vineri, 13 august 2010

Miercuri

Dupa cum a ramas stabilit, de dimineata am mers la Pergine la descarcat, stabilimentul se deschide la ora 8.00, asa ca am profitat de o dimineata splendida, cafea si un corn cu miere, apoi gata cu huzureala....osu' la munca.....si am strans prelata cu ajutorul lui Giovanni, care imi tinea de urat......glumesc, descarca si el in acelasi loc.
Fuga mare dupa aceea in Camparta, ufffaaaa, aici era o liniste de mormant, strig, sun ...nimic,dupa vreo 5 min soseste si "omul mobil", era prin cariera cu un Fiat din '900 primavara, am ratat poza ca eram grabit, poate data viitoare.
De aici direct catre Cona pornesc.....spitalul cel nou de la Ferrara, dupa care tot prin aceeasi zona trebuie sa incarc maxibox-urile pentru transportul rosiilor, ca de , nu pot sa le incarc direct in remorca.

Drumul este acceptabil, trafic redus si controale triplate , in 5 km am gasit 3 patrule de la politia stradala...ufffaaaaa, astia nu au vacanta niciodata !
La spital ajung cum nu se poate mai rau, la pranz, cind nu este nimeni si soarele arde ca naiba......dar am un remediu ....clima dinozaurului......pe care si un pinguin ar invidia-o.

Intr-un final vin si cei de acolo, descarc in ultima parcare neamenajata, si o tai catre Ostellato, o comuna prin mijlocul campurilor ferarese, dar care ar putea concura cu cateva orasele de noi, cu case frumos colorate si multa verdeata in jur.
La locul cu pricina, seful de " trib" a uitat ca l-am avizat de sosire, si face pe " mortu' n papusoi ", numai ca el nu stie cu cine are de a face , paarchez camionul si pun mana pe telefon......sun la NATO, NASA,CIA,FBI....la Secu'...si dupa vreo 10 min primesc ok pentru incarcare .....numai ca ......trebuie sa merg la o un client al lor, aproape ....10 km in mijlocul campului.....mama vostra de banditi !

Ok, nu am ce face , merg acolo incarc si o iau usurel pe camp, adica pe sosea, dar tot pe camp......ca pe la noi prin Baragan, numai ca asfaltul este ca pe autostrada aia nou de la Cluj .

Pe seara ajung si eu la Solarolo, un sat de oameni muncitori , pe linga Imola, unde am mai fost si anul trecut,aici eram asteptat de Mirco, responsabilul cu incarcarea, un pusti simpatic si descurcaret, ne salutam si trag la "rampa", este deja tarziu......ufffaaaaa, o sa ajung la noapte la Merano.

Ok, cam 1,5 ore sint pe picior de plecare , mai fac un control de rutina al dinozaurului si ...on the road again !!!!
Pina la Merano trag cam in jur de 4 ore, cu viteza maxima admis si neadmisa, adica ceva de genul atacului de la Smardan, incepe si ploaia, si in sfarsit, pe la 22.30 intru in curtea fabrici Zipperle, unde gasesc aglomeratie ca la vama din Nadlag in zi de sarbatoare !
Fuga la cantar, acte si norocul meu , un coleg care pleca imi lasa un loc de parcare ca la "Senatul Romaniei", ultracentral si cu lumina la cap...heheheheh, deasupra cabinei.
Apoi fuga la bar, un sandwich si un nectar de piersici, un dus pe cinste si ...saibenpausen, cum zice neamtu' pina la 6 de dimineata, cand o sa intru la descarcat.

Joi

Noc,noc,noc,noc.....eeeeee, sint aici .....era omul meu, responsabilul cu descarcarea , care imi ura buna dimineata in stilul " da cu pumnu' s-auda nebunu' ".
Inca adormit , trag la rampa cu un ochi, Polifemul lui Ulise era mic copil, deschid obloanele pe partea dreapta, dupa care cam dupa 30 de minute trebuie sa inaintez cam 1m, cat sa trec de la un box, la altul.
Munca de chiulangiu, dar nu prea ai timp la dispozitie, cand sa zici hopa, fluiera ala din " prepeleac " sa muti bestia mai in fata.
Una peste alta, pe la 8 si jumatate eram gata, din nou la cantar, unde primesc ordinele de incarcare....in campanie nu mai depind de firma mea, sint direct controlat de nemti de la Zipperle, uffaaaaa....si au astia un sistem de inebunesti .
Ok, tot Solarolo, pun cap compas Trento si dau drumul la un country relaxant....intru prin garaj sa fac plinul,dupa care directia Imola , A22 si dupa aceea la Modena schimb macazul , intru pe A1 Bologna, si A14 Adriatica.

Timp record, intr-un program ajung la destinatie...uraaaaaaa, am nevoie de timp ca de aer, asa ca mai folosesc si metode neortodoxe pe camp, ca nu sta nimeni acolo sa controleze.

O gustarica la fata locului, si cu cateva glume timpul trece , incarc si o iau din loc......sper ca azi sa ajung mai devreme , dupa calcule cam pe la 21 trecute fix.
Trafic destul de linistit, pina la Modena ca de acolo ......gasesc pe "tata soferilor ".....neamt corect, care merge cu 80 km /h, imi cam strica programul si socoteala, dar am o rezerva de timp, asa ca voi ajunge pe muchie de cutit la destinatie.

Click - click cateva poze, este un apus superb si fac o halta la Trento , dupa care intru cu surle si trambite in fabrica lui nenea Hans., mai multe surle .....ca este iarasi aglomeratie .
Nelipsitul tur, la cantar, acte, semnaturi......ecuson, bocanci si sapcuta.....dusul salvator, masa de seara si un pic de relax la bar.....unde m-a salut cu un schimb intreg, dupa 4 ani .......te cunoaste lumea.....dupa cere fuguta la somnic , ca iar vine ala si bate in cabina.

A venit, pe la 1 noaptea, ca imi venea sa-l iau la bataie......dar cu calm si multa multa rabdare termin pe la 4 de dimineata, dupa cere trec din nou la somn......pauza este sfanta .....si m-a trezeste Gianluigi la 8 ......hai la cafea somnorila !!
Ploua la Imola, asa ca azi imi iau o minivacanta, las dinozaurul in garaj, are nevoie de intretinere la remorca, o perna de aer care sufla...si acasa in fuga mare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu