marți, 15 ianuarie 2013

Info Germania !









Ca urmare a aşezării în inima Europei, Germania a devenit platforma circulaţiei internaţionale a autocamioanelor. Mii de autocamioane din întreaga Europă traversează ţara, în special pe autostrăzi. Transportul de mărfuri aflat în permanentă dezvoltare duce la solicitarea semnificativă a drumurilor şi necesită investiţii pentru menţinere şi construire.

Pentru a distribui costurile aferente în funcţie de cauză, Guvernul Germaniei a introdus în ianuarie 2005 o taxă rutieră de traseu pentru toate autocamioanele autohtone şi străine cu o greutate totală admisă de la 12 tone.
În cadrul unui Parteneriat Public Privat, Toll Collect, angajat de Republica Federală Germania, a conceput şi a dezvoltat un sistem de taxare rutieră, care pentru prima dată îmbină pe plan mondial tehnica localizării prin satelit cu o tehnologie modernă a telefoniei mobile în cadrul unui sistem. Taxele se calculează – în mod diferit faţă de utilizarea rovignetelor – în funcţie de kilometrii parcurşi pe traseele cu obligaţie de plată a taxei rutiere, de numărul punţilor şi de clasa de noxe. Astfel, fiecare plăteşte pentru kilometrii real parcurşi – corect şi cinstit.
Toll Collect a creat un sistem, care nu împiedică fluxul circulaţiei în timpul perceperii taxei rutiere. Spre deosebire de alte sisteme tradiţionale de taxare rutiere, tehnologia inovatoare nu presupune nici reducerea vitezei de circulaţie, nici oprirea autovehiculelor sau obligaţia acestora de a folosi o anumită bandă de circulaţie. Astfel s-a reuşit configurarea modernă şi flexibilă a perceperii taxei rutiere pentru companiile de transport germane şi europene. În plus, sistemul Toll Collect a fost astfel configurat, încât acesta suportă şi alte sisteme de taxare rutieră. În septembrie 2011, împreună cu ASFINAG, administratorul austriac de taxă rutieră, s-a organizat serviciul TOLL2GO. Cu TOLL2GO, taxa rutieră se poate percepe şi în Austria pentru camioane cu o greutate de la 12 tone, prin intermediul aparatului integrat de bord din autocamion.
Începând cu 1.08.2012, taxa rutieră de camion se extinde pe aproximativ 1.000 kilometri de străzi federale cu patru benzi, construite asemănător autostrăzilor şi conectate la o autostradă federală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu