duminică, 7 martie 2010

Hoinar prin Italia !!!

Astazi hoinarim prin Merano / BZ

Situat in provincia de Bolzano,regiunea Trentino - AltoAdige, Merano / Meran in limba germana, este al doilea oras ca marime dupa Bolzano.


Este inconjurat de munti cu inaltimi variabile intre 1500-3335 m, si se gaseste la incrucisarea a patru vai importante,la Val Venosta, la Val Passiria, la Val d'Adige e la Val d'Ultimo.


Traversat de raul Passirio care se varsa in Adige, se gaseste la picioarele Grupului montan Tessa (fino a 3.480 m s.l.m.,frontiera cu Austria) si podisul del Salto (pina la 2.800).

Clima este temperata, calduta iarna si toamna, iar verile destul de calduroase, dar muntii din apropiere protejeaza cu racoarea ghetarilor.

Turismul si agricultura sint printre principalele activitati in zona.
Merele Marlene, marca recunoscuta originala, si muntii cu zapada permanenta, fac din Merano o tinta pentru toata Europa.

Nu uitati ca la Merano insasi printesa Sissi( Elisabetta d'Austria ,regina imperiului Austro-Ungar ) venea pentru cure cu apa minerala si relaxare, Merano pina in 1918 a facut parte intergranta din Austria.

Ca arhitectura orasul este o imbinare intre vechi si nou, si te poarta cu gandul la Brasovul nostru, dar la distanta de ani lumina in privinta organizarii serviciilor si curatenia desavarsita.

Parcurile verzi si Hipodromul sint alte locuri interesante in Merano, precum si gradina botanica a castelului Trauttmansdorff ,o minunatie in perioada de primavara, dar si in tot cursul anului, beneficiind de ample sere.
Pentru cazare,Merano dispune de o vasta retea de hoteluri si pensiuni, iar pe colinele din jur o multime de vile in regim de agriturism va asteapta a va petrece timpul liber.

Si daca ati obosit Termele va stau la dispozitie,cu piscina termala in aer liber , baie turca, gheizer si diverse programe de relaxare - odihna, masaj si recuperare fizica.


Bucataria meraneza este un mix intre retetele austriece si cele italiene, nu lipsesc renumiti " meraner wurstel" cu varza si bere,sau cu salata de cartofi,strudel cu mere sau fructe de padure, lichioruri de tot felul,tortul Sacher, si vinuri renumite din zona,fructe de sezon si inghetata le discretie.

Si cum activitatile sociale nu lipsesc din Merano, va semnalez in perioada 5, 6, 7 si 8 novembre 2010 in palatul Kurhaus a 19-a editie Merano WineFestival !
Iar in luna decembrie nelipsitul targ de Craciun, renumit in toata lumea.

Asa ca nu ratati Merano, daca sinte-ti in trecere,popositi macar o zi si veti ramine vrajiti de frumusetea locurilor si ospitalitatea traditionala !
Pina duminica urmatoare va urez o saptamina linistita !

4 comentarii:

  1. FOARTE FRUMOASE LOCURI...MI-AR FI PLACUT SA VAD HIPODROMUL SI GRADINA BOTANICA...PRINTRE ALTELE

    RăspundețiȘtergere
  2. Superbe acele peisaje.Eu as vrea sa vizitez tot orasul ;). Si poate sa nimeresc si la o degustare de vin si mancare :D .

    RăspundețiȘtergere
  3. Superr ! de ce aici se pot posta atatea fotografii iar la Kuga nu ?
    lacramioaa

    RăspundețiȘtergere
  4. Fain ...Fain ...m-ai convins ! Intr-un week end facem o plimbare la Merano? M-ai convins si pt dolomiti bellunesi...Ce zici , ne faci companie ?

    RăspundețiȘtergere