sâmbătă, 18 februarie 2012

Fiecare picatura conteaza !




Cursurile de instruire pentru şoferi conduc la creşterea profitabilităţii
combustibilul este unul dintre principalele costuri pentru transportatorii europeni, reprezentând aproape o treime din cheltuielile totale de exploatare. dar este, de asemenea, un cost care poate fi uşor influenţat. cu instruirea corespunzătoare, un şofer poate reduce consumul de combustibil cu până la şapte procente şi îl poate menţine la acest nivel.

Condusul economic – un capitol important al cursurilor de instruire Stilul de condus al şoferului este parametrul cu cel mai mare impact asupra consumului de combustibil. De aceea, cursul despre condusul eficient este un element important al programului Volvo Trucks de instruire pentru şoferi, în cadrul căruia aceştia învaţă să conducă economic şi să utilizeze corect caracteristicile autocamionului şi diferite funcţii suplimentare. Cursul poate fi structurat astfel încât să se concentreze pe activităţi de transport de cursă lungă, aplicaţii în construcţii sau trafic urban, pentru a se adapta nevoilor şi cerinţelor participanţilor.

Rezultatele nu vor întârzia să apară În Europa, 15.000 de şoferi din 25 de ţări au participat deja la programul Volvo Trucks de instruire pentru şoferi. Cursul despre condusul eficient durează o zi. Pentru unii şoferi, acest curs este suficient pentru a reduce consumul de combustibil cu până la 15 procente, deşi astfel de economii nu sunt foarte frecvente. Un obiectiv realist este reducerea consumului cu şapte procente.

Dacă poate fi masurat, poate fi şi redus este uşor să revii la vechile obiceiuri. După un timp, mulţi şoferi revin la cifrele de consum pe care le înregistrau înaintea cursului. Din acest motiv, monitorizarea continuă este esenţială. Instruirea continuă a şoferilor, împreună cu sistemul informaţional de transport Volvo Dynafleet, s-au dovedit a fi o combinaţie performantă.

Cu ajutorul Dynafleet, firmele de transport pot obţine rapoarte periodice privind consumul de combustibil al vehiculelor. Multe companii de transport preferă să organizeze cursuri interne de instruire pentru şoferi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu