miercuri, 29 septembrie 2010

luni

Pic...pic....pic...pic, ufffaaaaa,ploua din nou si eu am parcat camionul afara,incarcat cu scandura nebunului ala .....sa vezi ce scandal o sa am la livrare .
Cam asa gindeam luni dimineata in timp ce faceam o echipare la batu' de chibrit.....serviciul militar la graniceri si-a lasat amprenta pentru toata viata.....ajung in garaj,fac un tur si constat ca nu este asa grav ,asa ca o iau din loc catre Bologna,unde am prima descarcare...pe la Mantova mai incasez o portie zdravana de apa de ploaie si ajung la San Lazzaro odata cu soarele,un rasarit cam timid printre nori cenusii.

Gasesc imediat adresa clientului,grazie Ugo, si trag direct in strada, curtea este prea mica pentru dinozaur, asa ca se pun semnale de avizare a traficului,si osul la munca.....nu eu,omul mobil de la firma respectiva .

Gata,am scapat fara urecheala.....au fost intelegatori,de aici reintru in autostrada A13,in directia Faenza,unde ies catre Modigliana,un satuc de deal,cu o panorama de vis ,inconjurat de colinele de argila,vita de vie,kiwi si livezi de meri si caisi.

O zona mica industriala,unde clientul meu are un mic atelier de prelucrarea lemnului,fac cunostinta cu un labrador destul de mare, care dupa cateva secunde a decis ca sint ok,asa ca ne jucam putin,cat timp stapinul sau descarca camionul.

Dupa acte,semnaturi si salutari, cobor catre Forli,si apoi catre Ravenna,strada normala ,cu trafic destul de agitat,dar ajung in port in timp util, repede fac intrarea,imi iau cardul de acces,si ajung la biroul de expeditie,cantarul si fuga fuga din nou ca poate reusesc sa incarc inainte de pauza de masa.

Zis si facut,acopar boxpaleti cu plasa de protectie, si la 13.00 sint deja din nou in parcarea externa,mai bine de atit nici ca se putea.

Pauza de masa,o cafea la bar si ....on the road again ....directia Asti, sau unde voi ajunge cu orele de condus.....cat mai aproape as vrea eu...decid insa sa nu fortez mana destinului !!!
Timpul este din ce in ce mai frumos,soare si cald,iar la ora 17,Radio IN BLU isi face aparitia....intalnirea saptaminala deja la a doua etapa....la cat mai multe !!!
Dupa interviu ,ajung in sfarsit la Stradella,in parcarea unde o sa innoptez, si dupa cum azi am avut parte doar de surprize placute....gasesc si flota de la Aprilia,camioanele care transporta motocicletele plus motorhome-urile .....super !

Poze si iar poze,dupa care trec direct la bucatarie,cina si in casa la televizor.....maine am de facut cateva sute de km doar de nationale pe colinele astigiano-cuneze...asa ca am nevoie de odihna .

marti

O noapte linistita si fara vise.....cam rece de dimineata, dar este un aer curat de campie, reintru in autostrada pina la Asti ,unde ies si o iau peste deal,la toate modurile,vreo 35-40 de km ,de urcare si coborare pe colinele pline de vita de vie,zona Langhe,renumita pentru vinurile din zona....mmmmmmmmmmm.....eeeu stiuuuuu !!!!

Ajung in centrul comunei Santo Stefano,nu am crezut ieri cand am vorbit cu responsabilul....mergi pina ajungi in centru,si pe stanga gasesti magazinul nostru.
Cam in avans cu 30 de minute,dar profit si intru la o cafea intr-un mic bar din apropiere....buna o cafea fierbinte si aromata,iti pune un pic sangele in miscare .
Dupa descarcare sint nevoit sa continui odiseea pe strazile colinare,tot printre plantatii de vita de vie si satuce pe jumatate adormite.

De cum ajung mai la " campie "...opresc in prima parcare si pun de un ceai,si o gustare pe cinste ....eeeeeee,deja imi era foame ,dupa care imi continui drumul catre Cavour,o alta zona frumoasa si renumita din provincia Cuneo.

Lucratorii chinezi sint deja pe picior de plecare...foamea se manifesta la fel in toate limbile,iar pauza de masa este un drept al tuturor .
Incarcatura sistemata,documente in regula .... ok,din nou la drum !

Nu ajung nici in seara asta acasa ,asa ca decid sa imi fragmentez traseul,am nevoie de cateva baterii pentru difuzorul de parfurm,o cafea postmeridiana...si un tur de orizont la un magazin cu farafsticuri soferesti,dupa care parchez la "Piloto",un restaurant linga Peschiera,cu o parcare destul de mare,sper sa gasesc cateva camioane interesante !

Parchez linga un camion cu numere de Germania,soferul este un tip mucalit,vorbeste binisor italiana,asa ca am si companie in seara asta.
O masa pe cinste,vreo doua ore de povesti cu neamtu',dupa care pornesc webasto-ul,este destul de rece ,si trec la somnic...aaaaaaa,am uitat de Cornel,a venit destul de tarziu de la Genova,asa ca l-am lasat sa se descurce singur !


miercuri

Desteptarea de dimineata...uffaaaaa,este a treia cu acelasi program,dar in seara asta ajun acasa,asa ca uit de tot si pornesc motorul ...wroooooommmmmmmmm, un control de rutina si las repede parcarea,inca sint colegi care dorm ,si este pacat sa deranjez somnul altora.
Un popas in garaj , mai am nevoie si de motorina din cand in cand,dupa care imi setez pilotul automat pe destinatia San Vigillio.....era bun acum modelul ala de Volvo spatial,el merge si eu dorm.....dar sper sa ajung sa il conduc intr-o buna zi,imi cer scuze in fata dinozaurului pt ca il tradez cu unu' virtual si las A22 la Bressanone,dupa ce Gino Maffei,un coleg independent m-a asigura ca iesirea este "curata".

Rasare soarele, iar la munte este un spectacol,click,click,fotograma dupa fotograma,ajung la destinatie destul de repede.....si cu 2 manevre descarc piatra de Luserna,demontez lanturile si tiranti laterali,mai fac o poza si cu parere de rau las minunea aia de orasel .

Din nou in A22,foamea isi face prezenta.....asa ca semnalizez dreapta si ies in prima parcare,trebuia sa facsi pauza intermediara, asa ca impusc doi iepuri cu o lovitura .
Astazi mai trebuie sa fac o cursa de la Novaledo la Ziano di Fiemme,tot la munte ,si tot pe stradute pierdute printre brazi si stanci....bucuria mea !
Granit prelucrat ,frumos la vedere,nu foarte scump si rezistent la intemperii....insa pentru al livra la client am de urcat destul de mult,iar Valfloriana este frumoasa toamna,ca de Val di Fiemme nici nu mai vorbesc.....o sa pun link-urile agentiilor de turism din zona...poate ,poate va vine vreo idee !

Pina la Ziano,nici o problema,insa pentru descarcare am de intrat intr-o zona de padure,macadam si balti de la ultima ploaie .....ufffaaaaa,am transformat Volvo-ul intr-un off-roader.

Intre timp sosesc ordinele pentru maine,Trieste cu retur in zona Brescia....hmmmm,nu este rau deloc,termin saptamina bine...sper.

Pina la Camparta trag o cursa contacronometru,intalnesc si politisti municipali,noroc ca erau ocupati,parchez cu plinul facut,salutari tuturor si o iau catre casa......o baie si o cina cu ai mei este tot ce imi doresc .
Imi doresc eu si un semn cat de mic de la cineva.....insa ochii care nu se vad .....!!!
Noapte buna tuturor !

Un comentariu:

  1. "Imi doresc eu si un semn cat de mic de la cineva.....insa ochii care nu se vad .....!!!"

    Ai grija sa nu vada nasa ce ai scris :D !!!

    RăspundețiȘtergere