duminică, 30 mai 2010

Joi de dimineata,dupa cum era stabilit ,il intalnesc pe Sergiu in garaj,o cafeluta si controlul de rutina,in plus programez alarma pentru orele de condus,satelitarul dinozaurului este " mort ",si fara el este destul de greu de a tine controlul timpilor de condus si odihna,ufffaaaaaaa.....dar o sa aplic teoria " pauzele lungi si dese....salveaza diagrama " !!!
Intre timp apare si Massimo, asa ca cei trei muschetari pot porni catre Milano,eu in frunte...eeeee, asa se intampla mereu,timpul este in schimbare si sper sa nu fac baie azi ?!
Totul decurge aproape normal,mai glumim,mai ascult o melodie, Sergiu ne povesteste amintiri din armata rusa,el fiind din republica Moldova,a facut stagiul militar la Novosibirsk......iarna era un pic cam frig,zice el, -35 de grade !!!

Un pic de aglomeratie intre Bergamo si Milano,iar la bariera de est,il las pe Sergiu cap de coloana,nu am fost la clientul de azi,si implicit nu cunosc drumul.....dar aveam sa-mi amintesc ca am fost in zona acum vreo doi ani.....oare incep sa imbatrinesc ???
Descarcarea rapida ,dupa sistem sovietic, adica de capul nostru, si schimbam ruta din nou,eu merg catre zona de vest in directia Bologna,Massimo catre Pavia,iar Sergiu se intoarce catre Brescia.
Ajung la destinatie dupa o coada de cativa km in zona Rho si ceva mai lejer la Melegnano,dar timpul pierdut nu se recupereaza,si norii sint tot mai amenintatori, inca mai sper sa termin pe " uscat".

E pentru prima oara cand vin la acest depozit,de fapt o firma care inchiriaza materiale din domeniul constructiilor,schele,panouri, utilaje de orice fel,un colos in domneniu, oprescla bariera cu calm,ma recomand la interfon,si dupa confirmarea incarcaturii,pot intra inauntru, totul este bine delimitat,si produsele aranjate la firul cu plumb.....parca dupa nume ar fi nemteasca firma.
Tocmai cand mai aveam de strans ultimele 2 chingi,incep ploaia,la inceput timida.....dar se transforma repede intr-o repriza torentiala,am scapat la fix,asa ca imi iau picioarele la spinare si pun cap compas Trento,in teoria ar trebui sa descarc la Bolzano dupa -amiaza ......dar cu timpul stau cam rau,asa ca decid o descarcare de dimineata.

Ploaia se opreste pe la Brescia ,unde am facut pauza de masa si am incercat sa dorm putin,insa telefonul de bord nu prea era de acord, asa ca a inceput sa sune nervos...am raspuns ,era Sergiu care avea nevoie de o informatie,ok,il ajut si inchid ochii din nou......10 minute dupa aceea,suna din nou....era Paolo,dispecerul,vroia sa stie ce fac cu livrarea si sa-mi faca cunoscut programul pt vineri....ufffaaaaaaa,ma dau jos din pat si pornesc dinozauru',beeeepppppppp si un imi trag un sut imaginar undeva,era mai bine sa inchid telefonul asta.

O cafea la Ala, si intru linistit in garaj,fac plinul,documente de predat,dupa care plec direct acasa,ma simt cam obosit,cozile si ploaia de azi isi spun cuvantul.
Dusul salvator,cina si adorm la televizor......asa sar peste postarea zilnica !
Vineri,ora 5.45,desteptarea, cafea,apa rece,brrrrrrrrr,aer curat,garaj,autostrada,depasirea interzisa,soare,muzica, bunadispozitie,spital,Bolzano,bariera 1,bariera 2,bariera 3, portar,inginer,arhitect,parcare,beeeeeeppppppppppppp........aici intrerup povestea in stilul Caragiale, un camion dela alta firma a intrat inaintea mea la descarcat, iar dupa previziunile portarului.....cam o ora si.....dureaza travaliul !!!

Ok,nu-i nimic,o sa incerc sa ramin calm, micul dejun ma asteapta,dupa care incep o delicata operatiune de curatnie interioara,ca timp am suficient....beepppp-ul de ora 8, deja a trecut o ora si nimic nou pe frontul de vest.......beeeppp-ul de ora 9,deja incep sa pun intrebari in biroul inginerului sef.....imi iau casca de protectie si plec sa investighez de unul singur.
Situatie critica,masini parcate pe traseul catre macara,deci se face slalom combinat, iar la macaraua nr7,mai au ceva de dat jos din remorca "colegului",mai bag un beeeeepppppp, prelung si cu accent nemtesc,iar pe la 10 imi vine randul la descarcat.
Intru fara probleme, intre timp au mutat toate obstacolele,cred ca am luat destule injuraturi, dar nu prea imi pasa,baieti incep sa lucreze,eu sa dau telefoane la dispecerat,sare in aer descarcarea la Vicenza, ramine pentru luni dimineata ,incerc insa sa recuperez un pic de timp, si dau o mana de ajutor,lucru interzis mie,dar....trebuie sa intru la Valbruna inainte de pranz,altfel sint in faliment total.

Reusesc sa m-a incaderez in timp,ajung pe la 11.15,fac intrarea la camion,cantarul si surprizaaaaaa,dubla insa,il gasesc pe Nicu,unul dintre colegi inainte...iar personalul otelariei este in greva pentru o ora...uffaaaaaa, ce zi agitata am azi !!
Asa ca toata dupa amiaza ramin blocat,o cafea si un film imi fac bine, o discutie cu colegu' si la 15.00 ies victorios pe poarta stabilimentului.....uraaaaaa,am terminat saptamina gandeam bucuros .....insa un binecunoscut trilll...hellomotoooooo....ma trezeste la realitate.
La ora 20.00 sint asteptat in A22 la Rovereto,pentru o " muncusoara", un transfer de material intre doua puncte de lucru.....beeeppppppp si iar beeeppppppp, si cred ca am epuizat tot repertoriul autohton si cel de import in domeniul injuraturilor .
Asa ca parchez dinozauru',decuplez remorca si trag o fuga acasa,am timp pentru cina si un dus, si o sa termin tarziu in seara asta,maine am de facut testul antidrog si vizita medicala, si o sa dorm in bocanci !!!
Dupa scurta "permisie", revin la garaj,unde cuplez o alta semiremorca ,platforma, si o tai catre Rovereto,pe drum il intalnesc pe Cornel, care reintra cam tarzior, asa-i in transporturi,stii cand pleci,restul ......Dumnezeu cu mila !!!

Un transfer mai "special",cateva bare de otel laminat care depasesc cu multi metri platforma mea,ar fii trebuit un agabaritic pentru aceasta manevra, dar eu sint destul de expert cu o semi normala, lauda-ma gura.....ca iti dau o bere maine seara !
La 22.00 termin si eu ziua de munca,am cuplat din nou remorca mea si dupa ce pun la punct ultimele detalii pentru luni,foaie de drum, diagrama,etc ... "sting lumina si dau drumul cainilor "
Maine ,vizita si testul ,dar asta-i alta poveste, asa ca va urez toate cele bune !!

Un comentariu:

  1. Eheheeeee ....."sting lumina si dau drumul cainilor "....ce cunoscuta-mi pare sintagma asta , bine ca ai pus-o intre ghilimele,altfel se lasa cu procese pentru dreptul de auto :D.

    RăspundețiȘtergere