miercuri, 19 mai 2010

Bine v-am regasit !
Saptamina asta pentru mine a inceput duminica noapte la 23.oo,cand impreuna cu Costel,colegul meu, plecam catre Roma.
Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. totul incepe cu intarziere,nu sint eu autorul,ci colegu'.....care intarzie ,eeeee,intre timp imi pun la punct bucataria/bar,unde aranjez rezervele strategice,si pina la urma ajunge si intarziatul,uffaaaaaa,are de cuplat remorca,un tipper trailer,si pina una alta timpul trece , soseste miezul noptii si eu tot in garaj sint !!!
In sfarsit,se pleaca, cu surle si muzica buna,sporovaim pina la Carpi,unde o cafea este bine venita,mai ales ca dupa 2 ore de noapte,trebuie o scurta pauza.....si dupa cafea trec in fata,eeeeeee,se apropie Apennini,iar Stralisul lui nu rezista prea mult in fata dinozaurului.
Pina la Valdarno,totul decurge cu bine,aici oprim pentru pauza intermediara,decid ca o ora de somn face bine la ten,pun alarma pentru 60 min,si ca un urs trec la hibernare.
Soarele imi bate in geam, dar nu imi vine sa cobor din pat,nu am de ales si dupa o scurta inviorare,continuam drumul spre capitala,unde ajunge-m la o ora nepotrivita, este un trafic si o harmalaie de nedescris, doar la Bucuresti pe Stefan cel Mare,la 8 dimineata mai vezi asa ceva.

Pina la via Appia,una dintre cele mai vechi strazi din " imperiul roman ",am impresia ca parcurg o eternitate,sint depasit pe dreapta, pe stanga ,motociclete, masini de lux,utilitare, dube si alte forme geometrice,deja sint obosit....uffffaaa, ajung la iesire 23 ,multumesc in gand cuiva, si il las pe colegu' sa mearga mai departe.
In 20 de km sint in curte clientului,parchez si cobor din cabina.......in secunda urmatoare sint lovit de un parfum de biscuiti si cozonac,de imi vine sa pic jos de pofta....peste drum este o fabrica de produse de patiserie si cofetarie.....gata,ma duc sa vad daca nu au nevoie de personal !!!

Ok,termin cu descarcarea,si imi iau picioarele la spinare....in directie Guidonia,unde sper sa nu gasesc balamuc....si asa se intampla,pina incarc eu,ajunge si amicul meu, in doi e mai usor de pus prelata pe remorca dinozaurului,dupa care o cafea si ne luam ramas bun de la capitala.

Am planuit sa innoptam in apropiere de Orvieto,si asa se si intampla,gasim loc in parcare,si dupa ordine si curatenie prin casa,trec la bucatarie.
Un pahar de vin alb,buunnnnnn,p post de aperitiv si termin cu masa la fix......incepe o repriza de ploaie torentiala.
Asa ca printre picaturi maninc linistit si privesc aventurile lui Louis de Funes ,fantastic actor,comediant din nastere......si intre timp se opreste si ploaia.
Bag de seama ca linga noi,e parcat un Man,8x4 cu o remorca de exceptional,imi iau Nokia si sar din cabina.....click / click cateva poze,intre timp a sosit si soferul,un tip mai in varsta,simpatic cu care incep o conversatie ce ar fi meritat publicata in vreo revista de profil......transporturi,fireste.

Timpul zboara colegul cu Man-ul a plecat de mult,si decid si eu sa trec in apartamentul meu,pun o muzica in surdina,1000 de melodii ,un folder pe harddisk,si trec in pat.
Visez frumos, dar cam scurta noaptea,cand era somnul mai dulce aud sunand alarma...ufffaaaaaa,iarasi pe drum in miezul nopti....sau nu,este 1.30.
Colegul este deja agitat,il vad cum se misca prin cabina,dar el este agitat din nastere,asa ca il chem prin cb si dupa o toaleta sumara,tip us army,wroooommmmmmmm,pornesc dinozauru' si plecam in " lume "
Noaptea este inca in putere,un aer rece placut intra prin geamurile deschise iar urletul rotilor imi provoaca o placere deosebita,in combinatie cu un country matinal.
Totul decurge dupa program,iar la rasaritul soarelui sinte-m deja la Bologna,pina aici am fost eu primul, Stralisul nu este destul de puternic,iar Volvo-ul meu are alergie la marcile locale.
In schimb la drum intins colegul m-a depaseste,merge cu 1'5 km mai repede ca mine ,dar nu sint deranjat deloc,imi face chiar placere, sa am un " iepure " in fata,asa evit radare sau eventuale filtre matinale .
La Modena, oprirea obligatorie,pauza intermediara si decid ca 2 ore de somn sint binevenite,amicul meu continua drumul singur,eu am un alt program pentru azi.
Si uite asa dorm linistit,un aer proaspat patrunde prin sistemul de ventilatie ,si dupa somnul de " frumusete " trebuie sa plec.
Mult inainte de Rovereto cer informatii despre eventuale patrule in iesirea di autostrada, " sint doua echipaje colegu', pe ambele sensuri" si cum nu prea am chef de vre-un eventual control las A22 la Ala si parcurg SS12 in directie nord.
Descarcare la Riva del Garda,in orar de tren japonez,reincarcare in acelasi loc si o livrare fulger pe colinele de deasupra Veronei.
Pina la Riva am inregistrat un mini film, sau un maxi clip......destul de frumos si interesant, o sa-l postez si pentru voi.
In autostrada este un macel,in toata regula, coda in unul dintre santiere de vreo 4-5 km,asa ca decid de a parcurge SS12,sint mai linistit si ajung mai repede la client.

Aici insa am parte de o surpriza,trebuie sa preiau 41 de boxpaleti,din cei dubli pt ciment,un scurt calcul si descoper ca imi ocupa un sfert de remorca.......incep o discutie fara izbanda cu clientul,si pina la urma sint nevoit sa accept compromisul....la Fumane voi fi nevoit sa incarc vrac in restul de spatiu ramas !!!
Asa ca scot lanturile din caseta si le montez pentru a proteja obloanele de vreo eventuala suprasolicitare,mai pun cateva beeeeeeeeppppp-uri ca altfel cenzura imi taie textul !!
Cu un noroc chior , incarc repede , am si ajutorul unui operator roman,Claudiu,un tip mucalit si tare de treaba,de regula aici gasesti 2-3 camioane si astepti vreo 3-4 ore bune !!!

In parcare observ un excavator antic,si nu scap ocazia de al imortaliza,iar cu actele in regula plec catre casa.
Tot pe SS12,ca sa termin ziua cu bine,si tot drumul decurge fara probleme,in garaj scap de paleti si parchez in interior,trebuie sa stau departe de umezeala sau eventuale ploi,altfel incarcatura mea se transforma intr-un bloc de beton, clinkerul este una dintre componentele de baza ale cimentului.
Acasa la odihna,baie o cina pe cinste si o seara in familie !

Miercuri am companie,juniorul merge cu mine, asa ca azi o sa fi distractiv, si dupa un scurt coffebreak in garaj decolam inspre Tassullo,unde descarc in graba,se anunta o zi frumoasa si senina.
In Camparta glumesc putin cu baietii, si fac un tur radio la coborirem asaaflu de un accident in tangentiala si ies in autostrada la nord, uffaaaaaaaaa, cel putin 3 km de coloana,am facut o alegere buna....dar una buna,una rea , cam asa este mersul,la Verona fac o alegere neinspirata,4-5 km de coada la Nogarole,decidsa ies din autostrada si sa fac o scurta " bucata " de national, dar fac un ocol destu de mare,la VillaFranca este interzis tranzitul camioanelor,nu stiiam, si cu un sacde beeeppppp-uri si 35 de minute pierdute ajung din nou in autostrada.

Urmarea este destul de costisitoare,nu ajung la timp si sint nevoit sa opresc pentru pauza in zona de serviciu Campogalliano, unde merg cu pustiul la masa,tortelini cu smantana,o friptura la gratar, salata verde,cafea si apa minerala,un meniu de truckers italian.

Ajung in sfarsit la Modena,unde il gasesc pe Sergiu,care a ajuns inaintea mea, no pb,in 10 minute termin operatiunile, si plec catre Vicenza ,unde am returul.
Traficul este destul de agitat, cateva devieri pentru lucrari, cateva telefoane de la colegi si ajung la destinatie fara probleme.
Timpul zboara, se apropie seara si pe la 17.30 plec catre casa multumit,iar pe drum ma intretin cu cel mic.......care numai mic nu mai este, are deja 19 ani !!!
Parcam in garaj,schimvreo doua vb cu sefu' si direct catre casa,sintem obositi si avem si o pofta de mancare dubla ,aerul de munte face minuni !
Joi de dimineata plec impreuna cu Dodo catre locul de livrare,e mai bine asa,de fapt eu sint nr 3 la descarcat,in doi te descurci altfel,un ajutor la manevre si o gluma buna.

Acest lucru insa avea sa infurie unul dintre colegi, care a crezut ca am vrut sa-l fentez cu descarcarea, nu merita sa descriu scena, a fost penibil, si pina la urma m-am infuriat si eu,ceea ce a urmat se poate vedea la jurnalul de stiri protv la ora 5....adica un mini scandal,dar eu sint pacifist si am reusit sa-l fac sa inteleaga !
Cu un pic de noroc in Camparta il gasesc din nou pe Sergiu,vad ca saptamina asta e scris sa mergem impreuna in cursa......si el merge tot la Padova .

Ziua decurge fara probleme,mai fac un video, si cateva poze.....un tren incarcat cu Fiat-uri, si de la Padova tot la Vicenza ajung,un alt santier are nevoie de prefabricate, de data asta la Appiano,in zona Bolzano, un orasel de munte frumos foc,o oaza de liniste printre colinele plantate cu vita de vie si un lac in apropiere, care fac ca zona sa fie printre locurile cele mai frecventate de turisti nordici.
Ajuns acasa am o tentativa esuata de a scrie ceva pe blog,sint obosit si nu reusesc decat un scurt dialog cu Eugen pe forum,imi cer scuzee in gand si inchid "baraca" pina la 7 de dimineata.

Sergiu descarca primul, are mai putine placi, si imi permit sa ma prezit la Appiano pe la ora 9.00. unde ramin pina la 11.00
Cateva poze si din nou un videoclip , ajung din nou pe SS12 iar pauza de masa o transform in pauza de somn.....la umbra si aer curat,la nici 5 min de Mezzolombardo, returul este in zona Lavis,un transport de fier beton preformat.....un munte de fieratanii,trebuie legat ca altfel il pierd pe drum.
In jurul orei 16.30 scap din santierul cu pricina,si urc catre Albiano,catre cariere,dar aici surprizaaaaaaaaaaaa,lipseste marfa si trebuie sa merg in alt loc,mai sus pe munte,deja la ora cand nu mai misca decat norii,fac cateva poze si cu alta patanie,am vreo 2 tone in plus,dar le dau jos prin lateral,termin saptamina in garaj.

Sper ca luni sa gasesc dinozauru' spalat,este programat,ca din alb saracul era pe cale de a deveni un gri sobolan !!!!

2 comentarii:

  1. Am si eu o intrebare. In prima poza scrie cumva mare EROTIK ??? :D.

    RăspundețiȘtergere
  2. acum scri o data pe saptamana ??? Stai prea mult pe "drumuri" !Sa ai o saptamana cat mai buna...si tu si "dinozauru" !

    RăspundețiȘtergere