luni, 20 decembrie 2010

Dupa un sfarsit de saptamina destul de linistit....cumparaturi,o tura prin oras...ploaie si timp de ...beeeppppp...nu as fii crezut ca se pot intampla un sac de chestii in saptamina Craciunului...care din alba a devenit neagra....un pic de nervi...un pic de la carbune !
Da sa incep cu inceputul

Luni

De dimineata am de facut o livrare la Laives,grinzile de beton precomprimat...deja am invat lectia,ajung,trag in parcare,fug la o cafea pina imi vine randul,dar azi este diferit,din cauza conditiilor meteo,cursele se schimba ca la bursa actiunile.....Verona,Cortina....vin si se duc...ramin sa fac o cursa locala cu un alt camion,intre timp las semiremorca la Self si tractorul la Volvo,una pentru a fii incarcata,iar Dino pt o revizie scurta.

Trag o fuga acasa pentru pranz,dupa care fuguta la Mezzocoronna....descarc zirconiul....si iar fuga la Cembra,unde incarc porfir pentru ...colegu'....ca nu stiu cine merge cu camionul asta...titularul este deja la plaja in Santo Domingo !

Fac o scurta pauza .....Ida si Marco sint prezenti pentru emisiune.....dau in stinga si in dreapta impotriva celor care vorbesc de rau camionisti...in special in aceste zile de foc...sau de zapada si ajung in garaj linistit.
Linistit si nu prea....la Volvo inca nu au terminat cu Dino,sper ca nu au montat un reactor sub cabina....si pe inserate cuplez semiremorca si plec catre Milano,asa mai economisesc timp pt maine .
Zona de seviciu Brianza, la portile orasului....gasesc locul meu liber...si dupa cina si un film dau stingerea pina maine dimineata.


Marti .

Ora 6.00,suna ceasul...uffaaaaa,ca un urs morocanos cobor din pat si incep sa m-a imbrac ,trec la volan si ca de obicei inainte de a termina cu tabietul matinal,dau sa pornesc bestia.....insa surpizaaaaaaaaaaaaa......hrrrrrrrrrr....mrrrrrrrrrrrr......wwwwwrrrrrrrrr...si nimc ,animalu' nu vrea sa porneasca, normal , nu avea curent suficient....beppppppppp in toate limbile de circulatie din lume,ma rog cate cunosc eu !

Dupa ce epuizez injuraturile,cobor din cabina in cautare de ajutor....insa sint slabe sperante, numai polonezi,cehi,nemti si alte natii pe linga mine....sefu' imi trimite un amic cu cabluri, gasesc un conational,cu un Daf de Bihor,insa fara succes,cablul este intrerupt....beeepppp,si pina la urma renunt si cer ajutor la Europ Assistance,cu care avem conventia ptr interventie,care imi trimite un leusor.... a se citi Atego....traiesc momentul de rusine....leusorul care porneste bestia !!!!!

Dupa 3 ore de chin,o iau din loc,cu speranta ca pot ajunge imediat la destinatie,si odata descarcat fierul, sa plec catre Genova,insa azi zeii si-au intors shimbat ideiile....trebuie sa indur canoanele cine stie cui ....vre-un sfant necunoscut poate !
Dupa 2 ore de trafic infernal ,reusesc sa parcurg 25 km...urrraaaaaaa,si ajung la destinatie ....11.00,iar la miezul zilei se stie...pauza de masa !

Asa ca treeebuie sa am multa rabdare azi,pregatesc un mic dejun intarziat,combinat cu un pranz anticipat,plus o cana mare de ceai fierbinte si 2 ore de somn....reteta de succes !
Pe seara sint in drum catre Genova, de la dispecerat mi se comunica ca incarc maine dimineata,asa ca parcurg tot drumul relaxat.

In port nu mai misca nimeni la ora cindam ajuns eu,asa ca parchez pe banda de intrare la cantar,dupa o Scanie ,si imediat dupa mine ajunge un Volvo....o sa am companie in seara asta .
Parca dupa necazurile matinale,cineva mi-a trimis un coleg sa m-a inveseleasca.....caci impreuna cu cei doi petrec o seara pe cinste.

Pentru inceput cautam o carciuma ceva pentru cina,si dupa un tur pe stradutele din jurul portului,gasim ceva pe gustul nostru...mincarea buna,destula,si de pret
nu mai vorbesc ...asa ca la un pahar de vin petrecm cateva ore placute.

Un comentariu: