joi, 28 februarie 2013

Duhu' si nadufu' !

O alta vale...o noua aventura !

miercuri, 27 februarie 2013

Duhu' si nadufu' !

Pe acoperisul .....lumii !

luni, 25 februarie 2013

sâmbătă, 23 februarie 2013

Drive & fun !

On the road again ....directie Torino , o noua saptamana de munca  ,sper sa inceapa bine si sa se termine la fel de bine ...numai ca incep cu stangul , adica .....fac o greseala de neiertat ,de incepator ca sa zic asa .....dupa o cursa de 4.20 min intru in parcare cu 2 colegi ....o fii buna si palavrageala la CB ,dar uneori te face sa uiti esentialul .....am uitat taho pe alte activitati ....hihihi, o sa cam rada cativa profesori in ale condusului ....nopb ,mai bine mai tarziu dacat deloc , si dupa o repriza de somn ma trezesc ca trebuie sa repet pauza ,de data asta  asa cum trebuie ......am pomenit aproape tot calendarul ortodox .....cer scuze Parinte Cosmin , da eram nervos rau .
Bun , dupa toate astea , o iau si eu usurel din loc ....soarele este sus pe cer , imi este rusine  sa intru in santier la ora aia , dar imi pun ochelarii de soare ...cald ,frumos parca vine primavara ...execut ritualul descarcarii , ca la carte si ca un pisic in varful picioarelor o iau din loc catre Milano .
Ca de obicei , fara probleme la AMSA , centrul de recuperare , incarc sticla si pun cap compas Venetia -A4 .....dar pe la Brescia trag dreapta in parcare ....dupa atita munca , trebuie si papica ....prepar un sandwich la urgenta si cu o bere alcool-free imi pun la cale burta ....cafea , poate mai tarziu , am promis ca la 16.00 sint la client , si ptr mine respectarea orarului este ceva sfant .
Seara in parcare , am descoperit una pe masura , in Z.I ..lumina , bancute ,cos de gunoi ....perfect pentru mine si dinozaur ....prepar o cina pe cinste , ca la restaurant ....un film bun si somn de voie .
Marti am fost in pool position la Adria , ajutat si de catre oficiali de cursa .....am incarcat destul de repede ,cu destinatia Trento.....uraaaaa, cineva ma iubeste inca ....pierd timp la livrare insa ,iar pe seara ajung la gater .....adica la moroseni mei ....cu care incarc bestia ....lemne si lemnute ,scanduri si pari .....ascutiti bre , erau buni de tepe ....unde esti tu marite Vlad , am o semiremorca plina pentru pacatosi .
Pe poteci si potecute ,miercuri imi fac livrarile si repet cursa de luni ...sticla si din nou parcarea aia noua ....numai ca acu ploua si este urat ...vine iarne bre ...da cind a plecat o sa spuna cineva ?
Joi cu mare truda , printre picaturi tot pe la Adria imi petrec ziua .....ploua si bate un vant rece , te apuca ceva instantaneu nene, noroc ca am invatat planimetria fabricii si stiu unde se afla locul ala ...pentru nevoi speciale .
Mai pe seara incepe sa ninga cu adevarat ...la Trento , este deja prea tarziu pentru un salt in munte , la cariera ...si dimineata dupa parerea mea ,ar fii bine sa dorm, in loc sa incerc o catarare pe zapada .....asa avea sa fie ....mi se recomanda sa vin pe la pranz , si eu ca un copil cuminte , ma reintorc in patul caldut .
Dupa pranz , lumea arata altfel,strazile curate ...zapada a pierdut lupta , dar nu si razboiul , eu am timp sa incarc pentru luni ...si sa sun retragerea cu torte .
La buna vedere dragii mosului !

Globetrotter !

sâmbătă, 16 februarie 2013

Drive & fun !

Saptamina incepe prost...duminica seara sint anuntat ca este in curs o restrictionare cu avertisment meteo , deci nu se pleaca luni dimineata in cursa ....uffaaaaa, somnoros ca un grizzly imi bag capul in macbook si vad ca sefu' avea dreptate ....deci , inapoi la somn pina la ora 9 ...dar mos Ene era la dracu-n praznic ....am continuat cu internetu' pina pe la 2 de dimineata .
Buna treaba , opresti traficul greu cind ninge ...numai ca de zapada in vale nici vorba , doar pe deasupra orasului pe varful muntilor ninge ....deci ceva nu este ok ...lansez semnaul de alarma si eu pe blog , cu informatii ,si pe FB , colegi se vor informa mai bine .
Aha , pe la pranz incepe sa fulguiasca si in vale , deci au avut dreptate sa traga semnalul de alarma ...in zona de nord ninge destul de serios , nimic de facut pentru azi,doar activitati casnice .
Marti dimineata ma trezesc cu un presentiment bun, inca ninge afara , dar cred ca la pranz se va ridica restrictia ....si cum eram ocupat cu un coleg pe mess, suna si tel ....dinozauru' hai la treaba ...yupiiii, din nou la drum .
Nu intampinam probleme pina la destinatie , mai fulguie pe la Brescia , la Bergamo citiva stropi de ploaie dar de la Milano este primavara .....5-6 grade si un soare numai bun pentru plaja ,arde prin parbriz mai rau ca vara .
Asta a fost aventura cu zapada la inceputul saptamanii, retur cu sticla recuperata,dupa care incar  torba pentru o sera care produce plantele de capsun,iar o sa urc la cucurigu' din deal , am vorbit cu clientul , o sa ma conduca el pe o strada secundara ,intrarea principala este blocata de gheata si zapada ...aiiaaaaa, o alta zi o alta aventura .
Dupa livrare , fara surprize...se trece la turul cu piatra .....o mana de ajutor pentru brontozauru' lui Costel ....sticla ....celuloza si din nou piatra pentru luni .
Aventura continua si saptamina viitoare ...keep in touch !

Globetrotter !


marți, 12 februarie 2013

Duhu' si nadufu' !

Torino....mon amour !

Meteo & news traffic !






Autostrade  Italia informeaza ca la ora 6:00 ninge in urmatoarele sectoare de drum :
- A04 TORINO-TRIESTE, (Cod Galben), intre Pero e Trezzo sull'Adda
- A23 PALMANOVA-TARVISIO,(Cod Rosu), intre Carnia si  Granita de Stat
- A23 PALMANOVA-TARVISIO, (Cod Galben), intre Udine sud si Carnia
- A27 VENEZIA - BELLUNO, (Cod Galben), intre Vittorio Veneto Nord si bifurcatia A27/SS 51 Alemagna
Inca sint in vigoare masurile de restrictionare a traficului .


A22, de la  20:55 din 10/02/2013 restrictie tranzit  7,5 t intre  Brennero  si conexiunea A1 in ambele sensuri .
Ninge intre Brennero si Rovereto Nord , in ambele sensuri .


luni, 11 februarie 2013

Meteo & news traffic !

 



Continua unda de timp nefavorabil care din noaptea trecuta a afectat zona centru-nord a Italiei ,cu vant puternic si zapada viscolita .

In acest moment sint probleme  in urmatoarele zone ,
 - A6 intre Ceva si conexiunea  A10
 - A26 Genova Voltri-Gravellona Toce intre conexiunea A10 si Casale Monferrato sud
 - A7 Serravalle-Genova intre Serravalle Scrivia si Isola del Cantone
 - A27 Venezia-Belluno intre Vittorio Veneto nord si Treviso sud
 - A23 Udine-Tarvisio intre Udine sud si Carnia
 - A13 Bologna-Padova intre  Occhiobello si Padova
 - A7 Tortona-Serravalle 
 - A57  pe toata lungimea sa 
  - A1 Milano-Napoli intre  Parma si Barberino di Mugello.
 Tangentialele  din Milano, conexiunile Bologna  .
Ramine in vigoare restrictia de tranzit pentru camioanele peste 7.5 t si tranzitul dispre Austria si Slovenia ,pina la noi dispozitii .
  

Meteo & news traffic !



Intre timp si francezi au oprit traficul greu in Alpii Maritimi si Savoia, peste 7,5 t regiunea  Provenza / Coasta de Azur si  tunelele  stradale Frejus / Mont Blanc .
In continuare in Italia sint inchise pentru trafic:
  • A26 Genova-Gravellona Toce: intre Predosa si Genova , Predosa-Bettole;
  • A21 Torino-Piacenza intre Torino si Tortona;
  • A7 Milano- Serravalle: intre Tortona si Serravalle Scrivia;
  • A6 Torino-Savona: intre Ceva si conexiunea A10;
  • A15 Parma- La Spezia intre  Aulla si Berceto;
  • A1 Bologna-Firenze: intre Barberino si Rioveggio;
  • A12 Genova-Roma intre La Spezia si Sestri Levante ,Viareggio si Lucca;
  • E45: pasul Verghereto.
Traficul greu este interzis in intrare dinspre  Austria si Slovenia !

Meteo & news traffic !







In urma avertizarilor meteo nefavorabile si a caderilor de zapada , traficul  camioanelor peste 7.5 T a fost interzis in urmatoarele regiuni :
Piemonte, Valle d'Aosta, Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige, Toscana, Emilia Romagna, Marche ed Umbria.
Pina la noi dispozitii din partea prefecturilor  si Ministerului Transporturilor , in baza planului de iarna stabilit de comun acord , pentru camionagii este vacanta fortata !


sâmbătă, 9 februarie 2013

Drive & fun !

Inca o saptamina sub semnul zapezii, am inceput de luni , ningea asa frumos in Val Passiria, noroc ca aveam o incarcatura bine distribuita si greutate pe axa motrice , altfel eram in pericol de a umbla la sacul cu surprize ....ala cu lanturile  adica .
Chingile erau inghetate, deci le strangem cum putem de bine si direct in lada de la semiremorca ,pina se vor dezgheta ....cine stie cind ....azi,maine ...poimarti !
De la munte la campie , inca mai avem subansamble de la macarale de carat la Milano, si am ingrata " obligatie " sa las liber tuturor la descarcare ...adica sa descarc ultimul , fiind mai aproape de urmatoarea locatie .
Si uite asa ajung din nou la San Leonardo, si tot pe zapada .....cind vine bre primavara aia , ca azi am de batut doua vai ....Val Passiria si Val di Fassa, in plus un tranzit in ValFloriana ....si unde nu ajunge soarele pe vagauna aia ....se gaseste zapada inghetata .
Mai pe la jumatatea saptamani , schimbare de traseu ......verso Piemonte , bun si acolo , mai diversificam putin activitatea ....s-a redeschis santierul la calea ferata ...si fara piatra nu se poate ,la munca baieti .
Termin saptamina cu bine , descarc si incarc la aceeasi adresa , probez noua prelata care initial avea o alta destinatie ...am vrut totusi sa fac un test ...reusit , se presteaza si la sticle ...putin cam grea si destul de voluminoasa , dar arata bine Dino .
Surpriza era dupa colt , adica pardon...la rampa , sint obligat sa-mi descarc singur semiremorca ....poate am trecut in Germania si nu am fost atent ....in fine, am luat liza electrica si dai nene ....inainte si inapoi prin magazie .
In timp ce urcam catre cariera , dau de un coleg de la Vlase...a avut incredere in Ioana si era cit pe ce sa intre pe interzis in Albiano ...risca sa iasa doar cu tractorul ...il ajut sa gasesca calea cea buna si multumit incarc si cobor in garaj.
Va pupa nenea si va ureaza un week-end pe cinste !

Globetrotter !


sâmbătă, 2 februarie 2013

Drive & fun !

Ma fratilor ...fuse,fuse si se duse ....cum spunea Amza Pellea , cum veni asa scapai de ea ....cum adica cine bre ...saptamina ma nenica , se duse pe apa sambatei ....sau a duminici , ce mai conteaza pina la urma , am scapat cu basmaua curata .
De luni am luat-o in freza cu zapada ....aoleu ce mai ningea pe la Milano , vai de saracu' dinozaur, era curat ca laptele ...pina seara nu se mai cunostea culoarea originala.
Cu munca nu pot spune ca m-am omorat .....adica nici de pomana nu am stat , numai ca inacrci cu macaraua...descarci cu macaraua .....cu stivuitorul ... am grija numai sa asigur incarcatura,pina la destinatie ...app , o noua zona rezidentiala apare pe harta orasului Milano, nu se putea rata asa ocazie , deci team Gottardi este prezent .
Cam atita am a va spune , spera ca saptamina viitoare sa fie mai palpitanta .
Saltare taica si noroc !

Globetrotter !


vineri, 1 februarie 2013