marți, 15 februarie 2011

Astazi sint liber,o zi de vacanta ....se poate spune si asa,cateva chestiuni de rezolvat....Dino e la reanimare...profit si va reamintesc cateva reguli de " bun simt "....perioada de conducere, respectiv odihna!

Conform legislatiei la nivel european stabilita pentru 2007 care se aplica in mod automat si in Romania, ca stat membru UE, perioada zilnica de condus nu poate depasi 9 ore, exceptie putand face numai 2 zile pe saptamana, cand aceasta poate fi prelungita pana la 10 ore.
La cel mult 4 ore si jumatate de condus se prevede o pauza de 45 minute, care poate fi impartita in 15 minute, urmate de 30 de minute.
Durata maxima de condus nu poate depasi 56 ore pe saptamana, si pentru doua saptamani consecutiv aceasta nu poate depasi 90 de ore.
Perioada zilnica de odihna este de minimum 11 ore neintrerupte, ea putand fi redusa de trei ori pe saptamana pana la 9 ore.
Exista si posibilitatea segmentarii acestei perioade in doua: 3 ore urmate de alte 9 ore, astfel sa se ajunga la 12 ore pe zi.
La sfarsit de saptamana se impun 45 ore de odihna in continuu, acestea putand fi reduse in situatii speciale la 24 de ore. In acest caz, insa, trebuie acordate soferilor compensatii similare de timp in cel mult 2 saptamani.
Orice perioada de odihna acordata drept compensatie trebuie atasata in continuarea altei perioade zilnice de odihna de cel putin 9 ore.
In situatia vehiculelor conduse de echipaje, timpul de odihna zilnica va fi de cel
putin noua ore în fiecare interval de timp de cel mult 30 ore.
In acceptiunea regulamentului AETR saptamana incepe luni la ora 0:00 si se incheie duminica la orele 24:00.
Drumuri bune !

2 comentarii:

  1. Coane Sagio, si in timpul liber esti la datorie!!!
    Sanatate maxima la Dino, s-a va vedem la munca cit de curind!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Teoria ca teoria....practica ne omoara! :))

    RăspundețiȘtergere