vineri, 31 mai 2013

Work in progress !

Eu astept , tu astepti  ....el numai vine !


joi, 30 mai 2013

Work in progress !

In Germania , " bitte folgen ...." i-ar fi facut un proces verbal extrem de sarat ... In Italia nimeni nu il vede !

duminică, 26 mai 2013

Week-end romanesc !


Drive & fun !

A mai trecut o saptamana , uffaaaaa, mai lipseste putin si devenim toti marinarari daca nu se opreste  ploaia asta , o zi cu soare ,trei cu apa ...unde ajungem cu timpul asta nu se stie  ?
In sfarsit dupa un week-end petrecut la Miasano Adriatico , unde nu am avut timp sa respir , activitatile coordonate de catre Renault Truck Italia au fost pe placul nostru ...finalisti si invitati .
Buuun, de dimineata suna ceasul ala turbat , este nor afara ...bate un vanticel rece si eu trebuie sa plec catre Rimini , unde am de descarcat tipper-ul dupa care  incep o cursa cu obstacole ....incarc aici ,descarc colea ...cam asa ceva , pina dupa amiaza am de alergat , dupa care musai sa ajung la timp pentru kiwi .
Ce sa zic , am ajuns tarziu acasa , obosit dar fericit , cu sacul plin de cadouri si cutia cu placa de finalist in mana ...cel mai de pret lucru ...aproape ca adorm povestiind aventurile din week-end si rasfoind pozele pe pc ....trimit un gand bun celor pe care i-am cunoscut , apoi Mos Ene ma poarta linistit in lumea lui .
Marti am fost in zona Merano ....kiwi si mere  pentru suc , munca ioc ...in schimb doar nervi si injuraturi , cum dreq au supravietuit germanici astia , ca sint de o nesimtire crasa .....cred ca de aia traiesc 100 de ani , nu se grabesc deloc si fara ordin de la sef nu fac nimic ....traiasca al IV Reich , ca altfel nu pricep nimic.
Dupa aventura cu merele, am parte de o alta mai trepidanta ....argila ramasa de la productia obiectelor de uz intim ....alea bre care stau in baie ....si te fac sa te simti rege ....hihihihihi, un noroi nenorocit care trebuie transportat la o alta fabrica ...uffaaaaaaa....mi-am adus aminte de entuziasmul brigadierilor de la Bumbesti -Livezeni ...adica lopata si cizmele de cauciuc .....mama lor de ingineri care au inventat munca asta .
Dupa munca si rasplata , serata se incheie cu o cina pe cinste ....alaturi de colegii mei , si o sticla de vin ....doua ,trei .....important este ca de dimineata eram prezenti la apel .
Lung e drumul Gorjului ...da pina la Bologna am scos limba , noroc ca am baut o cafea inainte altfel era jale ....ploua din nou si ama asa un feeling ca din nou o sa avem probleme cu descarcarea ....si cum spun cei mai intelepti ,ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se indeplineasca ....nuuuuuuu, numai pun mana pe lopata nici mort ,stau pina luni la descarcat .
Una peste alta , am terminat saptamana cu bine ....se merge acasa doar cu tractorul, semiremorca ramane la Vicenza , sau ma rog prin imprejurimi ...fac pe taxi ...pentru inca doi colegi , speram sa nu dam peste aia cu sapca vopsita in alb .....altfel ....va pupa nenea !




sâmbătă, 25 mai 2013

Editie speciala !

Mezzocorona /Trento , prezentarea noului Volvo FH 2013
In lumea transportului din nord-estul Italiei a sosit ziua " Z " , un eveniment destul de asteptat ...in special de mine , dar si de alte persoane din aceasta bransa .
Sint prezente diverse unitati, 500,500 eev,600 , gama top fiind un FH 16 negru ,cu care am facut test drive-ul,un tur prin zona viticola Rotaliana, sensuri giratorii, si cativa km de drum drept unde se putea accelera pina la limita , asa reusesti sa vezi puterea motorului .
Totul ok,din punct de vedere legal proba alcool-test inainte de plecare si permis de conducere valabil , insotit de un demo Driver  de la Volvo Truck Zingonia /Bergamo , care inainte de plecare si pe tot timpul traseului a explicat noutatile masini, foarte bine pregatit din punct de vedere profesional .
Prima impresie ....un vis , un vis adevarat , este o masina diversa ,din toate punctele de vedere, intern..extern ....motorizare, confort pentru sofer si pasager, I-shift lucreaza perfect ,nu se simte cind schimba , iar insonorizarea cabinei iti da impresia ca esti in avion .
Comenzile sint foarte bine grupate , volanul multifunctiune iti permite sa te concentrezi la drum, fara sa fii nevoit sa umbli dupa butoane ca la vechile modele , scaunul este ergonomic...se muleaza dupa corpul soferului , oglinzile ...un alt punct de referinta , se incadreza foarte bine cu design-ul cabinei si iti asigura o foarte buna vizibilitate .
Parerile celor din jur le grupez mai jos :
" un vis.... masina perfecta ...foarte bine realizata ...calitate si garantie suedeza ...spatiu si confort pentru soferi  " ...asta am auzit in orele pe care le-am petrecut la Mezzocorona .
Totul a fost accompaniat de un catering de calitate , gustari si un pranz de nota 10 stropit de un citeva soiuri de vin local ,apreciate de participanti ...cei mici au avut si ei coltul lor ....in concluzie  un succes pentru Volvo Trucks Italia .


Globbetroter !


duminică, 19 mai 2013

Editie Speciala !

Misano Adriatico 2013 !




Dimineata este cam gri , azi noapte a plouat , si nu prea imi vine sa las patul …. hurry up  direct la baie , un dus face minuni ,micul dejun alaturi de colegii de competitie …cu care am strans o prietenie de neinchipuit , spre mirarea si bucuria in acelasi timp a organizatorilor …care au promis ca vor replica aceasta activitate .
Trec pe la dinozaur sa las bagajele ,dupa care din nou la autodrom …avem premierea la ora 15 , pina atunci bantuim in lumea camioanelor …poze, gadget-uri …veselie si voie buna .
In tribuna oficiala premierea este facuta de catre directorul general Renault Truck Italia ..emotia se simte in aer , eram intotdeauna curios  cum se simt pilotii pe  podium cind se bat cu sampanie …am aflat asta pe pielea mea , este superb ..ceva de vis .
Dupa aceasta experienta unica , eu as mai vrea si cu alta ocazie ….la standul Renault avem parte de un tur cu simulatorul de condus , unde rezultatele sint date peste cap …glumesc .
A fost un week-end minunat , am trait clipe unice , am descoperit o lume noua , am castigat cativa prieteni cu care sper sa mai am ocazia sa m-a intalnesc ….ajung la dino pe seara , obosit dar trist …..oare cum era sa se cante imnul national al Romaniei in momentul imanarii premiilor ?
Cine stie , poate o sa am ocazia sa raspund la acesta intrebare !

sâmbătă, 18 mai 2013

Editie Speciala !

Misano Adriatico 2013 !Dupa o saptamana de asteptare , in final ziua cea mare a sosit ..finala Optifuel Challenge Renault truck , Misano Adiatico …parasesc autostrada la Riccione si parchez undeva pe aproape ….nu pot intra cu dinozauru' in oras unde am camera rezervata la hotel .
Mituiesc paznicul cu o sticla de vin , imi iau troller-ul de maner si pornesc la drum …pe jos , este destul de apoape si catva pasi imi prind bine , incepusem sa simt oboseala la volan .
La hotel sint deja inregistrat , primesc cheia la receptie ….hmmmmmm, o receptionera de nota 10 …nu am timp decat ptr un salut , fuga in camera , dus si schimbul de haine , la ora 20-390 este prevazut inatlnirea in hol cu staff si ceilalti finalisti ….un aperitiv binemeritat .apoi cu catel si purcel mergem la cina .
Restaurant tipic romagnolo , deci se maninca peste ,moluste ,raci,scoici ….un vin bun alb ….numai ca anuntul  vine ca un trazet din senin ….dimineata inainte de proba se face testul alcoolic ……uffaaaaaa, trecem pe apa ca nu amurit nimeni din asta .
Destul de tarziu ne intoarcem in camere , fac repede un tur pe internet apoi somn de voie , pina la 7 de dimineata ….micul dejun este la 8.30 ,profit si fac o plimbare pe plaja ….nisipul fin sun talpile picoarelor este o incantare …un masaj mai bun nu exista …apa este rece , deci baie inca nu .
Proba finala se tine la Faenza , la una dintre reprezentanta Renault , transferul fiind  asigurat de catre staff -ul organizatorilor.
Proba alcool-test apoi briefing-ul de rigoare , semnam pentru luarea la cunostinta a regulilor concursului si respectarea regulilor de circulatie , in fata notarului ,bineinteles apoi in doua transe se pleaca pe traseu .
30 km ,mix  urban -extraurban , 22 sensuri giratorii ,2 sub pasaje , si 2 viaducte …destul de intortocheat .
Singurul lucru care ma pune pe ganduri este traficul ,deja in crestere tiind cont de ora respectiva …asta este , cine are noroc bine,cine nu …..alta data …am parte de biciclete ,motociclete …soferi care nu semnalizeaza , uffaaaaaaa cred ca locul meu pe podium a cam zburat ….insa imi pastrez o nota de optimism .
Terminate probele , ne intoarcem la Autodromul " Marco Simoncelli " Misano Adriatico , la timp pentru pranz si pentru prima mansa a curselor de camioane , de fapt prima mansa din prima etapa a campionatului european .
Odata incheiata cursa m dezertez din tribuna oficiala …chemarea spre parcul de camioane era prea puternica …aparatul in mana si hai la vanatoare .
Timpul trece destul de repede ,suna adunarea si din nou la hotel , ne pregatim pentru cina oficiala , la care vor participa cei din conducerea Renault Truck Italia si invitati din staff-ul francez ….eeeeeee, asta da surpriza …numai ca nu era ultima pentru aceea seara .
Administratorul delegat si responsabilul comercial ,ma intampina cu o romaneasca destul de fluenta si corecta , ramin blocat …nu imi venea sa cred , cei doi au fost la conducerea diviziei est a Renault Truck …se face si anuntul castigatorilor, si asa cum banuiam , reusesc  sa scot un multumitor loc 5 , dar tiind cont ca este prima experienta de acest gen si faptul ca eu operez cu un camion de alta  marca, este ca si primul loc .
Incheiem seara regeste  , cina fiind un succes …cativa pasi prin oras la miezul noptii si apoi retragerea la somn ,maine avem din nou cite ceva de facut .






sâmbătă, 11 mai 2013

Drive & fun !

Dragii mosului in ultimul timp v-am cam lasat de izbeliste, doar cu poze si fraze telegrafice...oboseala isi cam spune cuvantul, pe linga o primavara anormala si o gramada de activitati la sfarsit de saptamina .Promit sa reintru in normal cit mai repede, mai am citeva activitati in luna asta....de terminat cu atestatul, concursul de la Misano Adriatico si vizita medicala anuala, plus prezentarea oficiala a noului Volvo .... asta este programul pina la sfarsitul luni . In rest  munca printre picaturile de ploaie, soare si vant ...de la munte la mare , din nord spre sud ...cam asa au trecut zilele . La buna vedere .

Globetrotter !


duminică, 5 mai 2013

Editie Speciala !

Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grija si un raspuns la fiecare intrebare! Paste Fericit!

sâmbătă, 4 mai 2013

Drive & fun !

On the road again , sau mai bine zis ...cu toata viteza inainte , ca de vreme rea si ploaie sint deja satul pina peste urechi , din nou la munca ...cu o scurta pauza pe 1 mai , ziua celor care nu muncesc ...din pacate cei care au un loc de munca au devenit minoritari . Un tur pe la Bergamo , Milano ,Vicenza,Rimini ,Ravenna, Ferrara ....uffaaaaa, cam lung traseul pentru doua zile , noroc ca a venit pauza muncitoreasca , ca altfel era si mai lung. Spre sfarsit de saptamana din nou in autostrada...A22 in zona Vipiteno , se lucreaza ...si fara noi nu se poate , deci girofar ,placute de semnalizare si la munca golanilor ! In sfarsit a venit si weekend-ul , prin jurul casei cu celuloza si gata ....maine la scoala iar duminica Sf.Pasti . Va pupa nenea !



Globetrotter !


joi, 2 mai 2013

miercuri, 1 mai 2013

Editie Speciala !

1 MAI, ZIUA MUNCII. Peste jumătate dintre români sărbătoresc ziua de 1 Mai, majoritatea preferând să rămână acasă (39%) şi să meargă la iarbă verde(39%), se arată într-un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).
Deşi vacanţele de 1 Mai au ajuns la mare căutare, atât în România, cât şi în străinătate, doar doi din zece români spun că într-adevăr vor pleca de acasă. Mai mult, 56% dintre respondenţi consideră că ziua muncii era sărbătorită într-un mod mai frumos înainte de revoluţie.