vineri, 11 iunie 2010

Pina azi am crezut ca stiu cam tot ce se poate face cu un camion ,ma refer la stilul " catarare impusa ", dar eram in ceata totala......o livrare la Nova Ponente / BZ....m-a luminat !
Dar sa incep cu inceputul,desteptarea la 5.20,toaleta sumara,controlul camionului, fara cafea insa,iar la 5.30 deja sint in miscare,directia Riva / fabrica Unicem,descarc si reincarc ciment pentru un client in zona Verona.
Dimineata linistita, trafic aproape normal,il intalnesc pa Loris care trece inspre Bologna,mai schimb o vorba cu Cornel si Dodo, aliati mei,heheheheheh,o sa va povestesc alta-data despre " Tripla Alianta ", si ajung la destinatie fara probleme, lacul este calm ca o oglinda,imi vine sa las camionul si sa fug pe plaja.......dar maine garantat dau o fuga ......strang prelata si descarc .

Intre timp vine si Carlo,trag la rampa pt incarcare ,dupa care imi ajut colegul sa stranga la randul sau prelata semiremorcii, o cafea si un sandwich, documentele si o intind imediat,astazi timpul imi este " dusman ".

San Pietro in Cariano, un orasel pe linga Verona,aruncat pe colinele din Valpolicella, inconjurat de vii si livezi de meri si piersici.....o nebunie vara....un client pretentios,fac o manevra " ingenioasa ",remorca imi agata o semiluna de la axa tragatoare, aparatoarea de plastic ,si cu un .....crrrraaaaaaaaaaaak,o rupe fix in doua bucati egale.......fara beepppppp,ca nu mai am disponibil saptamina asta, .....se la vie' !!!
O tornada daca m-ar fii urmarit nu as fii alergat asa,trebuie sa incarc inainte de miezul zilei,sper sa reusesc sa ajung la timp pentru livrarea din varful muntelui...e ceva care nu imi place la locatia asta.....o sa vad pe traseu despre ce-i vorba.
Dodo m-a avizeaza ca este destul de dificila strada, se urca in jur de 15-17 km, ca pe acoperisul casei......heheheheh,sper sa nu fi din aia de la Strehaia, cu 100 de turnulete.....toata Valsugana o trec fara sa opresc .....ce buna era o cafea.....las ca bei in garaj ,m-a incurajez singur,cand alimentezi dinozauru'.
Asa ca dupa ce face-m plinul cu motorina si cafea, pornesc catre " kilimanjaro ", urcarea incepe direct din SS12,la Egna, dinozaurul nici nu maraie,trage cele aproape 30 de tone fara vreun semn de efort.....dar strada asta o cunoaste bine,sa vedem ce ne asteapta mai departe.

Fac stanga si imediat incepe proba de catarare ,o sosea ingusta ,care urca ....urca....urca.....si nu se mai termina, strang dn dinti,trec in a 2-a redusa, si precum un tanc dau piept cu inamicul montan....nu uit insa sa mai fac cate o poza din cand in cand,asa ca amintire pentru nepoti....ufffaaaaa, caldura este de vina....asa ca scot o apa minerala e la rece,si imi revin imediat.

Ce sa zic, destul de complicat cu incarcatura aproape maxima, dar incet incet ajung la destinatie......trag la descarcat, clik o poza si trec la umbra.

Si cum toate se intampla numai la sfarsit de saptamina, dispecerul m-a anunta ca sint asteptat " ieri " la incarcarea pentru luni.......mai gasesc un beeeppppp ratacit.....il pun cu toata inima , dupa care plec cu toata viteza catre Trento .

In sfarsit ,dupa ce incarc,mai trag un click,imi iau actele si cobor catre garaj,am timp sa revad actiunea zilei de azi....ceva de genul.....GOOOOOOOOOO !!!!!sau TORA!TORA!TORA!.

Sint obosit si stresat,inchei o saptamina destul de agitata,pustiul vine sa m-a ia acasa,unde m-a asteapta un binemeritat relax si un weekend nedefinit inca !
Toate cele bune !!!

2 comentarii: