duminică, 14 februarie 2010

Hoinar prin Italia !!!

Asa cum am promis,in week-end voi face un rezumat turistic ,care va avea numele " Hoinar prin Italia " la care puteti participa si voi,prin comentarii !
Vom incepe cu doua orase :
-Este ,provincia Rovigo
-Naturno,provincia Bolzano

ESTE/RO


Oraşul Este, situat pe versantul sudic al colinelor Euganee, este situat la 32 de km de Padova şi 24 din Rovigo. Acesta este accesibil de autostrada (A13 Bologna-Padova), iesirea Monselice şi luând drumul regional ss 10 spre Mantova. Oraşul Este este locuit din cele mai vechi timpuri: încă din perioada de epoca fierului, de fapt, a fost " casa" principala al anticului Veneto. Mai târziu, în secolul al III-II î.Hr., Este şi tot Veneto a devenit o colonie romană.


Capata acest nume de la familia Este,nobili de origini lombarde,care stapineste teritoriul intre ani 1056 e il 1239.
Nobili din Ferrara (1240-1598), oras unit cu Vaticanul isi extinde influenta si asupra estensilor,Modena si Reggio Emilia 1288-1796,influenta ce a tinut pina 1859 dupa unirea cu casa d'Asburgo.

Principala atractie este Castelul Carrara, construit în jurul anului 1339 pe cenuşa orasului Este, sus pe deal ,unde se pastreaza in forma actuala,zidurile de centura,construite pentru a forma un poligon înconjurat de turnuri la intervale regulate, iar in interior se gaseste castelul, astazi restaurat.Curtea interioara a castelului este transformat într-o gradina publica.
Activitatile de baza in zona sint, agricultura,industria,comertul,artizanatul,turismul.


Naturno /BZ



Orasul Naturno este situat in val Venosta, atestat in jurul anilor 1109,este un mic orasel de munte,curat si frumos ,renumit pt turismul montan si agriturism, dar si prin cultivarea merelor marca "Marlene"
Se ajunge pe ss 38 ,din directie Bolzano,trecand prin vecinatatea orasului Merano,axa rutiera care leaga Italia cu Austria/Elvetia si Germania !
Acestea sint activitatile de baza a populatiei,marea majoritate de limba germana.


Mere, kiwi, smochine, cirese, pere,toate acestea se cultiva pina aproape 900 m altitudine,avand parte de o clima temperata si ploi putine.


Ca atractie turistica va semnalez castelul cu acelasi nume,dar si o multitudine de alte activitati sportive.

Localurile din zona va ofera produsele tradizionale, totul bine servit cu un vin de calitate, eeeee !!!



Cam atit pentru saptamina aceasta, va urez o duminica placuta si astept in weekend-ul urmator !

2 comentarii: