joi, 14 ianuarie 2010

O tura prin Toscana

Ieri seara am dormit la Castelfiorentino, b&b "dinozauru" , noapte linistita desteptarea la 7.15.....heheheh, se poate si fara sa fi inginer, o tura la baie !!??...adica bidonul de apa, brrrr..tot rece.
Wroooommmm,pornesc si fac un control de rutina, lumini,gume,busonul de la rezervor, ca de, nu se stie niciodata, si pornesc catre Firenze, unde trebuie sa incarc ciment refractar.

In 30 de minute e totul ok,ies din fabrica si pun cap-compass Bologna, sper sa ajung fara evenimente....sper !!!

Soare ,frumos 7-8 grade trafic normal, sau aparent normal, nu se poate depasii si am o scanie neagra in fata, care da numerele la loto,65,70,76,80,60,77...etc, cred ca e incarcat bine,asta e mergem in ritmul lui, pe statie e deja revolutie,din cauza scaniei, reduc din volum si pun un cd country , macar asa ma mai relaxez un pic.
Intr-un buzunar, " pufetti " cu un sofer, care are pb si cu camionul, zic " doamne-fereste " si trec mai departe

Piano, piano ajungem in varful trecatorii, si incepem sa coborim, schimbare de timp, ceata, umezeala, 4 grade....brrr ,ce bine e prin insule, aveam sa aflu mai tarziu de cutremurul di Haiti, vai de ei !!
Ala cu scania merge tot asa prost, si bineinteles pina la sfarsitul restrictiiei mai sint km buni.

Imediat cum am posibilitatea il"suflu" si cind trec pe linga cabina......neagra pe afara, neagra si pe inauntru, era un sofer de culoare, ma priveste un pic stanjenit,eu il salut si pe aici tie drumul, Bologna-Modena, rutina si plictiseala, trec pe radio sa mai ascult o gluma,o melodie noua.
Intru pe Brennero, fac o poza ..

...si inca una...

...si pina la parcarea " Po est" merg linistit, ies din autostrada, gasesc imediat un loc liber, o tura cu pistolul cu aer prin cabina, sters praful , care lipseste, dar asta e ritualul, si intru in Autogrill, comand paste, doua feluri, adica biss, peste la gratar, legume fierte, ananas si cafea, si cu furculita in mana si ochii pe sky 24 news aflu de tragedia din Haiti.
Satul ca un lup dupa ce a trecut pe la stina, ies afara si surpriza, gasesc monstru asta negru ,ufffa iar negru, si incep sa trag la poze......surprizaaaaa, dupa prima, nokia moare , bateria descarcata, bravos mister,zic eu, gasesti un american si te predai imediat.

De aici si pina la punctul de descarcare, Buzzi Unicem/Riva del Garda, decurge totul normal, descarc beau o cafea, glumesc un pic cu un amic...
.. urc in camion si plec catre Trento, intre timp erau venite si ordinele pt maine,Bologna/Piacenza/Trento,ok imi spun si ajung in Camparta, incarc iar la coborire intilnesc pe Dodo,plecam la 4 zice el, ok,multumit ca am companie maine intru in garaj,motorina,dispecer,trag dinozauru' la spalat si plec acasa multumit.....pe maine !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu