duminică, 21 martie 2010

Hoinar prin Italia !!!

O fuga la mare,Jesolo /VE

Situat la nord de Venetia , Jesolo este o statiune turistica destul de cunoscuta si cautata,iar apropiere de autostrada A4, Torino - Trieste,face ca orasul sa fie accesibil in timp scurt.

Zona se întinde de-a lungul coastei veneţiană, pe un platou cu vedere la Marea Adriatică şi este mărginită de Laguna di Jesolo (22 km ²), şi râurile Piave, Sile şi estuare acestui dall'antistante Laguna del Mort şi Marea Adriatică. Valea Dragojesolo este, împreună cu cea a Grassabò, cea mai mare intinsa din lagună . Fâşie de coastă este scăzută in altitudine şi nisipoasa. Până in ani 50 de ani înainte de urbanizare, plaja din Jesolo ajungea la o lăţime de 500 de metri.

Marea majoritate a zonelor urbanizate a orasului, se află pe un gen de "insula" delimitată de râurile Piave (est), Sile (vest), precum şi cordoane canal.
Istoria orasului incp undeva in jurul secIX, cu prima atestare,si continua cu o serie de treceri de la republica Venetiana la Imperiul Austriac.
Campania lui Napoleon (22 dicembre 1807) Jesolo devine autonom, dar este de scurta durata.

Trecere al regatul italian nu a marcat in nici-un mod orasul,poate doar campiile din jur, care vor devenii un granar al Venetiei.

In timpurile noastre orasul este dependent de turism si pescuit,industria fiind foarte putin dezvoltata.

Ca atractii estive , va semnalez,Aqualandia,pista de kart,terenul de golf.
Diverse concursuri animeaza plajele din Jesolo,cel dedicat sculpturilor de nisp este cel mai atractiv.

Bucataria venetiana ofera o bogata si vasta gama de produse tipice ,pestele fiind nelipsit,iar un vin de calitate nu lipseste din nici un restaurant.

O duminica placuta si va astept si altadata !

Un comentariu:

  1. E frumos in Italia.
    Nu am nimic rau de spus. Am fost si eu si am avut o vacanta magnifica.

    RăspundețiȘtergere