sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Tot bantuind prin internet,la sfarsit de saptamina,am descoperit " Clubul Soferitelor "...nici nu banuiam ca exista asa ceva, am ramas placut impresionat,si am ales pentru voi citeva sfaturi....utile !



Nervi la volan?

Admit faptul că am devenit destul de nervoasă la volan. Dar merită să le spui că sunt niște incompetenți și niște incapabili. Conduc cu ochii închisi sau se cred singuri pe șosea? Cine le-a dat permisul?

Înțelegi ce spun? De câte ori ai înjurat și te-ai enervat aiurea din cauza unor șoferi incompetenți? De la persoane nesimțit de relaxate care se mișcă cu 30km/h la categoria șmecherașilor care iți taie calea sau care blochează traficul, toți ajungem să ne enervăm zilnic la volan.

Întrucât nu este indicat să te enervezi la volan, să te înroșești sau să îți trepideze sufletul îți oferim următoarele sfaturi pentru a evita aceste momente:

Evită să fii în întârziere! Când ești în întârziere ești presată de timp, iar orice semafor roșu te poate enerva la culme. Deci încearcă să pleci din timp de acasă.
Cunoaște drumul! Fie că este vorba de întâlniri, petreceri aniversare sau excursii, cunoașterea traseului vă dă o senzație de siguranța și vă ajută la condus. Dacă nu ești adepta hărților, folosește un GPS.
Fii politicoasă! La orele de vârf traficul se transformă în iad, fii politicoasă cu partenerii la trafic iar asta se va reflecta în controlul deciziilor şi acţiunilor.
Respiră! Aerul proaspăt şi respiraţiile adânci sunt cheia. Respiraţia superficială restricţionează fluxul de oxigen şi poate spori sentimentele de panică și stres.
Menţine-ţi vehiculul în stare bună de funcţionare. Acest lucru te va ajuta să eviți defecțiunile și să te simți mult mai încrezătoare în locurile necunoscute.
Alimentează la timp! Alimentează imediat ce martorul de bord pentru carburant s-a aprins. Sperând că ajungi cu bine la prima benzinărie, inima ta este cea care rulează, nu neapărat motorul!
Ce ție nu-ți place altuia nu-i face! Dacă nu îți place să fii claxonată, să fii înjurată sau să ți se taie fața , încearcă să eviți să faci asta chiar tu.
Terapia audio. Uite câteva opțiuni:
Ascultă muzică liniștită! Astfel îți vei percepe mașina ca un mediu ce te calmează.
Alege muzica care are același ritm precum inima ta (aproximativ 60 bpm- beep per minute). Cercetările arată că muzica cu acest ritm este optimă pentru a te relaxa, calma sau destresa. Deci dacă Pink este favorita ta, mai bine o asculți acasă.
Ascultă compilația ta muzicală favorită, una care să se plieze pe starea ta. Asta te va ajuta să te calmezi…sau poate nu.

Comunică cu participanții la trafic! Folosește corect farurile, mulțumește celor care îți permit anumite manevre și evită să rulezi în unghiuri moarte. Și nu uita: proiectoarele de ceață sunt doar pentru condiții de ceață!!

Fă copii ! Da, este varianta finală și disperată pentru a fi calmă la volan! Având copii în mașină vei fi atentă atât la limbaj cât și la gesturi, ca să nu mai spunem că vei conduce mult mai prudent.

Dacă sunteți incredibil de nervoase cel mai indicat este să trageți pe dreapta până vă calmați după care vă puteți continua drumul liniștite! Este mult mai sigur atât pentru dumneavoastră cât și pentru pasagerii din mașina! Drum bun!


www.clubul-soferitelor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu