sâmbătă, 18 decembrie 2010

Zapada in Europa !!!



Valul de ger care a lovit Europa Centrală în câteva zile a traversat Alpii şi afectează întreaga peninsulă. A început de pe coasta Adriaticii, pe 16 decembrie a fost un inconvenient major pentru traficul de pe autostrada A 14. Astăzi a afectat, de asemenea, partea de vest, de la nord la sud, provocând întârzieri severe în toate modurile de transport.

Situaţia cea mai gravă din cauza faptului că ieri, de-a lungul principalelor statale Adriatice: datorită închiderii autostrazi A14 ,vehiculelor mai grele şi deviaţia acestora în în Marche şi Abruzzo, mai multe camioane s-au blocat pentru câteva ore. La Fano , Apărare Civilă a intervenit, de asemenea, să aducă elemente de confort pentru şoferii de camioane.

Decizia de eliberare a traficului de vehiculelor grele de pe autostrada a determinat protestul sindicatului din Pesaro ,FITA-CNA: "Prin aceasta, Autostrada A 14 a pasat problema la administraţia publică locală şi a cetăţenilor din oraşele de-a lungul coastei Această acţiune nu este justificată, deoarece personalul de exploatare autostrada, si echipamentul poate degaja drumul de zăpadă într-un timp scurt, în timp ce multe localităţi nu au acelaşi echipament. "În acest sens, CNA-Fita anunţă că va trimite o notă oficială de protest la Ministerul Transporturilor.

În ciuda acestor cazuri, Italia nu este confruntă în prezent cu blocaje de trafic pe care au paralizat câteva zile în Franţa, în cazul în care chiar şi astăzi sunt încă sute de vehiculele grele de-a lungul autostrăzilor din nord-est. Acesta a fost redeschis pe partea franceză a Mont Blanc. În Belgia, autostrăzi şi drumuri unele sunt încă în afara limitelor pentru vehiculele grele. Grele situaţia din Marea Britanie, unde ieri ministrul Transporturilor Scoţia a prezentat demisia din cauza problemelor cauzate de zăpadă. În ţară au fost închise, de asemenea, unele aeroporturi şi există întârzieri grele pe linia de cale ferată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu