sâmbătă, 18 februarie 2012

„ Toata lumea are de caştigat ”



„Toată lumea are de caştigat”...asa declara petronul firmei olandeze,care se gindeste la sanatatea angajatilor sai .

Firma olandeză de transport Nijhof-Wassink şi-a dat seama de importanţa acţiunilor preventive pe probleme de sănătate. Compania le permite angajaţilor să participe la un program de sănătate care se concentrează pe un stil de viaţă mai sănătos şi obţine în schimb şoferi mai sănătoşi.

„Toată lumea are de câştigat, pentru că şoferul este mai sănătos şi mai activ, iar noi ne reducem costurile”, explică Jogé Nijhof, coproprietar al Nijhof-Wassink.
Programul preventiv pentru sănătate este derulat în colaborare cu Oude Vrielink Health Management, o firmă de consultanţă specializată în acest domeniu. Experţii din cadrul acesteia stabilesc un program potrivit nevoilor individuale ale fiecărui angajat şi fiecare participant are un instructor personal. Este vorba de fapt de a ajuta şoferul să-şi modifice stilul de viaţă, prin prezentarea unei alternative în ceea ce priveşte regimul alimentar şi sportul.
„Mulţi consideră că este greu să-ţi modifici stilul de viaţă. Totuşi, simplul fapt de a le spune şoferilor cât de uşor este să mănânce mai sănătos şi să facă mai mult sport este
o bună sursă de inspiraţie pentru ei. Este vorba de sugestii extrem de simple, cum ar fi pregătirea unui mic dejun corespunzător. Mulţi nu fac acest lucru, dar de regulă le spunem că este ca şi cum ai alimenta autocamionul. În acelaşi fel trebuie să-i furnizăm organismului energia necesară pentru a putea rezista”, ne spune Jogé Nijhof.
Este convinsă că investiţia în programul de sănătate va fi benefică pe termen lung pentru companie.
„Câştigăm şi pentru că angajaţii îşi iau mai rar concedii medicale. O zi de concediu medical ne costă foarte mult şi banii aceia i-am putea cheltui pe instruire. Dacă angajaţii sunt satisfăcuţi, totul funcţionează mult mai eficient. Este foarte simplu.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu