miercuri, 16 ianuarie 2013

Info Slovenia !

DARS, Compania de drumuri din Republica Slovenă, administrează în prezent 592,2 km de autostrăzi, 155 km drumuri de acces şi 31,2 km drumuri secundare. Harta secţiunilor de drum pentru care se aplică taxa rutieră este disponibilă la www.promet.si.
În Slovenia există două sisteme de taxare: vigneta se aplică vehiculelor sub 3,5 tone, în timp ce pentru vehiculele de peste 3,5 tone se aplică un sistem închis şi un sistem deschis de taxare.
Vehiculele de peste 3,5 tone, indiferent de greutatea remorcii, dispun de mai multe opţiuni în ceea ce priveşte modalitatea de plată a taxei rutiere.
Pe drumurile pentru care se aplică sistemul de taxare rutieră, punctul de taxare reprezintă în mod simultan un punct de intrare şi unul de ieşire, iar tariful de taxare depinde de distanţa calculată şi nu de distanţa acoperită efectiv. Taxa se plăteşte doar la trecerea prin staţia de taxare. Taxa rutieră aplicabilă în Slovenia pentru vehiculele de peste 3,5 tone se plăteşte direct cu Multicard la staţiile de taxare, folosind modalitatea de plată pre-paid.
Pentru modul de plată pre-paid, dispozitivul electronic trebuie să conţină o sumă suficientă de bani plătită în avans din care sistemul să extragă, la trecerea prin punctul de taxare, tariful de taxare corespunzător.n sistemul închis de taxare, utilizatorul intră pe autostradă pe la o staţie de taxare şi achită taxa în momentul în care părăseşte autostrada şi trece pe la o altă staţie de taxare. Tariful de taxare depinde de distanţa parcursă.
Sistemul închis de taxare a fost conceput pentru plata taxelor rutiere aplicabile vehiculelor de peste 3,5 tone. Taxa rutieră poate fi plătită direct cu Multicard la staţia de taxare de la ieşirea de pe autostradă.
Tunelul Karavanke (tunelul Karawanken în Austria) este inclus în autostrada A11, are o lungime de 7864m şi se termină în Austria.
Taxa pentru utilizarea tunelului Karavanke din Slovenia poate fi plătită direct cu Multicard.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu