miercuri, 16 aprilie 2014

Work in progress !

Dupa o seara petrecuta in parcare , de unul singur , pardon , in doi ...eu si bestia , de dimineata am gasit un mesaj de la prietenul Mario Bandit ...nume de arta , desigur ...care mi-a placut destul de mult incat sa-l redau mai jos , desigur cu aprobarea " jurnalistului " ...copyright moka !




" Cat timp vor fi oferte din partea ,angajatorilor gen :
- hai o luna , doua de proba pe gratis te initiez si după vedem , si cei fără experienta constransi de situatie accepta , nu vor fi posturi directe si renumerate in care sa evoluezi . Trece timpul , gogule nu e bine , nu îmi corespunzi , tie ti se da cu sutul dar te complaci ca ai făcut putina îndemânare si poti sa mergi la interviuri la Waberres , la H.Essers ,( exemple la nimereala ) si cum cer minim x luni mai bagi o ,, galusca ,, mai umflii ,, cv -ul ,, si desi tremuri tot la o manevra te ia omul ca a ajuns proba decisiva de a te numi sofer o simpla manevra , citez : a baga ansamblul intre doua semiremorci .
Soferia e complexa , de acum începe greul , o perioada scurta cu un sofer mai vechi unde desi încerci sa inveti , nu prinzi nimic , drept dovada încercările prin care treci si lipsa de încredere când ramai singur . Ce sa inveti ? Timpul si situatia nu iti permite , fuga fuga sa ajungi ca esti cu timpul la limita , ,,, hai ba o data ca ardem motorina si uzam ambreajul ,, se supără si te da jos colegul ca e responsabil .
Avem " gipiesuri "care ne duc si nu prea ne duc bine , mofturi tip mod truck si tinem atlasul pe post de tocator de mâncare . Dar stim sa ne tinem ca orbetii după ele ca nu avem timp sa privim harta sau sa configuram un traseu pentru ca in pauze ne uitam la ,,soferite nesimtite ,, pe soferii.ro ( cati nu au făcut gălăgie ca am eliminat domnisoara ,, vesela ,, ) La echipaj au ajuns pana si cardurile la schimb soferi sa fie introduse din mers , ca 21 ore munca nu sunt de ajuns , crezi ca dispecerul tău stie cat e de la x la y când vede orasele la o palma in google maps ? Te-.ai trezit si nu mai ai timp de înviorare , cu ochii incetosati preiei comanda si treci prin,parcare sau prin portile de plata autostrada ..... 60 , 70 , 80 si atât .... Cum atât ? .
Avem v 8 , sute de cai dar mergem cu 75 sau 80 la ora ca ne este limitat consumul , niste cifre care nu ti le zic ca zici ca fac glume cu tine .
Apropo , iti plac manelele ? Deja e discutie mare pe tema asta , conflict de generatii . Ziceam mai sus de autostrada , nu toti au parte de portiuni de plata si se evita . Si te rogi sa ai un RN bun si nu poteci si ulicioare prin inima frantei in timp ce camionul tău are sistem de monitorizare si gestiune , te suna nenea inginerul de la birou , goguleeee 40 de pedale de frână la ora , nu mai mult ,si tu ai 30 de sensuri giratorii in cativa kilometrii . uzam frânele ti-neo din retarder si anticipează ca ai ,, otomata ,, cu optiroll , ce ai invatat la curs ? Ce sa inveti ? Obosit după un drum cu trenul mai iti arde de ,, teorii ,, ?
Si tu încerci sa o ti , mai pe lângă , mai in repere , dar sefule , ajungem ? Trebuie Goguleeeee , neapărat !!! Client important , pierdem contractul !! Si nu ajungi si atunci incepi cu păcatele . Aici e ,, bai ,, cum ii obisnuiesti asa ii ai .
Tu sa faci impresie plăcută zici ,lasa domne merge o data , si încă o data , si încă o data ..... Si încă o data ..... Pana devine obisnuinta . Stai bine cu tensiunea ? Precum anumiti colegi de aici , bate inima in tine când treci pe lângă un echipaj cu ,, nino nino ,, mai rău ca la prima experienta sexuala . Si inghiti in sec .... Hai ca a fost cu noroc , nu te-au oprit , te relaxezi si zici , las ca nu mai fac , pe naiba , vrei nu vrei , percutezi . Duba cu emotii o numesc soferii mai nou .
Nu vreau sa iti vorbesc de amenzi ca sunt mari , si probabil când citesti asta e dimineata si nu ti-ai terminat cafeaua si poate ti se înmoaie picioarele si nu citesti tot .
Ai ajuns cu ploapele proptite in scobitori si ai norocul sa faci coada 2 ore la ghiseu sa dai actele , vânt , ploaie , soare , te legeni ca un pinguin batut de vant pana când iti vine rândul sa intrii , bagi la rampa si când colo ce sa vezi ? tu trebuie sa scoti paleti ca acum e criza , plataformele comerciale au dat in somaj personalul si cu ghete in picioare si casca pe cap te urci pe transpaletul electric sau te ti de el ca unele nu au tapla sa stai , ( atentie la picioare cu cel din urma ca desi ai ghete , tot iti rupi ceva si cardul de sănătate de la cnas nu te acoperă ca esti la munca nu turist ) si incepi , unu ,doi , trei , si asa mai departe . Ai terminat sa nu crezi ca pleci , nu nu , credeai ca ai scăpat ? Trebuie verificata marfa .
De ai norocul la marfa amestecata .trebuie asezata după referinta , o faci , după te duci după magazinerul sef ca bea cafea sau face pauza de tigara si tragi de el , desi iti zambeste isi aduce aminte de tot neamul ..... Tău . . Pana verifica asta , mai trece ceva vreme , la 10 micul dejun , vin la 10.20 , pana termina 11 , iei actele in scârbă , te desparti amical , scoti camionul , cu ultima suflare ajungi la poarta unde te mai ia altu trezit cu fata la cearceaf , mie îmi opresti la linie nene , deschide usa , hmmmmm ok, , data viitoare tine vestă pana la iesire ca încă esti in firma .
Cu ultimile puteri opresti pe o bordura pe unde prinzi , te uiti sa fie cat de cat circulat sa nu ai parte de " colindători " si te pui la somn .
Faci cruciulite , înger ingeras si nani nani ...... You goooooottttt a mesageeeee !! Pe qualcom sau telefon , incarcare , urgent , vad aceia ca nu răspunzi ca încă nu sti e vis sau realitate ( in echipaj e avantajos , îl rogi pe colegul sa iti dea o palma ) suna telefonul , ce fac băieti ? Dormiti ? Te uiti la ceas , 15 minute , in gândul tău ii faci arborele genealogic dar răspunzi politicos , nu domn sef , se poate , prezent la datorie . Hai Gogule , o urgenta , ne compensam cumva , stai sef .
Bagi cardul , faci introducerile manual , gandeste tahograful , 9.02 pauza ..... La naiba , e ok sefu , acum pornim . Ai încotro ? Noroc ca mai ai restrictii rutiere , mai ai timp sa reflectezi , când a trecut saptamana ?
Mai o miuta , mai o septica , mai un chat cu ,, iubi ,, la wifi gratis la Mac , mâncare , dus , si seara te întrebi , oare se merita ? Oare e de mine soferia ? Oare am făcut pasul cel bun , oare procedez corect ?
Unde a ajuns soferia ?
Soferie ? Asta e birjareala !!!
O sa iti dai seama , si daca acum crezi ca poti face pasul , intra pe forum " Soferii.ro " , la rubrica începători si locuri de munca / oferte , fa o lista cu firmele care accepta începători si insista pe ele .
Ar mai fi multe de zis dar e târziu ....... Buna dimineața soferite si soferi !!! "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu