vineri, 3 octombrie 2014

Work in progress !



Conducatorul auto care executa o manevra de schimbare a directiei de mers spre dreapta sau spre stânga este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna în pericol siguranta celorlalti participanti la trafic. Selectarea benzilor de mers înainte de intersectie se face astfel:

-în intersectiile prevazute cu indicatoare/marcaje pentru semnalizarea directiei de mers conducatorii de vehicule trebuie sa se încadreze pe una din benzile corespunzatoare directiei de mers voite cu cel putin 50m înainte de intersectie si sunt obligati sa respecte semnificatia indicatoarelor si marcajelor din intersectie;

-în intersectiile fara marcaje de delimitare a benzilor conducatorii de vehicule vor ocupa în mers cu cel putin 50m înainte de intersectie urmatoarele pozitii :

-rândul de lânga bordura sau acostament cei care vor sa schimbe directia de mers spre dreapta;

-rândul de lânga axul drumului cei care vor sa schimbe directia de mers spre stânga;

-oricare dintre rânduri cei care vor sa mearga pe directia înainte.

-când circulatia se desfasoara pe drumuri cu sens unic, conducatorii de vehicule care intentioneaza sa vireze la stânga sunt obligati sa ocupe rândul de lânga bordura sau acostamentul din partea stânga.

-daca în intersectie circula si tramvaie iar spatiul dintre sina din dreapta si trotuar nu permite circulatia pe doua sau mai multe rânduri, toti conducatorii de vehicule, indiferent de directia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lasând liber traseul tramvaiului.


Strada statale 38 , asemenea accidente se intampla zilnic ... viteza , neadaptarea acesteia la condtiitile meteo ,lipsa disciplinei in trafic , si nu in primul rand lipsa totala de informatii privind circulatia pe strazile publice cu una sau mai multe benzi pe sensul de mers !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu