joi, 10 ianuarie 2013

Info Franta !




Incepând cu data de 20 aprilie, taxa de drum pentru autovehiculele de transport va intra în vigoare în Alsacia pentru ca apoi sa se aplice pe întreg teritoriul francez începând cu 20 iulie 2013.  


Potrivit IRU, taxa se va aplica tuturor autovehiculelor de transport marfuri, înmatriculate în Franta si în strainatate, care au masa totala maxim autorizata a ansamblului de autovehicule sau masa totala maxim autorizata cu încarcatura mai mare sau egala cu 3,5 tone (sau 12 tone pentru autovehiculele care fac obiectul taxei experimentale alsaciene). Aceasta taxa este perceputa chiar daca autovehiculul este încarcat sau gol, se refera de asemenea si la autovehiculele de transport utilizate pentru transportul profesionist, cât si pe cele utilizate în cont propriu.

Conform aceleiasi surse, sunt scutite de plata taxei autovehiculele care efectueaza servicii-cheie de interes public, precum si autovehiculele militare si cele care transporta materiale agricole. Autovehiculele de transport public si altele utilizate pentru transportul de persoane sunt de asemenea scutite de taxa pe autovehiculele de transport. 

Costul taxei va fi în medie de 12 centime pe kilometru. Aceasta cifra este o medie ponderata a tuturor categoriilor si claselor. Costul va varia functie de norma Euro a autovehiculului si în functie de numarul de axe.
Intrarea pe deplin in actiune a acestei norme  este prevazuta pentru 2014 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu