duminică, 21 februarie 2010

Hoinar prin Italia !!!

Astazi visitam Bressanone /BZ


Bressanone sau Brixen, in limba germana, este un oraş de 20512 de locuitori din Italia de nord-est,în provincia autonomă Bolzano - Tirolul de Sud, regiunea Autonoma Trentino-Tirolul de Sud. Acesta este capitala istorică, artistica, culturala, economica, sociala şi administrativa ale vaii Isarco.



Este cel mai vechi oraş din regiune Tirol, a fost fondata in 901, cu mult timp înainte a fii fost făcut judeţ. Pe parcursul secolelor a fost sub dominaţie ecleziastice (Prinţul Episcop de Brixen).Impreuna cu Bolzano,Bresanone formeaza una din zonele turistice renumite in Europa, zona care apoi se prelungeste cu valea Inn-ului / Insbruck - Austria.


Sfinţii patroni ai oraşului sunt episcopii Albuino si Ingenuino (patronii împotriva secetei), care se serbeaza pe 5 februarie iar relicvele lor sunt conservate în catedrala din Bressanone.
Printre cei mai renumiti oaspeti ai zonei,se numara si Papa Benedetto XVI-lea


Orasul are ca principala sursa de venituri, turismul, dar industria a recuperat si in ultimii ani numeroase filiale ale unor firme germanice au fost deschise.
Targul de Craciun, este renumit si impreuna cu partia de schi de la Plose,fac din Bresanone un oras cautat de turisti.

Bressanone pentru poziţia sa geografică strategică a fost întotdeauna printre liniile de comunicatie Brennero / Brenner (Val d'Isarco) şi Dobbiaco (Val Pusteria).
De asemenea importanta este si linia de cale ferata in directie Brennero -Insbruck , plus linia de cale ferată spre Dobbiaco, val Pusteria,
La Bressanone se mai poate ajunge pe DN 12 Abetone del Brennero şi ruta de stat 49 val Pusteria.
Daca sinte-ti in trecere nu ratati zona Bresanone, o sa ramineti cu amintiri de neuitat.!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu