnologia Volvo Trucks pentru optimizarea deplasării pe teren deluros, împreună cu câteva alte mici modificări, consumul de combustibil se reduce cu până la 10%. „Aceasta înseamnă o economie anuală de 4100 de litri de combustibil pentru un autocamion cu rulaj mediu. Lucrăm în continuu pentru a reduce consumul, picătură cu picătură.
Dar reducându-l în acest fel, cu10 procente dintr-o singură mutare - nu este nici mai mult, nici mai puţin decât o realizare extraordinară", spune Mars Franzén. Lanţuri cinematice eficiente disponibile la acest moment Producţia pentru Volvo I-Torque va demara în toamna lui 2013 în Europa şi va fi disponibilă pentru motoare Euro 6: Înainte de aceasta, se va lansa primul motor D13 Euro 6 pentru Volvo FH.
Tehnologia utilizată pentru acest prim motor Euro 6 diferă întrucâtva de cea pentru I-Torque, dar nivelurile de emisii sunt aceleaşi, cu o reducere de 77 procente a oxidului de azot şi o scădere cu 50 de procente a emisiilor de particule in comparaţie cu Euro 5. Primul motor Euro 6 are la bază versiunea deja încercată şi testată, Euro 5, de asemenea disponibilă pentru noua serie Volvo FH.
 La fel ca şi în cazul acestui motor, noul venit este unul cu şase cilindri în linie, cu injectoare şi reducere catalitică selectivă (SCR) pentru sistemul de evacuare. Pentru a răspunde noilor cerinţe privind emisiile, acesta include de asemenea un sistem de recirculare a gazelor de eşapament (EGR) şi un filtru de particule diesel (DPF), soluţii pe care Volvo Trucks le-a utilizat deja de câţiva ani în S.U.A. şi Japonia.