miercuri, 2 ianuarie 2013

Info Romania !



Obligatiile conducătorilor auto:
- Respectarea timpilor de conducere şi odihnă, conform legislatiei în vigoare.
- Înainte de a începe conducerea vehiculului, conducătorul auto îşi va introduce cardul în slotul ,,1”,diagrama in tahograful analogic.
- După introducerea cardului, conducătorul auto va introduce manual datele referitoare la activitătile neînregistrate automat, precum şi locatia de început al zilei de lucru (Tara, sau în cazul Spaniei regiunea).
- Utilizarea corectă a selectorului de activităti.
 Atentie: la oprirea vehiculului,
tahograful digital comută automat pe ,,Alte activităti” , timp care evident nu va fi considerat odihnă
- La controlul în trafic, conducătorul auto va prezenta cardul împreună cu diagramele tahograf dacă a condus vehicule cu tahograf analog, precum şi formularul de concediu (dacă este cazul), pentru întreaga perioadă de timp necesară conform legislatiei în vigoare.
- În cazul defectării echipamentului de înregistrare în timpul cursei, conducătorul auto îşi va înregistra manual activitătile pe verso-ul hârtiei de imprimantă,diagrama
- Este interzisă conducerea vehiculelor echipate cu tahograf digital fără a detine şi utiliza cardul de conducător auto.
- Este interzisă utilizarea unui card eliberat altei persoane. Se sanctionează cu amendă contraventională şi se retine cardul de către agentul de control.
- În situatia pierderii, furtului sau deteriorării cardului, conducătorul auto va depune în termen de 7 zile o cerere de înlocuire a acestuia, la sediul oricărei agentii ARR, însotită (după caz) de dovada declarării furtului.
Dacă un astfel de eveniment are loc în timpul efectuării unei curse, conducătorul auto va imprima câte un raport la începutul şi respectiv sfârşitul fiecărei zile, pe care îşi va înscrie numele în clar şi-l va semna; aceste rapoarte vor fi prezentate la solicitarea autoritătilor şi vor fi arhivate la sediul operatorului de transport.
 Dacă vehiculul este condus în echipaj, rapoartele vor fi imprimate la fiecare schimbare a şoferilor la postul de conducere.
- La expirarea cardului, conducătorul auto va depune cererea de reînnoire a acestuia cu cel putin 15 zile înainte de data expirării, în caz contrar va plăti tariful pentru o cartelă nouă.
- La ridicarea noii cartele, conducătorul auto va returna cardul vechi, în caz contrar va plăti tariful pentru o cartelă nouă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu