duminică, 14 martie 2010

Hoinar prin Italia !!!

Soare, cald si un vanticel de primavara .......ne poarta pasi catre Pergine Valsugana / TN

Oraşul este situat în Trentino AltoAdige ,altitudine 480 m şi 12 km est de Trento. Oraşul Pergine Valsugana, ocupă valea largă de la poalele dealului Tegazzo şi valea raului Fersina.

La vest este dominat de Monte Marzola ( 1738 m) şi Monte Celva (1000 m) cu Cimirlo faţă de Trento, la sud-vest de Vigolana (Filadonna , 2150 m), sud-est de Panarotta ( 2002 m), la est de la Muntele Orno sau Big Mountain (1538 m) (numit după înălţimea sa în termeni de perspectivă), nord-est de Gronlait (2383 m) şi Fravort (2347 m ). În cele din urmă, la nord-vest poate fi văzut în depărtare vârfuri ale lanţului Brenta (Cima Tosa 3173 m) şi Paganella (2125 m), mereu la distanta, dar la sud, puteţi vedea Pizzo di Levico, în partea de sus se afla Fort Vezzena.

Râul Fersina coboară din muntii Lagorai ,apoi curge catre Trento, pentru a se varsă în râul Adige.
Caldonazzo (adâncime maximă de 49 m), se află la sud de orasul si aparţine satul Sf. Christopher Lake (începutul), cu înălţimea de fracţiunea de Valcanover. din lacul Caldonazzo naste râul Brenta.

Pergine este un oras incarcat de istorie, inca din epoca preistorica, dar perioada de inflorire a fost cunoscuta in epoca romana , cand Via Claudia Augusta ce pleca de la Altium ( Venetia) trecea prin Trento si ajungea in Germania.
Castelul de la Pergine este unul din vestigiile cele mai bine conservate si demne de vizitat.

In timpul renasterii Pergine a fost sediul unei importante activitati miniere in zona, urmele acestora sint vizibil si astazi,numeroase mine ,ultima fiind inchisa in ani 60.
Ca zona turistica orasul este atractia " nordicilor",germanicii in numar foarte mare.

Lacul Caldonazzo ofera o gama completa de activitati nautice,windsurf,schi nautic,pescuit, iar primavara sedesfasoara diverse concursuri cu vele.
Mica industrie, artizanatul si agricultura, dar si apropierea carierelor de porfir fac din Pergine un orasel bogat si renumit in zona.
Cultivarea vitei de vie,a merelor si a fructelor de sezon,fragi/ capsuni /coacaze ,au dezvoltat gastronomia zonei, retetele locale sint divine.
Se maninca bine, divers si cu bun gust,iar vinurile sint un adevarat nectar al zeilor.


Nu veti pierde timpul , treceti pe la Pergine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu