vineri, 1 octombrie 2010

Joi de dimineata as mai fi dormit un pic , dar telefonul ala suna ca un disperat,asa ca jos din pat, ajung in baie ca un robot teleghidat....brrrrrrrrrrr,ce uda e apa asta....apoi imbracatul devine un chin,sint inca adormit...ufffaaa,asa ca pina in garaj merg atent ....pisica neagra umbla peste tot !
In garaj eram ateptat de Nicu,mergem impreuna la Trieste, schimb diagrama,setez navigatoru' si inainte cu cintec .
Pina la Feltre totul este ok,acolo oprim pentru micul dejun....pe la 5.30.....cam matinal,dar trebuie sa maninc ceva de dimineata,altfel cine il tine in frau pe dinozaur .
Rasaritul m-a prinde undeva pe linga Monfalcone,in coada pentru un accident,deja au inceput cu noaptea in cap ,cine stie pina la noapte cate se vor mai intampla.

La Trieste ,trafic infernal, semafoare,pietoni,biciclete....un balamuc semiorganizat.....si eu trebuie sa parcurg aproape toata zona centrala pentru a ajunge la " gara mare ",unde trebuie livrat balastul,piatra sparta pentru calea ferata !

Pauza dupa descarcare,dupa care m-a deplasez in portul Monfalcone,trebuie sa incarc granit pentru un client in zona Brescia ,dupa care daca mai am timp,un retur in zona Montichiari .
Cine stie insa cum va decurge ziua,in port reusesc sa incarc inainte de pranz,il intalnesc si pe GianLuigi,are insa nenoroc, trebuie sa astepte vamesul,are o incarcatura cu control vizual.....am rasuflat usurat ca a "incasat-o" el.
Actele sint gata,fac o poza pentru albumul de familie, si o iau din loc,pina la Brescia este inca multa cale de facut,si traficul nu este promitator.

Noroc ca imi vine in minte sa dau un telefon , clientul raspunde prompt,numai ca el m-a asteapta maine dimineata, locul de descarcare este in centrul unui mici comune,iar eu la 16.00 cu dinozaurul nu prea am sanse sa intru.....uraaaaaa, salvat de telefon.....asa ca totul este lasat pentru maine iar eu pot dormi linistit la Brescia ,in aria de serviciu ValTrompia.
Ordine si munca de birou,pun totul la punct pentru maine,cina si un film romanesc la televizor,apoi odihna binemeritata.

Vineri dimineata,desteptarea la ora 6.30,controlul de rutina,apa este rece si in canistra, apoi imi pun in miscare amicul ,ies din autostrada si intalnesc responsabilul de santier,avizat 5 minute inainte .
Avea dreptate tipu',nu intram decat cu militia.....stanga 90 grade, dreapta la fel, 300m drept, dreapta 90 grade,apoi un marche arrier de vreo 300 m,cu o curba de 90 la stanga......traseu bun pentru examenul de permis......fara probleme insa,trafic nu este iar dimineata intarzie, asa ca poze ...ioc, poate alta data.
Incerc sa nu fac prea mare zgomot,piatra cubica este de groaza la descarcare,provoaca un zgomot insuportabil, ceva de genul unei case care se prabuseste la un cutremur,infiorator.

Dupa operatiune,plec catre Montichiari, unde incarc pavele de ciment,biscuiti aia autoblocanti....si in 30 de minute sint deja pe piciorde plecare,dupa ce multumesc omului-mobil pentru incarcatura,un negru de treaba care isi face meseria cu simt de raspundere.
Dupa Peschiera simt ca foamea incepe sa 'muste" asa ca in prima parcare opresc pentru micul dejun,ceai ,biscuiti,miere,si un sandwich format A5......plus o cafea la bar!
La descarcare am parte de o surpriza neplacuta,visuala......in parcare se gaseste o semiremorca care a luat foc......sau a fost incendiata intentionat.....a unui transportator din zona ,pe care il cunosc personal....nu este o imagine prea placuta .

Astazi sper sa reusesc sa fac o zi scurta, mai am o livrare rapida la un client,apoi urc la lagoSanto,in val di Cembra,unde incarc pentru Rimini, cu livrare luni dimineata.

Poze si iar poze, toamna a sosit si pe aici, si frunzele incep sa se coloreze de aramiu....frumos peisaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu