sâmbătă, 31 mai 2014

Hai-hui prin ...lume !


Mösern , situat la înălțime, deasupra Telfs / Austria, face parte din punct de vedere geografic din orasul Telfs, dar din punct de vedere al turismului din regiunea olimpică Seefeld. Panorama magnifica, care a fost deja folosit ca un fundal pentru un autoportret de Albrecht Dürer, vă permite să vă bucurați de o priveliște fantastică din Valea Inn.


Mösern este o destinație populară pentru activitățile sportive , de asemenea, pentru cei care cauta un loc linistit pentru a se relaxa și recâștiga puterea. Deja cele trei lacuri din împrejurimile idilice va ajuta să scapati de stresul cotidian iar aerul curat si linistea naturii te fac sa te simti liber în mijlocul acesteia.
Lacul Mösern este situat mai sus de statiunea cu același nume, la 1292 m deasupra nivelului mării, lângă pădure și se poate ajunge ușor în 15 minute din centrul orașului,pe jos sau cu bicicleta MB .

Cel mai mare clopot din Tirol, precum și cel mai mare clopot din Alpi, se ridică maiestuos la vest de Mösern. Așa-numita "Friedensglocke", Bell Pace, a fost inaugurat cu ocazia a 25 de ani de Comunitatea de lucru a regiunilor alpine din Bavaria, Tirol și Tirolul de Sud, "ArgeAlp."

Caracteristicile și cifrele vorbesc de la sine: 10 de tone de greutate și un diametru de 2,54 metri! Sunetele de clopot se aud în fiecare zi la ora 17, sunetele sale ne aminteasc de relatiile de pace și relațiile de bună vecinătate în Alpi.

Globetrotter !

vineri, 30 mai 2014

Work in progress !

Rusinicaaaaa, rusinicaaaa...aseara am adormit la film , si asa ramas fata postarea cotidiana , si cum joi a fost o zi destul de incarcata , am decis ca astazi sa fac totul cu calm , muuuult calm .
In primul rand am inceput programul la 7.30 ...inginer ,sef de sectie ...dupa care mi-am pus T-Rex in miscare spre Verona , un transport de celuloza pentru o fabrica de hartie trentina ...livrare si pauza de masa la umbra , iar dupa aceea am incarcat pentru marti , luni este interdictie ...23 august italian .
Spalat,parfumat ,parcat ...dupa care a inceput distractia , o fuga la Madonna di Campiglio sa vad un santier impreuna cu cativa colegi si sefu', bineinteles ...o sa fie o distractie pe cinste acolo sus ...va las sa vedeti primele poze in avanpremiera ,apoi pe parcurs o sa va tin la curent !
Sal'tare taica si noroc !



miercuri, 28 mai 2014

Work in progress !

Se spune ca obiceiurile proaste raman intotdeauna cele mai greu de indreptat , asta pentru oamenii normali , dar eu as vrea sa stiu cum se transfera ele de la o firma la alta ?
Sa fiu mai clar , X .srl da faliment , in locul ei soseste Y .srl care preia locatia , utilaje ,etc ...firma care soseste cu proprii muncitori si soareci de birou , ai impresia ca totul functioneaza mai bine decat cu primii proprietari dar surprizaaaaa...treaba merge la fel de prost , pierzi timp la descarcare , au prioritate masiniile lor , si tu cu amaraciune constati ca pe afara au revopsit gardu' ...dar inauntru a ramas tot magaru' !
Va pupa nenea !

marți, 27 mai 2014

Work in progress !

Am dormit ca un grizzly ...nu stiu cati ursi dorm intr-un Volvo cu aer conditionat si teatru tv la radio ... eu pot doar sa spun ca m-am trezit odihnit si cu chef de treaba ...pardon , de drum ...o excursie in Austria in varful muntiilor cu gresie si faianta , dupa cum se stie cea italiana este cea mai buna ,deci azi avem "export ".
Ploaia nu mi-a lipsit deloc , am trecut prin Brenerro fara surprize , pauza de masa era in toi ,cantarul inchis ... nici la pod nu era activitate ...doar o patrula care a tras pe dreapta un StepOne ...era grabit baiatu' .
Pina la locul cu pricina am doar 6 km de urcat , destui cat sa te apuce gafaiala cu 23 t in spinare , dar T-Rex se comporta admirabil , nu simte greutatea iar aerul curat il indeamna sa fie si mai vioi ...hiihihihhihi, noroc ca am ajuns in varf ,altfel asta era in stare sa treaca muntii la Garmisch .
Livrare in doi timpi si trei ...picaturi ,dupa care cu calm si eleganta maxima o luam catre casa cu muzica disco si o foame care imi da tarcoale ...pauza la Vipiteno ...uraaaaaaa, intre timp a iesit soarele , deci un somnic nu strica nimanui ,mai ales ala de frumusete .
Va pupa nenea ...maine din nou plictis pe intern !




luni, 26 mai 2014

Work in progress !

Inceput de saptamana destul de intens ...din punct de vedere emotional ...cu multe beeeeep-uri ca la tv , din respect pentru voi nu pot sa reproduc nici macar in scris , am avut grija sa pomenesc si toti sfintii din calendarul catolic ...vesnica lor pomenire  .
In rest totul ok , timp pierdut si ploaie de primavara ...si uite asa termin ziua in parcare , altfel nu se poate ...! 
Va pupa nenea ! 

sâmbătă, 24 mai 2014

Globetrotter !

October 4 signals the start of the world’s toughest sailing competition – the Volvo Ocean Race. Ahead of the launch, Volvo Trucks is introducing the Volvo FH and Volvo FH16 in a specially designed version inspired by the race.


"These are exclusive trucks with a high ‘wow'-factor for hauliers who take particular pride in their vehicles and who want to identify with the excitement and competitive edge of the Volvo Ocean Race. We've integrated the dynamic wave pattern from the Volvo Ocean Race with the original design of the truck to produce a powerful and harmonious expression," says Nigel Atterbury, designer at Volvo Trucks.

The Volvo FH and Volvo FH16 in the Volvo Ocean Race Special Edition feature the "The Splash" - the special Volvo Ocean Race graphics - on the cab sides as well as a Volvo Ocean Race Globetrotter sign, Volvo Ocean Race emblems outside and in, and specially designed floor mats. There are two specially selected cab colours to choose between - the deep blue Dark Knight Pearl, and a white Millennium Silver Metallic.

The Volvo Ocean Race Special Edition can be ordered as of spring 2014.



joi, 22 mai 2014

Work in progress !

Bine ca am scapat de A22 azi , la ora la care am trecut eu nu era mai nimic, trafic lejer si se lucra cu spor la finisarea ultimului tronson , sper ca maine sa fie libera zona .
Progam lejer , dar cu emotii pe inserat ...a trebuit sa alerg putin pentru a face o livrare la timp , altfel se complica ziua de maine ...noroc ca cineva acolo Sus ma iubeste , am ajuns la fix , si cu marfa si in garaj ...pina dimineata pauzaaaaa !
Toate cele bune !

miercuri, 21 mai 2014

Work in progress !

Qui prodest ?...in latina se poate traduce asa ..cui foloseste ,sau cine se bucura ...deci , qui prodest ...ca in iubita A22 coloanele de masini /  camioane se reduc doar la 2 km ,cind in realitate depasesc 4-5 ...qui prodest minimalizarea incidentelor zilnice cauzate de santierele " abuzive " pentru reasfaltare / peticire pe cele 2 benzi pe sens ...qui prodest ,minutele de asteptare cind ceri informatii ...qui prodest ,punerea la incercare a nerviilor si starii noastre sufletesti /medicale priviind lipsa totala de respect din partea automobilistiilor dezinteresati ...qui prodest , dreq sa-i pieptene , ca nu raspunde nimeni la aceste intrebari , sau poate nu vor sa raspunda ...pina una alta a parcurgere A22 Brenerro a devenit o aventura , in concluzie , daca nu aveti in masina rezerva de apa/ hrana ,o patura , un tricou de schimb , eu va sfatuiesc sa va revizionatii modul de de a vedea deplasarea in acesta zona ...nu se stie niciodata cum si cand va fii urmatorul eveniment .
Va pupa nenea !

marți, 20 mai 2014

Work in progress !

In fine, am terminat programul astazi , a fost o nebunie , trafic ...accidente, injuraturi printre dinti ...ufffaaaaa, A22a devenit o autostrada capcana , si inca nu a inceput perioada estiva ...d-lor administratorii ar cam fii timpul sa iesiti din letargie si sa planificati cum trebuie lucrarile , nu se poate continua in acest mod .
Va pupa nenea ! 

luni, 19 mai 2014

Work in progress !

Al dreq timp frumos ...nu se stie cind soseste, in schimb a inceput campania de asfaltare in A22...azi  facut inventarul la calendarul ortodox , maine il fac la catolici ...mama lor de hoti , timp pierdut si neuroni consumati .
Altfel toate bune , un dus cu ulei hidraulic din sistemul de basculare ...alte haine aruncate , o cheltuiala in plus si multe , multe cuvinte de lauda ...nu spun pentru cine , persoana importanta . 
Va pupa nenea ! 

duminică, 18 mai 2014

Work in progress !

A mai trecut o saptamana cu T-Rex, deja ne-am acomodat unul cu altu' din toate punctele de vedere ...trafic in oras, pe autostrada , catarare pe munte ...ploaie si ceva caldura , atita cit se poate in luna mai , care sa fiu sincer cam aduce cu octombrie ...sa pornesti webasto-ul pe 13 mai este ceva de necrezut .
In fine , sint multumit de noul camion si sper sa am parte numai de drumuri frumoase la bordul lui !

Week-end romanesc !

miercuri, 14 mai 2014

Work in progress !

Tare as vrea sa inteleg comportamentul unora , care au in fata un computer , o imprimanta electronica , un vraf de hartii si care se cred urmasii lui Dumnezeu pe pamant ...pardon , urmasa ...ca era de sex feminin .
2 ore pierdute pentru nimic , sau ma rog , avea cucoana orgasme multiple vazand soferii care asteapta sa descarce ...pfff , chestiunea este ca o sa mai dau de maimutza asta si in zilele urmatoare . 
Bannzzzzaaaaiiiii, asta mi-a ramas sa strig ...plec lansat ca un kamikaze , sper sa  am loc de aterizare , parcare la sfarsitul programului .
Va pupa nenea ! 

marți, 13 mai 2014

Work in progress !

Cind ploua se doarme cel mai bine , numai ca exista o variabila in ecuatie ...ceasu' , ala bun desigur , deci ora 5 plecarea ...ufffaaaaa , o sa am o zi plina ...o incarcare dupa Domodossola , o livrare la Chiasso , pe urma fuguta la cioburi ...trai pe vatrai , ce sa zic .
Va pupa nenea ! 

luni, 12 mai 2014

Work in progress !

7.00 ...persoanele care au insotit calatorii in vagoane sint rugate sa coboare...T-Rex pleaca de la linia 1 in directia Trento/Bolzano/PonteGardena/Castelrotto/Alpe di Siusi peste 5 minute! 
Proba de catarare pentru Dino azi , pentru cel nou , cel vechi este deja obisnuit ...am uitat , vine si el la munte ...ufffaaaaa, incep sa am remuscari si sa stau rau cind vad ca ma urmeaza ca un caine credincios .
Cap de linie , 1800 m altitudine , nici prea mult , nici prea putin ...destui ca sa puna la incercare echipa noastra , eu si Dino .
Totul a decurs fara probleme , tehnologia Volvo este fara cusur , am testat cutia I-Shift in varianta automata si manuala , asistenta la plecarea din panta si modul off-road ...nota 10 ! 
Restul  zilei numai conteaza ...cind esti fericit  ...o seara placuta tuturor ! 






vineri, 9 mai 2014

Work in progress !

Fine turno...fine settimana ...fine paese ...yupiiii, prima saptamana cu T-Rex a fost ok , fara probleme si fara emotii , totul vine de la sine ...luni il urc la munte sa vad daca-i place aerul curat .
Va pupa nenea ..si va las in companania catorva poze care spun totul ...intalnirea gigantilor , sau jurassic park in versiune moderna !



joi, 8 mai 2014

Work in progress !

2000 km , au zburat ...pfffff , ce sa zic , nu am cuvinte , parca am trecut de la camion la autocaru' lui nea' Nae ...fac o paranteza, era un Mercedes Irannational , o bijuterie pentru epoca in care eu eram pionier...scuze , am trecut la valiza cu amintiri .
Deci , pe zi ce trece ma simt cucerit de noul Volvo , nu exagerez deloc , este facut parca pe masura mea ...cabina bine proportionata , confort , siguranta .
Va pupa nenea ! 

miercuri, 7 mai 2014

Work in progress !

Another day in paradise ...sau mai bine zis ...sa traiasca T-Rex mai mult de 1.250.000 km , nu am curaj sa dau ochii cu Dino , ca ma face bucati pentru fraza asta , dar cine iubeste ..iarta , deci pot sa fiu linistit maine .
Am uitat , de maine ansamblul complet ...T-Rex & Rao , formula de succes .
Astazi am avut timp sa " butonez " cum trebuie noua cutie de viteze , rezultatul este mai mult decat asteptam , rapunde la comenzi fara probleme , schimba lin fara trepidatii si recunosc ca nu i-am dat timp sa -si traga sufletul , am facut o vizita de dimineata in cariera.
De restul mai stam de vorba sambata , cu o recenzie completa a bestieii , pina atunci ...va pupa nenea !

marți, 6 mai 2014

Work in progress !

Incet , incet descopar calitatile lui T-Rex si sint multumit de el , inca simt " lipsa " lui Dino , dar cu noua bestie pe strada lumea pare altfel .
Am dormit ca la hotel , ieri noapte ...saltea excelenta , liniste ...in plus webasto in actiune cu clima de stationare mi-a mentinut o temperatura optima .
Va pupa nenea ! 

luni, 5 mai 2014

Work in progress !

In sfarsit , asteptarea a avut si finaluzarea mult dorita ...T-Rex este noul meu coleg , sa crezi intr-un vis care devine realitate spune multe ...speranta moare ultima . 
Este perfect , confortabil ...docil pe strada si destul de incisiv cind trebuie , o tinuta de drum fara cusur pot spune .
Eram decis sa pun doar poze cu interiorul, pentru ca ansamblul nu este complet ...lipseste coada noastra cea de toata zilele ...ufffaaaaa, Dino cred ca este gelos ...pina atunci umblam cu semiremorca cea veche . 
Va pupa nenea ! 


vineri, 2 mai 2014

Work in progress !



Caro amico ti scrivo così mi distraggo un po'
e siccome sei molto lontano più forte ti scriverò.
Da quando sei partito c'è una grossa novità,
l'anno vecchio è finito ormai
ma qualcosa ancora qui non va.

Si esce poco la sera compreso quando è festa
e c'è chi ha messo dei sacchi di sabbia vicino alla finestra,
e si sta senza parlare per intere settimane,
e a quelli che hanno niente da dire
del tempo ne rimane.

Ma la televisione ha detto che il nuovo anno
porterà una trasformazione
e tutti quanti stiamo già aspettando
sarà tre volte Natale e festa tutto il giorno,
ogni Cristo scenderà dalla croce
anche gli uccelli faranno ritorno.

Ci sarà da mangiare e luce tutto l'anno,
anche i muti potranno parlare
mentre i sordi già lo fanno.

E si farà l'amore ognuno come gli va,
anche i preti potranno sposarsi
ma soltanto a una certa età,
e senza grandi disturbi qualcuno sparirà,
saranno forse i troppo furbi
e i cretini di ogni età.

Vedi caro amico cosa ti scrivo e ti dico
e come sono contento
di essere qui in questo momento,
vedi, vedi, vedi, vedi,
vedi caro amico cosa si deve inventare
per poterci ridere sopra,
per continuare a sperare.

E se quest'anno poi passasse in un istante,
vedi amico mio
come diventa importante
che in questo istante ci sia anch'io.

L'anno che sta arrivando tra un anno passerà
io mi sto preparando è questa la novità

joi, 1 mai 2014

Work stop !


In anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.